Sześć sposobów na rozjaśnienie cery!

... rozjaśnienie skóry jest przygotowanie domowego kremu do twarzy. Do wykonania mikstury będziesz potrzebowała identycznej ilości soku z cytryny i białka jaja. Zmieszaj dokładnie składniki i wrzuć na patelnię ...

dawno temu

Lekcja panierowania

... z profesjonalnym nazewnictwem).Na patelni tłuszczu powinno być na tyle, żeby kotlety były w nim zanurzone do połowy. Przecież boki też muszą się usmażyć... Ponadto ilość płynu należyuzupełniać po każdej turze ...

dawno temu

Przepis na knedle ze śliwkami

... w kształt kuleczki. Otrzymane surowe knedle należy wrzucić do gotującej się i osolonej wody i wyjąć je po upływie 10 minut. Danie serwuje się z masłem i bułką tartą uprzednio przyrumienioną na patelni. W dietetycznej wersji można je zjeść z ...

dawno temu

Jak zrobić leniwe pierogi?

... i wyjąć na talerz. Pierogi zazwyczaj podawane są z roztopionym na patelni masłem, cukrem i aromatycznym cynamonem. Smacznego! ...

dawno temu

Naleśniki z twarożkiem

... wody ze szpinaku należy odparować na patelni, a kiedy będzie już miękki dodać do niego łyżkę masła, szczyptę soli i pieprzu, ząbek czosnku oraz starty ser żółty. Kiedy masa będzie już gotowa łączy ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... . Tak przygotowane karczochy należy układać kolejno na patelni wraz z posiekanym czosnkiem (opcjonalnie można też użyć cebulki) i smażyć z obu stron. Kiedy ładnie się zarumienią i staną lekko chrupkie, trzeba ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... potrawy, warto pamiętać, aby warzywa gotować przez kilka minut w gorącej wodzie albo obsmażać na patelni, natomiast ryby dusić lub gotować na parze. Lato (od początku maja do początku sierpnia ...

dawno temu

"Ja wam pokażę", Katarzyna Grochola

... i banalna historia. Wiadomo, że kiedy Judyta postawi patelnię na kuchence, zaraz ją przypali, jak Nieletni wchodzi do łazienki, skończy się to na powodzi itd. Książka nie zaskakuje, jest monotonna. Autorka ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... na patelni do smażenia beztłuszczowego. Osoby bardziej skłonne do eksperymentów mogą przyrządzić porcję ciepłej kaszy jaglanej z duszonymi jabłkami, rodzynkami, orzechami, rozgrzewającymi przyprawami. Kasza ...

dawno temu

7 nietypowych zastosowań foremek do lodu

... doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, sosów i warzyw z patelni. Dzięki mrożeniu w tłuszczu zioła zachowają więcej aromatu niż podczas suszenia. Słodka przyjemność Lubisz gorącą czekoladę? Do foremki ...

dawno temu

Przygotuj makaron z sosem z ciecierzycy!

... rękami rozgnieć pomidory i dodaj do patelni wraz z winem i płynem z borowików. Duś przez ok. godzinę pod częściowym przykryciem. Od czasu do czasu zamieszaj. Po godzinie, za pomocą blendera ...

dawno temu

Makaron świąteczny

... . Jeżeli od razu nie zjesz całej porcji, możesz z powodzeniem odgrzać ugotowany makaron na patelni z odrobiną masła. Dzięki temu jego jajeczny wyśmienity smak zostanie jeszcze bardziej podkreślony i wydobyty. Powodzenia! Zdjęcie makaronu ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... mała śmietana,1 łyżka sosu sojowego,sól,pieprz.Sposób przygotowania: Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy już się zeszkli, wystarczy dodać do niej pokrojone ...

dawno temu

Tłuszcze trans

... na niektórych opakowaniach margaryn miękkich widnieje napis: „bez tłuszczów trans”. Czy w domowych warunkach można wytworzyć tłuszcze trans? Tak, na domowej, kuchennej patelni. Olej roślinny poddany wysokiej ...

dawno temu

Zapiekane bakłażany

... na kilkanaście minut, aby wypuściły wodę. Kolejnym krokiem jest wyciśnięcie bakłażanów z wody oraz delikatne grillowanie ich na patelni. W tym czasie podsmażamy na oliwie cebulę, czosnek, a następnie dodajemy ...

dawno temu

Naleśniki Dukana

... mleka. Następnie rozgrzewamy patelnię i za pomocą ręcznika papierowego nanosimy na nią odrobinę oleju. Naleśniki smażymy na średnim ogniu. Można je serwować na ciepło lub zimno z owocami bądź też z dodatkiem warzyw. Smacznego! ...

dawno temu

Gulasz węgierski

... w kostkę. Cebule obieramy i siekamy na drobne kawałki, a następnie podsmażamy na oleju. Kiedy cebula się już zeszkli, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy odrobinę papryki w proszku. Następnie ...

dawno temu

Barszcz biały

... i podsmażony na patelni. Białą kiełbasę należy podgotować w wodzie przez około 10 minut. Mięso wyjmujemy, a do otrzymanego wywaru trzeba dodać zakwas i podsmażony boczek. Kiełbasę należy włożyć ...

dawno temu

Masło orzechowe

... , jak zrobić masło orzechowe. Domowe masło orzechowegoSamodzielnie wykonane masło orzechowe składa się z: 0,5 kg orzeszków ziemnych,sól,cukier.Orzeszki ziemne podpiekamy na rozgrzanej i suchej patelni ...

dawno temu

Zapiekanka z cukinii

... z marynatą. Na górę należy położyć warstwę wcześniej przygotowanej cukinii. Ser pleśniowy należy pokroić w drobną kostkę i roztopić na rozgrzanej patelni teflonowej. Kiedy ser zmieni swoją konsystencję ...

dawno temu

Gotowanie z dzieckiem

... się znaleźć w zasięgu ręki dziecka. Niepotrzebne naczynia powkładaj do szafek. Garnki i patelnie odwróć rączkami w kierunku ścian, a te gorące odstaw jak najdalej od brzegu kuchenki. Nie pozwól dziecku ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... , pieprz, cukier,2 papryczki chiliRyż gotujemy według wskazań na opakowaniu. Paprykę kroimy w 2 cm paski, cebulę w piórka. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i rumienimy wołowinę ...

dawno temu

Przepis na zupę fasolową

... ugotować w osolonej wodzie, aż stanął się miękkie. Do takiego wywaru dodaje się kostki rosołowe, a następnie wrzuca przygotowaną wcześniej fasolkę. Cebulkę należy zeszklić na patelni na maśle ...

dawno temu

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... 500ml białego octu winnego,1cm korzenia imbiru,2 łyżki miodu,pieprzImbir drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy już się trochę upraży zalewamy go miodem i karmelizujemy ok 2 minut ...

+ Pokaż więcej