Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem
TYNKA • dawno temuChcesz schudnąć. Ciągle o tym mówisz. Podejmujesz dramatyczne próby i głodzisz się cały dzień, a wieczorem nie wytrzymujesz i zjadasz ogromną kolację. Następnego dnia znów walczysz, ale na próżno. Czas z tym skończyć. Nie musisz wcale rezygnować ze swoich ulubionych potraw. Wystarczy, że przygotujesz je w odpowiedni sposób, tworząc jedzenie niskokaloryczne.
Krok 1
Można jeść smacznie i zdrowo. Potrawy lekkostrawne są naprawdę pyszne. Pokochasz je nie tylko ty, ale także cała rodzina. Spróbuj tylko. Nawet nie zauważysz, kiedy schudniesz.
Krok 2
Jeśli uwielbiasz majonez, to wcale nie musisz z niego całkowicie rezygnować. Wystarczy, że rozcieńczysz go gęstym jogurtem naturalnym.
Krok 3
Odchudzanie to przede wszystkim ograniczenie niepotrzebnych cukrów. Wszystkie wiemy, że w sokach owocowych jest ich naprawdę dużo. Ale wystarczy, że dolejesz wody i już kalorii będzie znacznie mniej.
Krok 4
Szybkie odchudzanie jest mało skuteczne. Ty także nie musisz się śpieszyć i wprowadzać od razu drastycznych zmian. Zacznij powoli. W przeciwnym wypadku potrawy nie będą ci smakowały. Znów zaczniesz się męczyć lub poddasz się i wrócisz do starych nawyków. Daj sobie czas. Kubki smakowe muszą się przyzwyczaić. Kiedy tak się stanie, jeszcze bardzie ogranicz tłuszcz i cukier. Schudniesz zanim się obejrzysz.
Krok 5
Nie smaż mięsa tylko je piecz lub grilluj. Zupę zabielaj mlekiem, a nie śmietaną. Gotuj ją na wywarze z indyka lub kurczaka.
Krok 6
Jak ugotować rosół, by nie był tłusty. Po przyrządzeniu musisz go mocno schłodzić i zebrać tłuszcz.
Krok 7
Zamiast soli używaj przypraw. Estragon, czosnek, pietruszka, koperek czy imbir poprawiają przemianę materii.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze