Cukinia - samo zdrowie!

... Cukinia to jednoroczne warzywo z rodziny dyniowatych, pochodzące z Ameryki Północnej. Jadalny, ciemnozielony i podłużny owoc pokochała i Europa. W Polsce znana jest także pod nazwą kabaczek, choć ... niektórzy uważają, że jest to inny gatunek ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... Danie lekkostrawne nie musi być wcale obrzydliwe. Wystarczy trochę się postarać i można stworzyć coś pysznego, co jednocześnie nie będzie zbytnio obciążało przewodu pokarmowego. Klopsiki z ryby są tego najlepszym przykładem. Sama spróbuj. ... ...

dawno temu

Jakie ryby jeść, a jakich unikać? Na czarnej liście m.in. TOKSYCZNY TUŃCZYK

... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Nie wszystkie jednak są dla nas zdrowe. ... Dietetycy zalecają spożycie 2-3 porcji ryb tygodniowo. Najistotniejszymi składnikami, decydującymi o wartości odżywczej ryb jest zawartość kwasów ...

dawno temu

Karp wigilijny - pieczony na złoto

... Zawsze smażysz wigilijnego karpia? A pomyślałaś żeby tym razem coś zmienić? Karp oczywiście być musi, ale może tak pieczony? To danie naprawdę zasługuje, by zyskać tytuł najsmaczniejszej potrawy świątecznej. Pomyśl tylko: ryba, migdały, orzechy, ...

dawno temu

Jak wybrać dobrą RYBĘ? Niebezpieczne takie gatunki jak tuńczyk czy panga

... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. ... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwmiażdżycowo. Dlatego powinniśmy jeść je przynajmniej raz w tygodniu. Najzdrowsze są ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... Kto z nas nie zachwycał się wybornym smakiem potraw z dyni? Otóż równie bogate walory smakowe posiada bliski krewny wspomnianej jarzyny – kabaczek, określany także mianem cukinii. Warzywo to zachwyca ... z cukiniąPyszna cukinia obecna jest w ...

dawno temu

Naukowcy odkryli zaskakującą korzyść wynikającą z jedzenia ryb

... Jeżeli do tej pory raczej unikałaś ryb, to prawdopodobnie zmieni się to, gdy przeczytasz ten artykuł. Istnieją bowiem zaskakujące korzyści wynikające z obecności w diecie kwasów tłuszczowych omega-3, których bogatym źródłem są właśnie ryby. ...

dawno temu

Ryba duszona w śmietanie

... Ryba duszona w śmietanie to świetny przepis dla wszystkich, którzy zupełnie nie mają czasu na gotowanie. Zrobienie tego smacznego dania nie wymaga żadnego wysiłku i trwa dosłownie kilka minut ... . Krok 6 Ryba duszona w śmietanie jest już ...

dawno temu

Pieczona ryba z serem - sposób na pyszny obiad

... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować pyszne danie. ... wystarczy włożyć rybę do piekarnika, wcześniej odpowiednio ją przygotowując. Sprawdź, jak łatwo możesz wyczarować ...

dawno temu

Ryba pieczona w sosie imbiorowym

... będą mogły się popisać. Ryba pieczona w piwie z dodatkiem imbiru to naprawdę wyjątkowe i oryginalne danie. ... będą mogły się popisać. Ryba pieczona w piwie z dodatkiem imbiru to naprawdę wyjątkowe i oryginalne danie. Przygotuj: 50 dag ryby ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść ryby?

... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora zacząć działać zdecydowanie. Niech pierwszym krokiem będzie zamiana wieprzowiny na zdrowe ryby. ... paznokcie. Oczywiście idealna figura też musi być. Skoro tak, to pora ...

dawno temu

Olej ze słodkich migdałów

... Olejek ze słodkich migdałów często występuje w składzie kosmetyków do pielęgnacji ciała. Mało kto wie, że można go stosować jako samodzielny kosmetyk i to właściwie do całego ciała. ... Olejek ze słodkich migdałów często występuje w składzie ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą rybę? Kilka oznak, że mięso jest świeże

... Lekarze zalecają, by rybę jeść przynajmniej raz w tygodniu. Jednak pozostaje kwestia, gdzie ją kupić, by zamiast cennych kwasów omega oraz witamin nie jeść metali ciężkich. ... 1865178 Lekarze zalecają, by rybę jeść przynajmniej raz w tygodniu. ...

dawno temu

Jak wygląda wycinanie migdałków u dzieci?

