Pomysły na farsze

... . Pod sam koniec duszenia dodajemy ser żółty, solimy, pieprzymy i dodajemy ostrej papryki.   Farsz szpinakowy  250g mrożonego szpinaku,4 ząbki czosnku,30g sera typu gorgonzola (można zastąpić lazurem),50ml ... śmietany 18%,25g masła,sól, pieprz ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... zsiekany czosnek i dokładnie mieszamy. Z masy rybnej formujemy nieduże kotleciki – mniej więcej 5 centymetrów średnicy, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy posypane estragonem. ... . Przed samym podaniem zupę posypujemy ...

dawno temu

Jak bezpiecznie jeść mięso?

... , w jakiej przygotowuje się mięso. Pieczenie, smażenie, grillowanie i pieczenie na ruszcie nie jest wskazane, natomiast pieczenie w piecu zmniejsza ilość HCA. Najbardziej korzystne jest jednak jedzenie ... mięsa duszonego oraz gotowanego. HCA u ...

dawno temu

Przepisy na kotlety

... cechą jest to, że smaży się ją na patelni. I tym razem nie jest to do końca prawda, gdyż istnieją przepisy na dietetyczne kotlety, które formuje się na blasze i piecze w piekarniku. Uwzględniając ... oraz kotlety ziemniaczane. Wybór sposobu ...

dawno temu

Przepisy na tosty

... . koperku, oregano czy tymianku. Aromatu nada im także dodatek czosnku granulowanego lub poszatkowany szczypiorek. Czas zapiekania wynosi ok. 10 minut. Po jego upływie należy wyjąć tosty z tostera, pokroić ... podjadanie między posiłkami.Jak ...

dawno temu

5 pomysłów na dietetyczny obiad

... łosoś z pomidorami - przepis Potrzebne składniki: 10 pomidorków koktajlowych; 200 g fileta z łososia; 2 ząbki czosnku; 1 cebula; sok z limonki; oliwa z oliwek; sól; pieprz. Sposób przygotowania: 1 ... przepuszczony przez praskę czosnek. 4. ...

dawno temu

Naleśniki po meksykańsku

... jednolitą konsystencję. Następnie smażymy cienkie naleśniki na posmarowanej tłuszczem patelni. Jeżeli ciasto jest za rzadkie, dodajemy odrobinę mąki. W tym czasie na oleju podsmażamy posiekany czosnek ... , kolendra i cynamon. Meksyk oferuje nam ...

dawno temu

Grecka musaka

... będzie psuł smak całej potrawy. Czosnek i poszatkowaną w talarki cebulkę smaży się natomiast na maśle. Kiedy składniki ładnie się zarumienią na złocisty kolor, należy włożyć na patelnię także mięso ... i masło do smażenia. Sos beszamelowy należy ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... ten świetnie sprawdza się w zestawieniu z różnego rodzaju mięsami zarówno w wydaniu na ciepło, jak i zimno. Co więcej, zwykło się serwować go także jako dodatek do serów, a nawet smażonych ryb. Trzeba ... wielkości,3 łyżek musu jabłkowego,20 dag ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... jej podczas robienia tortów urodzinowych albo ciast. Świetnie sprawdza się także w naleśnikach albo jogurcie z płatkami zbożowymi. Do potraw z żurawinązaliczyć trzeba także smażony ser camembert ... potrzebowała: 1 kg schabu wieprzowego bez ...

dawno temu

Zupa marchewkowa

... , suszenia, a nawet smażenia. Katalog dań z marchwi jest jednak znacznie większy niż się nam to początkowo wydaje. Okazuje się, że można z niej przyrządzić kotlety, pasztet, chipsy, a nawet ciasto ... marchewkowąDo ugotowania zupy marchewkowej ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... smakuje jako smażona, gotowana, pieczona i duszona. Późne lato i wczesna wiosna to idealny czas, aby zapoznać się z przepisem na leczo z kabaczka i podjąć się jego realizacji. Przepis na leczo ... czerwoną,3 pomidory lub puszkę koncentratu ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... bądź też pieczarki smażone w piwnym cieście. Te niezwykłe grzyby równie dobrze sprawdzają się w roli dodatku do zapiekanek ziemniaczanych bądź makaronowych. Trudno tu nie wspomnieć o marynowanych pieczarkach ... pieczarek,½ szklanki bułki ...

