Pyszna pizza - szybki przepis

... i wyrośnięte drożdże, posól wszystko. Zagnieć ciasto i poczekaj około pół godziny aż wyrośnie. Krok 3 Pora na farsz do pizzy. Zacznij od pieczarek. Umyj je, pokrój w plasterki lub kawałki (jak lubisz ... . Krok 7 Jeśli ciasto na pizzę już ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... Jajka z pieczarkami 53077 Obierz z zewnętrznej warstwy pieczarki, opłucz je pod bieżącą wodą, a następnie pokrój je na drobną kostkę i wrzuć na patelnię. Ugotowane jajka przekrój na pół, wyciągnij ... z nich żółtka i rozgnieć je w misce na ...

dawno temu

Naturalny kwas foliowy

... . Naturalny kwas foliowy możemy aplikować sobie jedząc warzywa zielonolistne tj. brokuły, fasolka, kapusta, szpinak ale także szparagi, banany, pomidory czy ziarna słonecznika. Wszystkie te produkty można łatwo i szybko zamienić na zdrowy ...

dawno temu

Spiżarnia pełna dobrych smaków

... Ile z nas ma w domu prawdziwą spiżarnię? Taką z równymi rzędami półek z kolorowymi słoikami, skrzyniami jabłek, glinianymi garnkami pełnymi kiszonej kapusty i domowej roboty smalcu. No ile? Takich ... wariacje na temat musztardy, ciastek z białą ...

dawno temu

Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedlami

... godziny. Krok 2 Wlej suszone grzyby do garnka, dodaj do nich 3 szklanki bulionu warzywnego pokrojone pieczarki i przyprawy. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Krok 3 Zupa ...

dawno temu

Jedz. Unikniesz raka

... potwierdzone zostało naukowo. Połączenie jej ze zmielonym pieprzem zwiększa aktywność antyoksydacyjną ponad tysiąckrotnie. Warzywa krzyżowe, czyli brokuły, kapusta pekińska, brukselka i kalafior ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... Pierogi - zdawałoby się, że to domena kuchni polskiej, ewentualnie litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej, zwłaszcza jeśli mowa o tych z kapustą i grzybami czy z mięsem, obowiązkowo z okrasą ... i polanie całości sosem serowym (wystarczy ...

dawno temu

Zdrowe surówki

... albo błonnik. Zadbaj o swoje zdrowie, i przeczytaj poniższe propozycje przepisów na surówki. Przepisy na surówkiSurówki z kapusty można przyrządzać zarówno ze świeżego jak i ukwaszonego warzywa. Kiszoną ... kapustę należy opłukać i pokroić na ...

dawno temu

Zupy krem Wodzisław – aksamitna porcja warzyw

... na talerzu podprażonymi pestkami dyni albo zarumienionym grzaneczkami. Te ostatnie wzbogacą również smak Zupy krem z pieczarek – zyska ona też na wyrazie z dodatkiem startego sera albo świeżych ziół. ... Zupa krem z pieczarek Wodzisław Czy to, ...

dawno temu

Przepis na krupnik ryżowy przeciwbiegunkowy prof. Greenougha

... i bezkofeinowa), warzywa wzdymające (fasola, kapusta itp.) czy też soki owocowe. Dieta może zarówno powodować jak i eliminować biegunki. Dobrym sposobem na biegunki i skuteczne pozbycie się męczących nas z tego tytułu dolegliwości jest krupnik ...

dawno temu

Pierogi na pięć sposobów

... , którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych gotowych, kupionych w sklepie, to od czasu ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... była znikoma. Obecnie, liczne badania potwierdzają ważną rolę cynku. Pierwiastek współuczestniczy w metabolizmie komórkowym, wpływa na pracę enzymów trawiennych, wspomaga gojenie ran, leczy depresję, zmniejsza agresję. Cynk można znaleźć w ...

dawno temu

Tarta z fetą

... , do których zamiast marmolady albo owoców z łatwością dodamy podsmażone pieczarki, szpinak albo odpowiednio przyprawione mięso mielone. Wskazać tu trzeba przede wszystkim na ciasto francuskie i możliwość ...

dawno temu

Superprodukty pomagające zachować zdrowie i opóźniające starzenie

... sobie w naszych jelitach. 26291 Kiszonki Kiszona kapusta czy ogórki to doskonałe źródło kwasu mlekowego, który wspomaga trawienie, oczyszcza organizm, wzmacnia system obronny, zmniejsza poziom cholesterolu i wspomaga ... . Są też dość dobrym ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które można jeść przez cały rok. Mowa oczywiście o tradycyjnych ziemniakach, kalafiorze czy kapuście. Jest jednak jeszcze jedno warzywo – może nie zawsze doceniane – bogate w błonnik, witaminę K i ...

dawno temu

Dania z grzybami

... myloną z pieczarką. Drugą grupę tworzą grzyby jadalne i takie są przedmiotem zainteresowania mykogastronomi, zajmującej się ich wykorzystaniem w kuchni. Najpopularniejszymi grzybami jadalnymi w Polsce ...

dawno temu

7 błędów w odchudzaniu. Jak ich uniknąć?

... , że decydujemy się na krótkotrwałe diety cud. Wszystkie te diety bazują na jedzeniu pokarmów o obniżonej zawartości energetycznej lub spożywaniu jednego rodzaju produktu (np. kaszy, kapusty, jabłek ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... Magiczny czas w rodzinnym gronie Świąteczne dania powstałe w głównej mierze z darów ziemi – kapusty, grochu, maku, ryb czy miodu mają za zadanie zapewnić domownikom szczęście, witalność i dostatek ... – danie to jest w naszej tradycji głęboko ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... Znudzeni ciągłym jedzeniem na przemian kotleta schabowego z ziemniakami i kiszoną kapustą możemy mieć ochotę na poznawanie nowych kuchni świata. Duża dostępność świeżych i nieraz bardzo egzotycznych ...

dawno temu

Przepisy na jajka

... każde dodatki. Wystarczy wymienić takie wariacje na jej temat jak jajecznica ze szpinakiem lub pieczarkami. Wykonanie jajecznicy to chyba pierwsze danie, od jakiego rozpoczyna się nasza przygoda ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... – jest karp świąteczny, śledź, kutia, kompot z suszu... Ale na litewskim wigilijnym stole znajdziemy też dużo pierogów (z kapustą, grzybami, makiem), śliżyki, czy kisiel z płatków owsianych. Poniżej przedstawiam Wam kilka potraw świątecznych, ...

+ Pokaż więcej