... Trzeci migdał pełni u małych dzieci bardzo ważną rolę – chroni przed drobnoustrojami i wspomaga układ odpornościowy. Z czasem jednak przestaje być potrzebny i zanika. O ile nie doszło do jego przerośnięcia. Gdy trzeci migdał uparcie blokuje ...

dawno temu

Czy ryba jest zdrowa?

...   Niestety nie zawsze. Na rynku często występują ryby pochodzące z zanieczyszczonych zbiorników. Przesiąknięte substancjami toksycznymi, takimi jak np. pestycydy, z półek sklepowych trafiają wprost do naszego organizmu. Jak uniknąć ryb ...

dawno temu

Zobacz prosty przepis na doskonałą w smaku rybę po grecku!

... Ryba po grecku od wielu lat stanowi nieodłączny element Wigilii. Niemal każdy z nas podaje tę potrawę na stół w czasie świąt. To nie tylko proste w wykonaniu danie, ale również bardzo smaczne. Dowiedz się, jak krok po kroku wykonać smaczną rybę ...

dawno temu

"Migdał", Nedjma

... „Migdał” to powieść odważnie mówiąca o potrzebach kobiet Islamu, które zostały całkowicie uzależnione od mężczyzn. Nedjma zrywa zasłony z ich twarzy i mówi im, że mają prawo odczuwać rozkosze ... wiadomo o ich świecie, bo nikt nie pozwolił im ...

dawno temu

Faszerowanie bez fuszerki

...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć w pieroga, więc dziś zajmiemy się warzywami. Papryka, pomidor, cukinia, bakłażan – wszystkie te wspaniałe dary natury ...   Moi drodzy – faszerowania ciąg dalszy. Wiemy już, co włożyć ...

dawno temu

Dania z kabaczka

... Jego właściwa nazwa to Cucurbita pepo convar, u nas jednak powszechnie nazywany jest „cukinią”. Owoc ten jest kuzynem dyni i jego ogromną zaletę stanowi niska zawartość kalorii oraz delikatny smak ... komponując dania faszerowane. Wartość ...

dawno temu

Łosoś pieczony, czyli pyszna ryba z grilla

... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Aromatyczny, delikatny... ummm... palce lizać! ... grillowana ryba. Pyszny łosoś norweski z zielonym pieprzem, pomidorkami koktajlowymi i ...

dawno temu

Tłuste ryby - samo zdrowie

... Zgodnie z zaleceniami dietetyków ryby powinny pojawiać się na naszym stole przynajmniej 2-3 razy w tygodniu. Jednak Polacy wciąż jadają zbyt mało ryb, przeciętnie dwa razy mniej niż mieszkańcy Europy ... Zachodniej. Bywa i tak, że o rybach ...

dawno temu

Ryba bez duszy

... Przynależność ryb do świata zwierząt to kwestia budząca niemałe kontrowersje - kto by pomyślał. Jednak to właśnie wynika z wypowiedzi i poglądów różnych osób. Na przykład kucharz w restauracji ... (tak się ów przybytek oficjalnie nazywa, chociaż ...

dawno temu

Prosty przepis na domowy chleb z nasion BEZ MĄKI

... Ziarna słonecznika i siemienia lnianego, migdały, płatki owsiane, syrop z agawy, olej kokosowy i szklanka letniej wody. Tylko te składniki wystarczą, by przygotować zdrowy, domowy chleb. ... Ziarna słonecznika i siemienia lnianego, migdały, ...

dawno temu

Przepisy na rybę

... proponuję zamienić ser na rybę. Sardynki, które zazwyczaj jadamy w oleju, tym razem proponuję w nowej wersji: na toście. Do przygotowania 2 porcji pysznego pieczywa potrzebujemy: 1 bochenek ciabatty,1 ... gęsta, dolewamy wody. Doprawiamy do ...

+ Pokaż więcej