Paprykarz z kurczaka - nic nie rozgrzeje lepiej

... pikantna potrawa dusiła się jeszcze kwadrans, a potem przybierz ją posiekanym szczypiorkiem i zjedz. Smacznego!   ...

dawno temu

Gorący pilaw na zimny dzień

... brukselek2 cebuleolejczosnekchilinatkęsólpieprzKrok 1 Zacznij od przygotowania warzyw. Pokrój paprykę w kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj. Krok 2 Teraz najważniejszy składnik pikantnej potrawy ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... nadmorskich specjałów. Sprawdź, dlaczego jedzenie ryb jest takie ważne, oraz jakie ryby będą dla maluszków najzdrowsze. Podpowiadamy również, jak przyrządzić danie rybne dla dzieci. ... nadmorskich specjałów. Sprawdź, dlaczego jedzenie ryb jest ...

dawno temu

Sałatka wiosenna

...   Gdyby zapytać o przepis na sałatkę wiosenną, zapewne każdy z nas podałby zupełnie inną recepturę na jej przygotowanie. Jedni wolą smaki lekko pikantne, inni doszukują w takiej warzywnej mieszance ... Gdyby zapytać o przepis na sałatkę ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... śmietankipłaską łyżeczkę mąkiszklankę wodykilka kropli przyprawy do zup1. Najpierw musisz zemleć skropioną mlekiem rybę i namoczoną w mleku bułkę. 2. Powstałą masę rybną przypraw i dodaj pół jajka. Dokładnie ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... dodaj do warzyw koncentrat pomidorowy. Jeśli potrawa rybna wyda ci się za kwaśna, dodaj odrobinę cukru. Krok 6 Ryba na ciepło i ryba na zimno jest już prawie zrobiona. Pozostaje ci tylko układać w naczyniu warstwami rybę i warzywa.Smacznego! ...

dawno temu

Pasta z tuńczyka - sposób na pyszne kanapki

... do naczynia, polej je sosem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. 5. Pyszna pasta rybna na pyszne kanapki gotowa. Smacznego!   ...

dawno temu

Ostry sos pomidorowy - do pizzy, do naleśników itd.

... właśnie (pozwólcie, że postawię dwukropek, bo wymieniania będzie dużo): pikantny sos do pizzy, sos do naleśników na ostro, sos do zapiekanek, sos do drobiu i do czego tylko zechcesz. Smacznego!   ...

dawno temu

Niezdrów jak ryba. Które można jeść bez strachu?

... i żyją dosłownie jedna na drugiej. W takich warunkach nie są w stanie się rozmnażać, dostają antybiotyki i środki bakteriobójcze, które gromadzą się w mięsie rybnym, a w efekcie trafiają do naszego organizmu. ... i żyją dosłownie jedna na ...

dawno temu

Pomysł na czosnkowy obiad

... Czosnek jest niezwykle wszechstronnym dodatkiem do potraw. W zależności od preferencji i towarzyszących mu składników posłużyć może do przygotowania dań słodkich oraz pikantnych. Dowiedz się, jak przygotować dwie pyszne potrawy z aromatycznym ...

dawno temu

Vegeta w nowych odsłonach

... się na specjalistę w tej dziedzinie, czyli Vegetę. Produkowana przez firmę Podravka mieszanka przypraw i warzyw dostępna jest w 5 nowych odsłonach – azjatyckiej, śródziemnomorskiej, pikantnej, koperkowej ...

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... Pomysłów na surówki nigdy nie jest za wiele, zwłaszcza że zazwyczaj niestety nie zwracamy uwagi na to, co dodamy do naszej pieczeni bądź potrawki z kurczaka. Sięganie po gotowe surówki wcale ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... to włożenie kapusty do salaterki i polanie jej pikantnym sosem. Wszystko dokładnie wymieszaj. 5. Przed podaniem udekoruj kolorową surówkę z kapusty natką oraz oliwkami. 6. Zdrowa surówka bedzie doskonałym uzupełnieniem pysznegop dania z gęsi. ...

dawno temu

Szaszłyki z krewetek na sylwestra we dwoje

... utrzyj teraz filety anchois, dodaj brandy, musztardę i sok z cytryny. 7. Pyszna potrawa na sylwestra z owoców morza jest już gotowa. Polej ją sosem rybnym i posyp koperkiem.   ...

dawno temu

Łosoś pieczony z pieczarkami

... z masłem. 4. Wigilijna potrawa jest już prawie gotowa. Włóż łososia do natłuszczonej formy do zapiekania. Od góry posmaruj go pastą rybną, obłóż pieczarkami i szalotkami. 5. I ostatni punkt. Danie świąteczne piecz pół godziny w piekarniku ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... aby pstrąg spokojnie ostygł w wywarze. Krok 3 Todanie rybne ma jeden pyszny dodatek – zielony majonez. By go stworzyć musisz pomieszać majonez z zieleniną i doprawić do smaku. Krok 4 Wyjmij rybę ...

dawno temu

Sosy do mięs

... i dziczyzną doskonale współgra pikantny sos z czerwonego wina i czerwonej porzeczki. Wystarczy mieszając, wrzucić na patelnię 2 łyżeczki ziaren kminku i po pół łyżeczki papryki, mielonego cynamonu ...

dawno temu

„Papryka, sex i rock'n'roll”, Gergely Fonyo

... polega na tym, że pikantna historia z tytułu rozgrywa się nie za Oceanem, ale w jednym z krajów byłego bloku wschodniego. Tłem dla przegryzanych papryką ekscesów są tu ponure czasy komunistycznego reżimu ... polega na tym, że pikantna historia z ...

dawno temu

Ryba pieczona w sosie imbiorowym

... minut. Krok 7 Po 10 minutach odwróć pyszne danie i polej pozostałym sosem piwnym. Krok 8 Kiedy ryba pieczona w sosie imbirowym będzie gotowa udekoruj ją ćwiartkami cytryny i szczypiorkiem. Podawaj danie rybne z białym półwytrawnym lub wytrawnym ...

dawno temu

Sałatka z makreli wędzonej

... do sałatki rybnej. Wymieszaj sok z cytryny z solą, pieprzem i oliwą. Skrop teraz danie i posyp posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!        ...

dawno temu

Sos do łososia

... Sałatka z łososiem, płaty łososia na kanapkach, łosoś gotowany na parze, w końcu zupa rybna z łososiem – to tylko niektóre z najczęściej jadanych propozycji, w których główną rolę odgrywa ... go zrobić, musisz podpiec na maśle mąkę, a następnie ...

dawno temu

Dipy – podstawa finger - party

...   Żadne finger – party nie może się obejść bez dobrych dipów. W końcu któż z nas nie lubi tych słodkich, kwaśnych, czy pikantnych kremów leżących w kokilkach w towarzystwie jarzyn, kabanosów ... Żadne finger – party nie może się obejść bez ...

+ Pokaż więcej