Warzywne chili

... Artykuł sponsorowany W zimie, kiedy temperatura nas nie rozpieszcza, dobrze jest zjeść pikantną potrawę. Rozgrzeje nas od środka, a przy okazji wytworzy endorfiny, czyli tzw. hormony szczęścia. O innych smacznych potrawach przeczytacie na ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... Ten okrągły pszenny placek popularny w krajach Bliskiego Wschodu jest często spotykany także w naszych sklepach. Zazwyczaj podaje się go z pikantnym sosem, ale różnorodność zastosowań w kuchni ... Ten okrągły pszenny placekpopularny w krajach ...

dawno temu

Ser bryndza

... Ser to dodatek kulinarny, który sprawdza się w przypadku wielu potraw, za każdym razem wydobywając z nich unikalny smak i nieco wysubtelniając ich pikantne składniki. Jednym z gatunków jest bryndza ... miąższ oraz słony posmak, który ser ...

dawno temu

Zupa gulaszowa

... Sycąca, pikantna, rozgrzewająca, smaczna – to przymioty, jakie można przypisać zupie idealnie nadającej się na chłodne wieczory. Wymienione cechy znamienne są również dla tradycyjnego dania kuchni ... , dodawana do potraw w postaci zmielonej, ...

dawno temu

Tłuszcz – szósty smak?

...   Jak wynika z badań australijskich naukowców, ludzie lubią jeść tłuste potrawy dlatego, że ich podniebienie wyczuwa tłuszcz jako szósty smak. Do tej pory uznawano, że jesteśmy w stanie rozróżnić pięć smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i ...

dawno temu

Pyszne gofry ziemniaczane

... Ten przepis na gofry jest dobry dla wszystkich, którzy nie mają dziś ochoty na słodycze, ale chętnie zjedliby coś wyjątkowego. Gofry ziemniaczane to naprawdę wielki hit. Podaje się je z pikantnym twarożkiem i ulubionymi dodatkami. Nie ma ...

dawno temu

Przepis na sos meksykański

... Kuchnia meksykańska słynie z wyrazistego, pikantnego smaku, dlatego liczba jej koneserów jest pokaźna. Tortilla, nachos, tacos, quesadilla to tylko nieliczne z potraw, z których słynie ten kraj ... solą, pieprzem i oregano. Sos świetnie nadaje ...

dawno temu

Jak zrobić mielone z niespodzianką?

... niewielkich placuszków. Na każdym z nich ułóż ugotowane i obrane jajko i zlep masę, tworząc kulki. Krok 5 Obtocz kotlety mielone z niespodziankąw bułce tartej i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Najlepiej smakują z pikantnymi sosami. ...

dawno temu

Naleśnik Lumpia z Filipin

... ? Nie martw się, na pewno da się coś wymyślić! A może chcesz spróbować czegoś innego, bardziej egzotycznego? Nie mam na myśli sałatki z bambusa ani chińskiej potrawki z mięsa i ryżu. Mówię o całkiem zwyczajnym naleśniku, ale w całkiem ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... Sztuka kulinarna Hiszpanii cechuje się produktami charakterystycznymi dla dań kuchni śródziemnomorskich. Można w niej zatem znaleźć owoce morza, ale także warzywa oraz pikantne wędliny. Specjałem ...

dawno temu

Ryba jest dobra na wszystko

... bądź razie ryby absolutnie i szczerze polecam. Co najmniej dwa razy w tygodniu. I to obojętnie, czy smażone, pieczone, duszone, marynowane, czy w potrawce. Poniżej znajdziecie dwa przepisy na pyszne dania, która na pewno Was przekona do ryb. ... ...

dawno temu

„Urodziny”, Panos Karnezis

... Książka spodoba się czytelnikowi spragnionemu pikantnych i oryginalnych opowieści o najbogatszych ludziach świata, którzy borykają się z problemami życia codziennego. Czyta się ją jak bajkową ... pikantnych i jednocześnie oryginalnych opowieści ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... rybnej, smażonego karpia, galarety (zarówno rybnej, jak i mięsnej), gołąbków, czy pieczonego indyka z nadzieniem kasztanowym. Węgierskie tradycje dotyczące przybrania stołu, przy którym zasiadają ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... Potrawy tajskie inspirowane są często kuchnią chińską i indyjską. Główną różnicą jest jednak dobór oryginalnych składników, które nadają daniom charakterystyczny słodko-pikantny smak. Specjały kuchni ... , homary, kraby). Na bazie krewetek można ...

dawno temu

Przepis na sos salsa

... Przygotowany z czerwonej papryki, lekko pikantny sos jest świetnym dodatkiem do tortilli, quesadilla, burrito czy nawet pizzy. Te kulinarne propozycje świetnie sprawdzają się jako potrawa sporządzona ...

dawno temu

Tatar z łososia

... wymieszaj sok z cytryny z chrzanem. 2.    Następnie wystarczy tylko dodać pozostałe składnikitatara rybnego i wszystko dokładnie wymieszać. 3.    Czyż dania z łososia nie są pyszne?   ...

dawno temu

Różowy sos do jajek

... , a następnie dodasz pozostałe składniki. Krok 2 Aby pikantny sos do wędlin i mięs uzyskał odpowiedni smak, musisz wstawić go do lodówki na 2 godziny. Krok 3 Teraz już bez przeszkód możesz rozkoszować się smakiem jajek z ostrym, różowym sosem. ...

dawno temu

Woodvibes – dyskretna sex-zabawka dla współczesnych par

... , którzy wolą zainwestować w pikantne sex-zabawki, które z reguły dostarczają zupełnie nowych doznań. Gadżet, który Wam dziś zaprezentuję będzie idealnie nadawać się zarówno dla amatorów subtelniejszych jak i mocniejszych wrażeń. ... , którzy ...

dawno temu

Walcz z cellulitem od wewnątrz

... wyciągów roślinnych, olejów rybnych i z ogórecznika (borago), zawartych w kompleksie Lipovascolen™. Wszystkie składniki zostały odpowiednio dobrane z uwagi na ich pozytywny wpływ na sieć naczyń ...

dawno temu

Zapiekanka z łososiem

... , dopraw solą i pieprzem. Powstał właśnie sos śmietanowo-koperkowy. 5. Pozostało ci tylko wysmarować żaroodporne naczynie masłem i ułożyć w nim szpinak, później łososia posypanego solą oraz pieprzem, ziemniaki i na końcu sos. 6. Piecz zapiekankę ...

dawno temu

Dorsz pieczony z pomidorami

... czosnek mógłby się przypalić. Krok 3 Do smacznej potrawy dodaj teraz pomidory z puszki razem z zalewą i dopraw kostką bulionową, papryką i pieprzem. Krok 4 Danie rybne jest już w połowie przygotowane ...

dawno temu

„Dobranocka”, Agnieszka Niezgoda

... To powieść dla specyficznego czytelnika, który orientuje się w pikantnych szczegółach z życia współczesnych gwiazd, świetnie zarabia, lubi dobrą zabawę i nie stroni od kolorowych trunków. Książka ... dla specyficznego czytelnika, który orientuje ...

dawno temu

Naleśniki na ostro

... , gdy tylko nałożysz na nie starty żółty ser, farsz, zawiniesz je i znów posypiesz serem. 9. Pikantną potrawę podajemy na ciepło z pysznym ostrym sosem. Smacznego!   ...

+ Pokaż więcej