Dieta makrobiotyczna

... tego, co można, a czego nie można jeść, istnieje duża dowolność w komponowaniu posiłków. Na śniadanie można zjeść płatki owsiane na wodzie, kromkę ciemnego pieczywa z miodem i wypić herbatę bez cukru. Obiad – zupa gotowana na warzywach, kolacja ...

dawno temu

Leczo z cukinii

... to dodawane jest także do lekkich surówek i sałatek, będących wspaniałym uzupełnieniem dania głównego. Z kabaczka sporządza się również smaczne zupy, desery, napoje. To jarzyna, która świetnie ...

dawno temu

Szczypiorek - witaminy

... nierdzewnej. Jeśli chodzi o dodawanie szczypiorku do potraw, to świetnie sprawdzi się on wkomponowany w pożywne surówki. Dzięki włączeniu tego zioła do sałatek można uzyskać ich lepszy smak ...

dawno temu

Skuteczna dieta na płaski brzuch. Jakimi zasadami się kierować w trakcie odchudzania?

... lub kaszą, surówka lub duszone warzywa; podwieczorek – kisiel albo budyń z jabłkiem; kolacja – omlet z warzywami albo kanapki z wędzoną rybą i sałatką warzywną. Nie zaleca się żadnych smażonych ...

dawno temu

Babeczki cytrynowe

... jej skórki. Dzięki temu z jednej strony świetnie nadaje się do ryb, surówek, sałatek i mięs, z drugiej natomiast idealnie podkreśla smak domowych wypieków. Musisz jednak pamiętać, że kiedy zdarza ci ...

dawno temu

Potrawy z buraków

... . Największą jednak popularnością cieszy się zupa z buraków czy ich dodawanie do surówek. Równie dobrze można je ugotować w wodzie, na parze, usmażyć albo upiec, a to, do jakich dań ich użyjemy ...

dawno temu

Dania z kabaczka

... komponując dania faszerowane. Wartość odżywcza cukinii Ten rodzaj owocu świetnie nadaje się do przyrządzania zup, sałatek, surówek czy marynat. Co ciekawe, równie świetnie zdaje swój egzamin ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... na pokarmach z rusztu można urozmaicić warzywnymi surówkami, które zmniejszą ryzyko wnikania szkodliwych substancji, a do tego dostarczą organizmowi cennych witamin oraz niwelują działanie wolnych rodników. ...

dawno temu

Dieta warzywno owocowa

... . Pomagają one w odnowie komórkowej, a także są niskokaloryczne, więc chudniemy szybciej. Można je przygotowywać na parze, gotować czy jeść na surowo w postaci pożywnych surówek. Całkowicie zakazane ...

dawno temu

Żeń-szeń na jesienny spadek mocy

... minuty. Przefiltruj na przykład przez gazę. Powstały wywar o złotawym kolorze codziennie dolewaj do porannej kawy lub herbaty (1-2 łyżeczki wywaru). Możesz także dodawać do surówek, mieszając ...

dawno temu

Odchudzanie bez diety

... , zjedz płatki owsiane zmieszane z otrębami pszennymi, pestkami słonecznika i dyni, siemieniem lnianym i sezamem. Do każdego posiłku dodawaj porcję warzyw. Na obiad zjadaj najpierw surówkę, a później ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... wiele zastosowań owoców, o który nie śniło się nawet filozofom. Nie każdy wie, że odrobina soku pomarańczowego wzbogaca smak zwykłej zupy pomidorowej albo surówkę z tartej marchewki. Podobnie dojrzały ...

dawno temu

Jak się odżywiać?

... przy tym kaloryczność potraw jest poprzedzanie ich spożycia zjedzeniem pożywnej surówki lub owocu. Taki prosty trik może z czasem przynieść bardzo dobre efekty w postaci kilku kilogramów mniej i jest sposobem ...

dawno temu

Przepis na sos carbonara

... akcentu. Może to być np. warzywna surówka z pomidorów, oliwek, papryki żółtej oraz pora. Spaghetti carbonara świetnie pasuje także podane z grzybami oraz zielonym groszkiem. Wegetarianie przygotowując ...

dawno temu

Niedobór witaminy C

... , kalafior oraz melon, nie powinny być przechowywane przez długi czas – im świeższe, tym zdrowsze. Witamina C jest bardzo wrażliwa na światło, ciepło oraz powietrze, dlatego też jej zawartość we wspomnianych ...

dawno temu

Smaczne produkty spożywcze poniżej 50 kalorii

... (zawierają witaminę B1 i B2 oraz PP, a ponadto potas i fosfor), 68905 dwie filiżanki różyczek kalafiora – 20 kalorii (tym warzywem warto zastąpić ziemniaki; zawiera kwas foliowy, witaminy K i C), dwie ...

dawno temu

Jak wprowadzić więcej warzyw do diety?

... . Żeby urozmaicić nieco formę podawanych warzyw, pokrój je i wrzuć na patelnię, a otrzymasz smaczną potrawę: grillowane warzywa. Najlepiej nadają się do tego brukselka, brokuły, kalafior i marchewka ...

dawno temu

Niestrawność

... porcje,jedz powoli, dokładnie przeżuwając każdy kęs,ogranicz produkty, które powodują wzdęcia: fasolę, groch, kapustę, brokuły, kalafior, rzodkiewkę, kaszę jęczmienną i inne,unikaj picia gazowanych ...

dawno temu

Grypa latem

... też, że lato to czas świeżych warzyw i owoców, które są źródłem witamin i mikroelementów. Zamiast więc iść do McDonalda, lepiej przygotować sałatkę czy leczo, fasolka szparagowa i kalafior ...

dawno temu

Nie daj się chorobie! Jak?

... witamin i minerałów. W okresie wzmożonych przeziębień warto też zwiększyć dawkę witaminy C, która wzmacnia błony śluzowe i chroni przed infekcjami. Można ją znaleźć w papryce, jabłku, kalafiorze, brokułach ...

dawno temu

Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe!

... również na wypadek niespodziewanych gości – to świetna, gotowa przekąska, do której możesz podać nawet surowego kalafiora podzielonego na cząstki lub marchewkę, selera czy paluchy chlebowe. Dokąd ...

dawno temu

Warzywa + owoce = młodość

... Uzdrawiające działania warzyw i owoców Systematyczne jedzenie warzyw i owoców może o połowę zmniejszyć ryzyko wystąpienia nowotworu. Częste spożywanie kapusty, kalafiora i brokuł zapobiega rozwojowi ...

dawno temu

Reset organizmu. Post warzywno-owocowy

... dopuszcza spożywanie warzyw o niskiej zawartości skrobi, w tym marchwi, buraków, selera, rzodkiewki, pietruszki, chrzanu, kapusty, kalafiora, cebuli, czosnku, pora, ogórka, kabaczka, dyni, sałaty ...

dawno temu

Wymioty w ciąży

... , chudym mięsie, bananach, kapuście, zielonym groszku, kalafiorze, marchewce, szpinaku, ziemniakach. Zrezygnuj z potraw smażonych na głębokim tłuszczu oraz pikantnie doprawionych. Unikaj zapachów ...

+ Pokaż więcej