Składniki:
filet z kurczaka 1 podwójny, masło, jarzynka (przyprawa typu kucharek), olej roślinny do smażenia, bułka tarta i jajko.
Jak przyrządzić?
Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem (tak jak schabowe), posypać jarzynką, delikatnie położyć kawałek masła (wielkości 1 cm szeroki na 2 cm długi), zwinąć jak rolady, obtoczyć w jajku roztrzepanym następnie w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu do otrzymania złotego koloru.
Jak podawać?
podawać na ciepło; można z frytkami, ziemniakami i surówką
Uwagi:
Do środka oprócz masła można włożyć kawałek moreli suszonej jeżeli ktoś lubi na słodko, lub sera żółtego.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 roladki |
Autor | justin |