dawno temu

Sos grecki

... produkty do jego przygotowanie to: 2 ząbki czosnku, 100 dag jogurtu (najlepiej grecki, jednak równie dobrze sprawdzi się ten naturalny), oliwa z oliwek, sól oraz pieprz. Ogórek należy obrać ze skórki ... i miesza do uzyskania jednolitej ...

dawno temu

Chili con carne

... czosnku, 3 papryczki chili, kminek, sól oraz pieprz. Fasolkę i kukurydzę trzeba wcześniej odsączyć od nadmiaru płynów, zaś cebulkę, marchewkę oraz ząbki czosnku lekko podsmażyć na patelni, aby stały ... mięsa połączonego wcześniej z jajkiem i ...

dawno temu

Zupy na wiosenne przeziębienie

... , pieprzem i imbirem. Na reszcie masła podsmażamy pokrojone w drobną kostkę boczek i kiełbasę. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość przekładamy do garnka z zupą ... i gotujemy około 10 minut.   Mulligatawny – ...

dawno temu

Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem

... się przyzwyczaić. Kiedy tak się stanie, jeszcze bardzie ogranicz tłuszcz i cukier. Schudniesz zanim się obejrzysz. Krok 5 Nie smaż mięsa tylko je piecz lub grilluj. Zupę zabielaj mlekiem, a nie śmietaną ... . Gotuj ją na wywarze z indyka lub ...

dawno temu

Fast foody - samo zdrowie

... z kurczaka. Krok 5 Jeśli masz ochotę na pizzę, to zamiast bekonu dodaj do niej rybę lub owoce morza i warzywa. Zrezygnuj z sera albo przynajmniej zmniejsz jego ilość. Krok 6 Nie smaż frytek ... z owoców i warzyw. Krok 9 Staraj się zastąpić ...

dawno temu

Jak ugotować dobre flaki wołowe?

... smażymy papryki, po czym również dodajemy do zupy. 7. Przez praskę przeciskamy obrany czosnek, dodajmy do zupy razem z imbirem, gałką muszkatołową, natką pietruszki i majerankiem. Gotujemy do miękkości warzyw, przyprawiamy pieprzem i solą. I ...

dawno temu

Jak przyrządzić zdrowe przekąski? Szybkie przepisy na smaczne "małe co nieco"

... kubek jogurtu naturalnego z ząbkiem czosnku i ziołami prowansalskimi. Jeśli chcesz coś ostrzejszego do zdrowych przekąsek, wówczas zrób sos chrzanowy – połącz jogurt naturalny z dwiema łyżkami chrzanu ... . Jeżeli należysz do fanek włoskich ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... smakować wzbogacone odrobiną wina białego dodanego podczas smażenia do ryżu. Opcjonalnie zamiast sera żółtego można także dodać fetę. Pierogi z dynią – aby przygotować farsz, wystarczy kawałki dyni ... z dynią – składniki z którymi będzie się ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... , pomidorki. Możemy też wpleść do całości przeciśnięty czosnek. Dopiero gdy składniki ładnie się połączą wrzucamy kolejne warzywa. Najlepiej, jeśli są one pokrojone na większe kawałki ... . Pamiętajmy by bakłażany i cukinie zawsze smażyć ze ...

dawno temu

Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

... , a następnie dopraw solą i pieprzem. Z otrzymanej masy ukształtuj niewielkie kulki, które następnie smaż na patelni z rozgrzanym masłem. Z umytych jabłek usuń gniazda, a następnie pokrój je w kostkę ... żurawiny, 1 łyżeczki koncentratu ...

dawno temu

Rodzaje patelni

... . Patelnia w pokrywką – jest idealna do duszenia potraw, bo świetnie trzyma temperaturę. Możemy ją wykorzystać także do smażenia. Patelnia do ryb – o migdałowym, lekko owalnym kształcie. Dzięki unikalnemu ... kształtowi nie musimy dzielić ryby ...

+ Pokaż więcej