Jak zrobić pesto?

... funkcję aromatycznego "smarowidła" na kanapki. Znakomicie będzie smakował także makaron z pesto.   Pesto z bazylii   Głównym składnikiem tego sosu jest bazylia, a także drobno starty ser parmezan ...

dawno temu

Danie z tuńczykiem

... w żaroodpornym naczyniu z wcześniej ugotowanym makaronem i dokładnie mieszamy. Wierzch potrawy posypujemy parmezanem i tartą bułką. Risotto z tuńczykiem - można je wykonać łącząc rybę z cukinią i pomidorami ...

dawno temu

Dania z cukinią

... . Zapiekana z cukinii – możesz ją zestawić z makaronem lub ziemniakami. Do nich dodajemy ser żółty parmezan, poszatkowaną szynkę, ząbek czosnku, zeszkloną cebulkę i koncentrat pomidorowy połączony ...

dawno temu

Gatunki sera

... powłoka. Np. ementaler, parmezan czy cheddar. Wykorzystujemy je np. do kanapek, lasagne czy mięs. Sery topione Uzyskuje się je topiąc sery żółte z masłem, mlekiem lub śmietanką. Zazwyczaj wzbogacane ...

dawno temu

Spaghetti bolognese

... parmezanem i udekorować listkami bazylii. Smacznego! I jak? Wybierasz spaghetti bolognese czy spaghetti carbonara?   ...

dawno temu

Zupa szpinakowa z pesto

... bulionową5 łyżek śmietanyNa pesto: pęczek bazyliipół pęczka natki2-3 ząbki czosnku3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepszy będzie parmezan)4 łyżki ...

dawno temu

Przepis na zdrową sałatkę

... „chrupkiego” akcentu i świetnie podkreślą smak mięsa. Sałatka z rukolą i orzechami Wiosenna propozycja sałatki będzie składała się z rukoli, sałaty lodowej, gruszek, awokado, parmezanu oraz orzechów ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... . Panierka z sezamem–nadaje się zarówno do kurczaka, jak i ryb (macza się ją w jajku z mlekiem i obtacza w mące). Doskonale smakuje także z dodatkiem parmezanu. Panierkę sezamową można przygotować ...

dawno temu

Spaghetti z czosnkiem i oliwą, czyli jak jeść zdrowo i smacznie

... . Dodaj sól i pieprz. Następnie wrzuć pomidory (możesz je wcześniej drobno pokroić). Na koniec dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp spaghetti prażonymi nasionkami i parmezanem. Przyozdób natką pietruszki. Spaghetti ...

dawno temu

Jak zrobić pesto z bazylii?

... świeżej pietruszki,3/4 szklanki tartego parmezanu,1 łyżeczkę soli,pół łyżeczki pieprzu,2/3 szklanki oliwy z oliwek. Wykonanie pesto z bazylii 53400 Ten przepis na pesto z bazylii jest bardzo prosty ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... , brzoskwinie, soki pomarańczowe i marchwiowo- owocowe,fioletowa - bakłażan, aronia, czarne porzeczki, ciemne winogrona,biała - cebula, por, czosnek, cykoria, kapusta pekińska. Zalety poszczególnych ...

dawno temu

Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... . Jest także wygodną bazą do marynat – w połączeniu z miodem tworzy teriyaki, które zaakcentuje smak grillowanych grzybów, marchewek i roślin psiankowatych – szczególnie bakłażana i cukinii - tłumaczy Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz, ...

dawno temu

Polacy jedzą coraz więcej warzyw i owoców

... na temat produktu czy pomysłu na jego wykorzystanie w kuchni. Warzywa, które konsumenci wprowadzili do swojej kuchni w ostatnim czasie to: bakłażan, batat, szparagi, a z owoców granat, awokado, liczi ...

dawno temu

Cztery sposoby na ograniczenie ilości oleju zużywanego do przygotowania posiłków

... brokułów przyspieszy proces smażenia i zmniejszy zawartość kaloryczną twoich posiłków. Warzywa porowate, takie jak pyszny bakłażan mają tendencję do wchłaniania wszelkich płynów znajdujących ...

dawno temu

STOP! dla monotematycznych sałatek

... rzadkiego octu, dobrym pomysłem jest zredukowanie go na wolnym ogniu. Gęstszy lepiej połączy się z oliwą. Doskonale komponuje się z warzywami o wyrazistym smaku (papryka, bakłażan), jak i do mięs i wędlin ...

dawno temu

Przepis na hot dog

... prosty przepis na hot doga. Hot dogfrancuski– parówkę zapiekamy wraz z parmezanem, wkładając ją uprzednio do ciasta francuskiego. Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku. Parówkę można także włożyć ...

dawno temu

Risotto z warzywami

... i pieprzem. Przed podaniem udekoruj poszatkowaną natką pietruszki i posypanym na wierzchu startym parmezanem. Pamiętaj, aby w trakcie prażenie składników na patelni, co jakiś czas podlewać całość rosołem, by potrawa nie stała się zbyt sucha. ...

dawno temu

Potrawy ze szpinakiem

... czy też starty ser parmezan lub mozzarella. Smak wzbogaci sos beszamelowy i gałka muszkatołowa. Zapiekanka za szpinakiem – sposób przygotowania jest podobny do tego wykorzystanego w przypadku lasagne. Teraz ...

dawno temu

Zapiekanka z ziemniaków

... , dodaj sól, pieprz, gałkę i parmezan. Zalej zapiekankę z ziemniaków, a na samej górze połóż kilka kawałków masła. 5. Zapiekanka cebulowa będzie gotowa po 2 godzinach w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ...

dawno temu

Salami - przepisy

... oraz cebulką. Do tego ser parmezan i oregano. Domowa pizza będzie lepiej smakować, jeśli przyrządzimy do niej sos pomidorowy. Sałatka z salami - dobrym połączeniem będzie salami, czerwona fasolka ...

dawno temu

Paluszki serowe - przepis

... się do ich wykonania ser twardy typu parmezan czy cheddar. Przygotuj:  100 g mąki, 100 g startego żółtego sera, 100 g masła, 1 jajko, przyprawy - sól. Paluchy serowe można przyrządzić z podanych składników na dwa ...

dawno temu

Menu na wieczór panieński

... na wierzchu mogły dostać się pod spód. Po około 3 minutach, gdy jeszcze jajka nie zetną się całkiem, posyp mieszankę parmezanem. Zdejmij z ognia i wstaw do piekarnika na około 8 minut, dodając ... posiekaną gorczycę. Omlety podawaj ciepłe lub ...

dawno temu

Pyszna lazania z wołowiną i grzybami

... ), 0,5 kg sera cottage, 2 szklanki tartego sera mozzarella, 1,5 szklanki tartego parmezanu, sos do spaghetti (gotowy lub z torebki). Przygotowanie: W dużym rondlu przysmażyć mielone mięso wołowe ... i starty parmezan. W dużej brytfance ułożyć ...

dawno temu

Najciekawsze jesienne potrawy!

... i bazylii (lub innych świeżych ziół), parmezan, świeżo zmielony czarny pieprz, sól. Przygotowanie: Kaszę kuskus należy zalać wrzącym bulionem tak, aby znajdował się ok. 0,5 cm nad jej powierzchnią ... , polać miodem i posypać startym parmezanem. ...

+ Pokaż więcej