Smakołyki turysty górskiego

... lub bolońskim. Sos można wzbogacić o kukurydzę konserwową, groszek konserwowy lub fasolkę. Najważniejsze składniki to oczywiście boczek, kiełbasa i ser żółty. Większość osób nadaje smak barbelusze przyprawą ...

dawno temu

Dania jednogarnkowe

... się już na talerzu, można posypać go niewielką ilością startego żółtego sera. Dobrze znaną potrawa jednogarnkową jest fasolka po bretońsku. Fasola to kolejny produkt, na podstawie którego możemy przyrządzić ...

dawno temu

Kuchnia angielska

... smaku? Przecież i do naszej tradycji kulinarnej przeniknęły niektóre jej potrawy, czego przykładem może być doceniana fasolka po bretońsku, a także nowoczesne frytki ze smażoną rybą. Zanim wydasz ...

dawno temu

Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... podstęp. Spróbuj dodać zieloną fasolkę lub inne warzywa strączkowe do sosu pomidorowego, brokuły do pizzy lub groszek i zdrowe szparagi do dania z makaronem. Dodając warzywa, za którymi nie przepadasz ...

dawno temu

Sałatki z fetą

... dag sera parmezan, 30 dag szynki z indyka, kukurydza z puszki, zielony groszek oraz czerwona fasolka, 2 ząbki czosnku, majonez, sól i pieprz. Brokuły należy ugotować w lekko osolonej wodzie ...

dawno temu

Letnie grillowanie

... z marchewką i zielonym groszkiem, cebulką, czerwoną fasolką, kukurydzą, ryżem oraz serem żółtym. Można także dodać wydrążony wcześniej miąższ z cukinii i całość dokładnie wymieszać. Na koniec uzyskaną ...

dawno temu

Przepisy z kapusty pekińskiej

... papryka, puszka czerwonej fasolki i puszka kukurydzy (należy pamiętać o tym, aby je wcześniej dokładnie odsączyć z nadmiaru płynu, bo w przeciwnym razie sałatka może stać się zbyt wodnista), majonez, sok ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Owoce i warzywa w codziennej diecie – sposób na wzmocnienie odporności

... , fasolka? Wybierz to, co lubisz najbardziej, i zajadaj ze smakiem. Pieczone warzywa na kolację. Jeśli do tej pory nigdy nie próbowałaś pieczonych warzyw, czas to zmienić! Mrożona brukselka, kalafior ...

dawno temu

Dieta, fitness i wiek

... jak ser, mleko, zielona fasolka, groszek, brokuły oraz produkty bogate w witaminę C – sok pomarańczowy, zielone warzywa, słodkie ziemniaki. Bardzo ważne są też systematyczne treningi- 40-60 minut ...

dawno temu

Mięso gyros

... może być więc warzywna sałatka. Składniki jakie w tym przypadku warto wykorzystać to: 2 pomidory, 3 ogórki kiszone, czerwona fasolka, starty ser żółty oraz oczywiście mięso. Tak przyrządzoną sałatkę ...

dawno temu

Wartości odżywcze oliwek

... 30 dag ogórków kiszonych, 20 dag wędliny i żółtego sera, 4 ugotowane na twardo jajka oraz 20 dag makaronu typu świderki. Do tego warto dodać kukurydzę z puszki oraz czerwoną fasolkę, a całość wymieszać ...

dawno temu

Nie rezygnuj z węglowodanów

... (groszek, bataty, fasolka, soczewica, marchewka, cebula, cukinia, bakłażany, ciecierzyca, zielone warzywa), nabiał. mdn/ zig/ zan/ ...

dawno temu

Wzdęcia u noworodka

... . Składniki pokarmowe dostarczane do organizmu kobiety mogą przenikać do mleka matki. W tym czasie kobieta powinna unikać pokarmów wzdymających, takich jak kapusta, kalafior, brukselka, brokuły, fasolka, bób ...

dawno temu

Działanie kopru włoskiego

... się dodany do pieczonego mięsa. Warto wkomponować go także do zasmażanej kapusty czy fasolki w sosie pomidorowym. Choć koper w większości potraw dodaje się do dań serwowanych na ciepło, to dobrym pomysłem jest także posypanie nim śniadaniowych ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... , czerwona fasolka, ogórki konserwowe, a także dodać grillowanego kurczaka i majonez, a następnie całość doprawić solą i pieprzem. W innej wersji sałatki z majonezem można przygotowaćprażonysłonecznik ...

dawno temu

Przepisy kulinarne - sałata lodowa

... nieco bardziej pikantnej propozycji przekąski. Składnikami, które posłużą nam do jej przygotowania będą czerwona fasolka, kawałki grillowanego kurczaka, kukurydza z puszki, papryka czerwona i żółta ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... z cukinii i mięsa mielonego albo cukinia faszerowana zapiekana z serem. Cukinia także świetnie komponuje się z makaronami, o czym możemy się przekonać, dodając jej plasterki do spaghetti. Bardzo ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... sobie szansę i zobacz, jak zrobić rybę zapiekaną w sosie śmietanowym. Przepis na rybę w sosie śmietanowymDo przygotowania ryby w sosie śmietanowym będziesz potrzebowała: 4 filetów z ryby morskiej ...

dawno temu

Szparagi w sosie beszamelowym

... ostygnie, dodajemy do niej żółtka. Do nasmarowanej masłem blachy wkładamy szparagi, a następnie polewamy je przyrządzonym sosem doprawionym odpowiednio solą i pieprzem. Na wierzch kładziemy starty ser i zapiekamy całość przez 15 minut w ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... cholesterol. Takie rozwiązanie ma tę zaletę, że podczas procesu pieczenia mięso wytopi zbędny tłuszcz, a więc nie stanie się przyczyną nadwagi. Kukurydzę warto zapiekać zaś w folii aluminiowej ...

dawno temu

Naleśniki z twarożkiem

... się ją z twarogiem ubijając całość widelcem. Gotowe nadzienie wkłada się do naleśników, posypuje mozzarellą i zapieka kilka minut w piekarniku. Przed podaniem można udekorować placki natką pietruszki.     ...

dawno temu

Makaron fusilli

... do tego, aby przygotować taki zapiekany makaron to: 250 dag makaronu fusilii, opakowanie mięsa mielonego, sos Napoli, oliwa z oliwek, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 cebula, 1 papryka czerwona, kukurydza z puszki oraz sól ...

dawno temu

Jesienne przeziębienia? Nie daj się im!

... urozmaicone. Są one zarówno smaczne, jak i zdrowe na surowo, grillowane, smażone czy zapiekane. - Dodawajmy warzywa do naszych posiłków przy każdej możliwej okazji – możemy robić na przykład wkładki ...

dawno temu

Witaminy na paznokcie

... korzystnie na paznokcie. Żeby nie dopuścić do niedoborów tych witamin, należy jeść cukinię, ogórki zielone, fasolę szparagową, ziemniaki, banany, mleko, sery, wątróbkę, drożdże. Magnez, cynk i krzem ...

+ Pokaż więcej