Kobiety rządzą w wirtualnych społecznościach

... Digg jest jedynym popularnym serwisem społecznościowym, w którym przeważają mężczyźni. Większość witryn jest w mniejszym lub większym stopniu opanowana przez kobiety. W Bebo stanowią ponad dwie trzecie odwiedzających. ... trzecie odwiedzających. ...

dawno temu

Idealne pesto w 5 prostych krokach!

... . Jak zrobić pesto? Na pewno zastanawiasz się, co kryje się pod określeniem „coś zielonego”. Otóż, może to być połączenie szpinaku, brokułów i blanszowanego jarmużu. Do tego dodać możesz confit ... piniowych lub wszystkich naraz) oraz garść ...

dawno temu

Rolada szpinakowa z łososiem

... o sprawdzonych kompozycjach kulinarnych nigdy nie powinno być nam dość. Nie tylko bardzo smaczną, ale także zdrową propozycją jest połączenie szpinaku z łososiem. Nigdy nie miałaś okazji jej spróbować? Nie trać ... okazji i przeczytaj poniższy ...

dawno temu

Jak zrobić zupę szczawiową?

... Zupa szczawiowa to świetny pomysł na obiad dla wszystkich pań, które chcą jeść smacznie i zdrowo. Ten przepis to naprawdę zielona zupa pełna cennych witamin. Szczaw, szpinak, pietruszka, rzeżucha, cebula – zapowiada się bardzo dobrze. Sprawdź ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... z zachwytu na widok tarty z łososiem, czy zapiekanki rybnej... Ale któż z nas nie pokocha past rybnych? Szczególnie, jak będą przyrządzone inaczej, niż w formie „rozgnieciona widelcem sardynka w pomidorach, jeszcze w puszce”. ... z zachwytu na ...

dawno temu

Pyszna lazania z wołowiną i grzybami

... ), 0,5 kg sera cottage, 2 szklanki tartego sera mozzarella, 1,5 szklanki tartego parmezanu, sos do spaghetti (gotowy lub z torebki). Przygotowanie: W dużym rondlu przysmażyć mielone mięso wołowe ... , pietruszkę, sól, pieprz i gotować na wolnym ...

dawno temu

Dietetyczne spaghetti

... kultową pozycją także w Polsce. Któż z nas nie lubi nawijanego na widelec długiego makaronu zamoczonego w specyficznym sosie i posypanego serem – najlepiej parmezanem. Nie każdy jednak może oddawać ... w doniczce na kuchennym parapecie);sól i ...

dawno temu

Potrawy włoskie

... składzie pyszny ser parmezan, który topiąc się na nich pod wpływem wysokiej temperatury w piekarniku tworzy smak, któremu nie sposób się oprzeć. Do takich właśnie kulinarnych propozycji, które łączą wszystkie wymienione wyżej składniki należą ...

dawno temu

Zapiekanka mięsna, czy rybna? Co wolisz?

...   Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. Zima to czas zapiekanek - chrupiących, pachnących, kuszących i aromatycznych. Zapiekanki ziemniaczane, warzywne, mięsne, rybne, tarty ... Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie mają piekarnika. ...

dawno temu

Pora na ciasto marchewkowe

... Niezwykle popularnym ciastem w krajach anglosaskich jest carrot cake, czyli słodki deser z tartą marchewką, która po upieczeniu nadaje ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Marchewka ... Niezwykle popularnym ciastem w krajach ...

dawno temu

Kuchnia brytyjska: Scotch eggs

... Scotch eggs, czyli jaja po szkocku to klasyczna i prosta w przyrządzeniu brytyjska potrawa w postaci smażonych jaj na twardo zawiniętych w mięso mielone z dodatkiem przypraw i ziół pokryte panierką z bułki tartej.  ... z bułki tartej.  Scotch ...

dawno temu

Desery lubią wszyscy, ale czy potrafisz przyrządzić te najlepsze?

... do wysmarowania formy,tarta bułka do posypania formy.Przygotowanie: Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch i dodajemy (cały czas ucierając) po jednym żółtku. Gdy masa będzie ...

dawno temu

Sos szpinakowy - samo zdrowie

... Sos szpinakowy to źródło zdrowia i młodości. Szpinak zawiera bowiem potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk i witaminy z grupy A, B, C, E, a także, bardzo nam potrzebny, kwas foliowy. Dzięki temu ... dip szpinakowy ma właściwości ...

dawno temu

Elektryczna tarka - pomocna w każdej kuchni

... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? Jest to męczące i czasochłonne. Z pomocą przychodzi elektryczna tarka Ariete Grati Top. ... . Która z Was nie ma dość ręcznego tarcia czegokolwiek na zwykłych tarkach? ...

dawno temu

Jak pachnie Francja

... wspomnienia to osiemnastowieczny dwór na północy Francji, w Normandii i tarta z jabłkami. W środku przywitał mnie miły chłód i zapach lekkiej wilgoci, starych albumów dawnych mieszkańców dworu i zapach antycznych mebli. ... na jabłkową tartę ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... . Także kuchnia włoska ma jednak swoje pierożki. To słynne tortellini, nadziewane najczęściej serem, szpinakiem, grzybami lub szynką zwaną prosciutto. Włosi podają je zazwyczaj z sosem pomidorowym ... je sosem pomidorowym i posypiemy parmezanem ...

dawno temu

Opuchnięte, ciężkie nogi - jak im pomóc?

... Opuchnięte i ciężkie nogi to uczucie, które towarzyszy nam często po powrocie z pracy. Na szczęście istnieje kilka sposobów, by sobie z tym poradzić. Po pierwsze, musisz wiedzieć jak zapobiegać, po drugie, jakie stosować kosmetyki, a po trzecie, ...

dawno temu

Właściwości bazylii

... w przygotowaniu. Jak brzmi przepis na pesto? Niezbędne składniki to: 2 szklanki świeżych liści bazylii, ząbek czosnku, łyżka soli oraz 3 łyżki oliwy z oliwek, 50 gram sera parmezan. Produkty mieszamy ... przyrządzania pesto. Co ciekawe, innym ...

dawno temu

Omlet na ostro

... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych smaków, takich jak pomidory czy szpinak. A jakby tak pokusić się o sporządzenie omletu o prawdziwie ognistym smaku? ... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych ...

dawno temu

Nowalijki

... Nowalijki to wiosenne warzywa, które pojawiają się w danym roku po raz pierwszy. Zaliczamy do nich rzodkiewkę, sałatę, botwinkę, szczypiorek, cebulę dymkę czy szpinak. W dobie globalnej wymiany ...

dawno temu

Zapiekanka z łososiem

... musztardy2 łyżki masłasólpieprz2 żółtka4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany (36%)1 łyżkę musztardymasło do formy1. Najpierw posiekaj grubo szpinak. Następnie zetrzyj ziemniaki na tarce do mizerii. Gotuj je 5 ... przed tobą. Obierz cebulę, posiekaj i ...

dawno temu

Czy zjadłbyś to co ośmiolatek?

... foododdities, który w bardzo wczesnym dzieciństwie odkrył, że lubi to, od czego większość dzieci odwraca się ze wstrętem. Na przykład brukselkę. I szpinak. Nie pogardzi też szparagami. ... foododdities, który w bardzo wczesnym dzieciństwie ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... za nimi nie przepada? Wspaniałe makaronowe „rurki” z nadzieniem, jakie tylko człowiek może sobie wymarzyć... Czy to z mięsem, ze szpinakiem, z warzywami, z soją... Wszystkie są przepyszne. A że pogoda i tak jest do bani, to polecam zostać w domu ...

+ Pokaż więcej