Dewolaje

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny, masło, jarzynka (przyprawa typu kucharek), olej roślinny do smażenia, bułka tarta i jajko.

Jak przyrządzić?

Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem (tak jak schabowe), posypać jarzynką, delikatnie położyć kawałek masła (wielkości 1 cm szeroki na 2 cm długi), zwinąć jak rolady, obtoczyć w jajku roztrzepanym następnie w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu do otrzymania złotego koloru.

Jak podawać?

podawać na ciepło; można z frytkami, ziemniakami i surówką

Uwagi:

Do środka oprócz masła można włożyć kawałek moreli suszonej jeżeli ktoś lubi na słodko, lub sera żółtego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3 roladki
Autorjustin

Dewolaje: Podobne przepisy

Dewolaje: wypróbuj również

Powiązane Tematy