Co powinnaś jeść, a czego lepiej unikać, gdy chcesz zostać mamą

... owoców i warzyw, które są źródłem witaminy C i innych przeciwutleniaczy; oraz chudego mięsa i roślin strączkowych (są to potężne "magazyny" białka, żelaza i cynku). Codziennie jedz nabiał, by zapewnić ... roślin strączkowych, takich jak ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pescowegetarianizm – na czym polega ta dieta?

... żywi sympatię do wegetarianizmu, ale nie ma możliwości całkowitego odstąpienia od spożywania mięsa np. ze względu na problemy z trawieniem warzyw strączkowych lub choroby uniemożliwiające spożycie ... oraz owoce morza – małże, mule, raki, kraby, ...

dawno temu

Dieta z magnezem

... ,stosowanie leków moczopędnych i przeczyszczających. Gdzie szukać magnezu? w warzywach o zielonych liściach,w roślinach strączkowych,w produktach z pełnego ziarna,w orzechach,w otrębach,w drożdżach ...

dawno temu

Biała fasola wyskrobie skrobię

... To strączkowe warzywo pozwala chudnąć nie rezygnując z potraw bogatych w skrobię. Jednak, by działanie cudownej fasoli było efektywne, trzeba byłoby jeść ją często. Zbyt często, by zaprzyjaźnić ...

dawno temu

Zmień dietę. To co jesz, nie wpływa na płodność

... jajowej i zarodka. Przed niepłodnością owulacyjną najlepiej chroni żelazo zawarte w owocach i warzywach (burak, korzeń pietruszki, suszone morele i orzechy, rośliny strączkowe) oraz suplementy diety ...

dawno temu

Polub kaszę!

... strączkowych. Kasze warto umieścić w swoim jadłospisie, gdyż nie dość, że są smaczne same w sobie i jako dodatki, to mają nieporównanie ogromne wartości odżywcze. Źródło: informacja prasowa Izabela Wojtowicz Zdjęcie nr 1: Ewa Oracz ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... roślinne, warzywa strączkowe, orzechy, ziarna słonecznika, a także razowe pieczywo, płatki owsiane i otręby – doskonałe źródła krzemu, wapnia, cynku – podpowiada dietetyk dr Monika Dąbrowska-Molenda ...

dawno temu

Wielkie wyzwanie – zdrowe odżywianie!

... … jaja, mięso i ryby, a do tego nasiona roślin strączkowych i orzechy. Mięso powinno być niskotłuszczowe (drób, wołowina), a ryby najlepiej morskie (makrela, śledź). Warzywom i owocom powiedz ...

dawno temu

Jakie produkty i w jaki sposób najlepiej przechowywać w lodówce?

... czy roślinom strączkowym. Panujący w niej chłód niszczy ich odporność na choroby i powoduje szybsze psucie. Należy pamiętać, aby nie przechowywać surowego mięsa tuż obok produktów gotowych do spożycia ...

dawno temu

Dieta matki karmiącej piersią

... mięso, ryby, rośliny strączkowe i warzywa zielone np. szpinak) oraz witamina C (dostarczysz jej spożywając owoce i warzywa, jednak unikaj cytrusów, które wprawdzie zawierają jej najwięcej, jednak mogą wywołać u niemowlęcia alergię). ...

dawno temu

Dieta dla włosów

... , rybach i produktach zbożowych. Ważną rolę w procesie budowy i regeneracji włosa pełnią witaminy z grupy B (rośliny strączkowe), witamina A (marchew, pomidory, jajka, nabiał) oraz E(oleje roślinne ...

dawno temu

Pełnowartościowe śniadanie to podstawa!

... . Uzupełnieniem powinien być produkt, który dostarczy budulca dla rosnącego organizmu, czyli białka. Może to być jajko, dobrej jakości wędlina, ryba czy pasta z roślin strączkowych. Nieodłącznym elementem ...

dawno temu

Płaski brzuch

... foodów, kapusty, roślin strączkowych i gazowanych napojów. Spożywaj jak najwięcej produktów zawierających błonnik, czyli owoców, warzyw, kefirów, jogurtów. Możesz także stosować suplement diety ...

dawno temu

Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o zupie

... nas przed chorobami jelita grubego, obniża poziom cholesterolu we krwi, oraz zapobiega zaparciom. Błonnik występuje np. w marchwi, ziemniakach, brązowym ryżu, ziarnach nasion strączkowych, a więc często ... , suszone mięso i jego ekstrakty, ...

dawno temu

Piramida żywienia

... . Jedząc produkty z tego poziomu trzy razy dziennie, usprawnisz pracę serca i układu krwionośnego. Na trzecim piętrze znalazły się białe mięso, ryby, rośliny strączkowe i nabiał. Jajka, fasola, kurczak ...

dawno temu

Najczęstsze problemy z paznokciami

... to:żelazo – jego źródłem jest mięso, rośliny strączkowe oraz warzywa liściaste;wapń – przede wszystkim produkty mleczne;cynk – mięso, nabiał, produkty pełnoziarniste, ryby i owoce morza;krzem – zboża, zioła ...

dawno temu

Najbardziej aromatyczne z ziół

... we flakach, żurkach, grochówce lub fasolowej – w ogóle w daniach z roślin strączkowych. W naszej kuchni używamy głównie suszonego i taki polecany jest do ciężkostrawnych, tłustych potraw. Jeśli któraś ...

dawno temu

Spazmofilia

... . Zalecane są posiłki bogate w zboża, suszone i świeże owoce, warzywa, nabiał, rośliny strączkowe, jaja, ryby, owoce morza, rośliny oleiste (migdały, orzechy), drób, chude czerwone mięso. Nie powinno ...

dawno temu

Naleśniki po meksykańsku

... znamiennych dla omawianej tradycji kulinarnej zaliczyć można kukurydzę, różne odmiany roślin strączkowych, a także paprykę, zarówno słodką, jak i bardzo ostrą odmianę chilli. Meksykańska kuchnia ...

dawno temu

Jak zadbać o cerę?

... (która należy do witamin z grupy B) powodują charakterystyczne matowe i niezdrowe zabarwienie skóry. Witaminy z grupy B znajdują się w roślinach strączkowych, migdałach, orzechach włoskich, drożdżach piekarskich, żółtkach jaj, kaszy gryczanej, ...

dawno temu

Soja - nie tylko dla wegetarian

... . Soja, podobnie jak fasola, soczewica czy groch, jest rośliną strączkową. Istnieje wiele - łącznie ponad 100 - odmian soi, które mogą się dość znacznie od siebie różnić. Odmienny może być kolor ...

dawno temu

Bomby witaminowe

... , lucerny, rzodkiewki, kukurydzy, sałaty, pszenicy, roślin strączkowych, sezamu, sałaty. Kanapka lub sałatka z kiełkami skutecznie zastąpi łykanie suplementów diety w tabletkach. Będzie taniej i zdrowiej ...

dawno temu

Badanie USG

... do USG jamy brzusznej. W przeddzień badania należy odstawić surowe warzywa, a przede wszystkim warzywa powodujące wzdęcia (warzywa strączkowe, kapusta, cebula). Zaleca się spożycie lekkiej kolacji ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... strączkowe. Jeśli chodzi o przyprawy, często stosuje się bazylię czy aromatyczne oregano. Podstawowym składnikiem wielu potraw jest tortilla, czyli okrągły, bardzo cienki pszenny lub kukurydziany placek ...

+ Pokaż więcej