Sałatka z soczewicą

... prehistorycznych i uwielbianego do dziś chleba, wspomnieć trzeba o soczewicy. Kiedy zastanowimy się, kiedy ostatnio jedliśmy to wyśmienite warzywo, okaże się, że było to bardzo dawno temu. Soczewica ... , działając na swoją własną szkodę, dziś ...

dawno temu

Leczo z kiełbasą

... się w czasie zimowych dni, ale również jako lekki obiad w czasie wakacji, kiedy świeżej papryki mamy pod dostatkiem. Przepisy kulinarne mają to do siebie, że osoba posiadająca jakiekolwiek pojęcie ... że przepisy zawsze stanowią raczej źródło ...

dawno temu

Przepisy na jajka

... , pokryte majonezem oraz posypane pieprzem i solą. W identyczny sposób robi się jajka z kawiorem, który dodawany jest zamiast majonezu. Istnieje wiele przepisów na jajecznicę. To danie, które zniesie chyba ...

dawno temu

Sportsmenki o łączeniu kariery z macierzyństwem

... Codzienne treningi to ich chleb powszedni. Kiedy zostały matkami, nie chciały rezygnować z dotychczasowych przyzwyczajeń. O godzeniu kariery sportowca i bycia mamą opowiedziały Iwona Guzowska – mama Wojtka oraz windsurferka i mama dwójki malców ...

dawno temu

Jajka faszerowane tuńczykiem

... po przetworzone składniki, które mają mniejsze wartości odżywcze i smakowe. To tylko niektóre z licznych zalet znania prostych przepisów na każdą okazję. Jednym z bardzo wdzięcznych produktów, które możemy ... przechowywane w puszce także ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... Tradycyjnie podczas Wigilii zupę tę spożywamy z uszkami. Tak jest niezmiennie od lat i większość z nas jest wierna takiemu sposobowi przyrządzenia barszczu. Dla chcących trochę poeksperymentować, można wypróbować kilku innych przepisów na ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

... Pierogi z kapustą i grzybami rozpływają się w ustach. Niewiele jest przepisów, które są tak bardzo popularne i lubiane. Lepienie pierogów nie należy może do najprzyjemniejszych czynności na świecie i zabiera sporo czasu, ale efekt rekompensuje ...

dawno temu

Dziś na talerzach japońskie tofu z bakłażanem!

... Dzisiejszy przepis jest dosyć oryginalny z dwóch powodów. Po pierwsze, składa się z produktów wywodzących się z Azji – jeden z Chin, drugi z Indii. Po drugie, rzadko kiedy jada się je same ... , ale raczej w formie dodatku – przynajmniej w ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszą krajalnicę?

... Uwielbiasz idealnie równe kromki chleba przyozdobione cieniutkimi plastrami sera i wędliny? Aby je uzyskać, nie potrzebujesz profesjonalnych zdolności kucharskich – wystarczy dobra krajalnica ... lub tytanu. Nóż obrotowy powinien być hartowany – ...

dawno temu

Desery, których nie musisz piec!

... . Poza tym, aby upiec pyszny deser, trzeba dużo praktyki, a i tak zawsze coś może nie wyjść. A może w takim razie wymyślić coś, czego nie trzeba wkładać do piekarnika, i co w każdej sytuacji powinno się udać? Oto kilka przepisów na ciasto bez ...

dawno temu

Deser czekoladowy na zimno

... Deser czekoladowy na zimno to świetny pomysł na słodką przekąskę w leniwy weekendowy dzień. Wystarczy, że zmieszasz słodkie dodatki i już będziesz mogła się cieszyć wspaniałym smakiem. Nie bój się kuchni. Każdy znajdzie przepis, z którym będzie ...

dawno temu

Zupa chłodnik

... Kiedy z nieba leje się żar mało kto myśli o jedzeniu gorących potraw. Na takie dni idealnie nada się zatem zupa w postaci chłodnika, a można ją wykonać na szereg różnych sposobów. Jak brzmi przepis na to smacznie i lekkostrawne danie obiadowe? ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... W tradycyjnej kuchni polskiej zdecydowany prym wiodą ziemniaki. Dysponujemy wieloma przepisami na dania z ziemniaków, czego przykładem mogą być zapiekanki ziemniaczane, placki ziemniaczane ... , lecz także kształtem. Nie trać czasu i zobacz, ...

dawno temu

Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne

... ulubionych przysmaków, więc pozwoliłam sobie ze stosu rozmaitych przepisów „wygrzebać” dla Was kilka pomysłów na jej przygotowanie. ... ulubionych przysmaków, więc pozwoliłam sobie ze stosu rozmaitych przepisów „wygrzebać” dla Was kilka pomysłów ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ... Przepis na sos winegret podpowiada, że pora teraz ...

dawno temu

Po myśliwsku, czyli przepis na pasztet z zająca

... nie ucierpi. Dziczyzna ma bardzo niską zawartość tłuszczu, za to walory smakowe są nie do opisania. Dziś polecamy przepis na pasztet z zająca. Przyrządzenie jest jest trudne, a skosztowanie to prawdziwy ... . A potem tylko nie pozostaje nam nic ...

dawno temu

Czy ogarnęła Was przedświąteczna gorączka?

... Biegacie z wypiekami od sklepu do sklepu w poszukiwaniu prezentu, kupujecie za dużo i za drogo, sprzątacie bez opamiętania, oddajecie biednym używaną odzież, przesyłacie paczki i pieniądze ... Biegacie z wypiekami od sklepu do sklepu w ...

dawno temu

Tradycyjna sałatka jarzynowa

... się kilkusetletnimi przepisami, możemy stworzyć niepowtarzalne dania, które będą zachwycać swym smakiem. Jednym z głęboko zanurzonych w tradycji potraw polskiej kuchni jest sałatka jarzynowa. ... się kilkusetletnimi przepisami, możemy stworzyć ...

dawno temu

Ciekawe przepisy na dania z makaronem

... Typowym polskim składnikiem codziennego lub odświętnego obiadu jest zupa. Wiele rodzajów tego tak zwanegopierwszego dania zawiera w sobie właśnie makaron. Poniżej zamieszczamy przepis na makaronowy ... w polskiej tradycji musi zawierać mięso– co ...

dawno temu

Szybkie przystawki

... Przed nami ostanie dni lata. Dla tych, którzy planują jeszcze kilka spotkań ze znajomymi na świeżym powietrzu, proponuję dzisiaj kilka przepisów na szybkie przystawki z owocami w roli głównej ... jeszcze miejsca, w których można je kupić. Oto ...

dawno temu
+ Pokaż więcej