Wątróbka w sosie piwnym - sposób na pyszny obiad

... , na dużym ogniu. Rób to tylko przez kilka minut, by mięso pozostało w środku różowe. Na koniec dopraw indyka pieprzem i solą. Krok 4 Wątróbkę z indyka przełóż na półmisek, dodaj do niej cebulę ... i szczelnie zamknij, żeby to pyszne danie nie ...

dawno temu

Pyszne ciasto czekoladowe

... wymieszaj, żeby nie było grudek. Stale mieszając, zmniejsz ogień do minimum. Gdy uzyskasz jednolitą masę zdejmij rondelek z ognia i odstaw do przestygnięcia.  3. W dużej misce ubij jaja z cukrem. Dodaj ...

dawno temu

Ser camembert i dressing paprykowy

... . Pozostaw warzywa na bardzo wolnym ogniu i dodaj pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek, tymianek rozmaryn, kolendrę, koper, pieprz, listek laurowy i resztę oliwy. 3. Wystarczy, że będziesz dusiła ... dressing z papryki 3 minuty. Po tym ...

dawno temu

Poznaj sprawdzone przepisy na smaczną owsiankę

... oraz dwa pokruszone orzechy włoskie. Wszystkie składniki gotuj razem na wolnym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodaj do nich ½ banana pokrojonego w cienkie plastry. Będziesz zaskoczona niezwykłym ... ogniu, aż do momentu zmięknięcia jabłka. ...

dawno temu

Dipów ciąg dalszy

... śmietany 18%1 łyżka miodu,1 cytryna,sól, pieprz   Z cytryny wyciskamy sok. Do małego garnuszka wlewamy łyżkę miodu i włączamy pod nim nieduży ogień. Gdy tylko miód zacznie bulgotać, wlewamy do niego sok ... z cytryny i doprawiamy całość szczyptą ...

dawno temu

Pomysły na farsze

... gniazdo nasienne, kroimy ją na ćwiartki i pozbywamy się gorzkich, białych części. Następnie kroimy ją w paski. Warzywa wrzucamy do mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut, aż będą miękkie ... drobno siekamy i wrzucamy do szpinaku. ...

dawno temu

2 sprawdzone pomysły na bezmięsne curry

... ogniu. Dodaj oliwę z oliwek i cebulę. Dopraw solą. Gotuj, mieszając, dopóki cebula nie zacznie brązowieć. Następnie dodaj czosnek i gotuj, dopóki nie zacznie wydzielać zapachu. Dodaj kurkumę, curry ... , kminek i pieprz cayenne. Wymieszaj i ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... i smażymy całość około 10 minut na średnim ogniu. Po tym czasie powinny zacząć łapać kolor. Jeśli tak się dzieje, to najwyższy czas dodać na patelnię bardzo drobno posiekane cebulę i imbir. Podsmażamy ... całość jeszcze 2 minuty, po czym ...

dawno temu

Menu na wieczór panieński

... i gotuj. Zdejmij z ognia, gdy będą lekko twardawe i przykryj. Roztop masło w garnku. Dodaj cebulę, posyp solą i smaż około 5 minut. Oddziel ziarna kukurydzy od kolby i dodaj do garnka z masłem i cebulą ... ogień do minimum i gotuj przez 20 ...

dawno temu

Risotto w parmezanowej odsłonie

... truflowego, 2 łyżki czerwonego lub białego wina wytrawnego.Jak przygotować to pyszne danie? Bulion z parmezanem Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Dodać por, koper, cebulę i czosnek ... , aby przykryła składniki. Doprowadzić do ...

dawno temu

3 najsmaczniejsze przepisy na zupę krem pomidorową

... Krem z pomidorów po polsku 53138 Cztery świeże pomidory średniej wielkości obierz ze skóry i pokrój na drobne kawałki. Następnie wrzuć je do garnka z niewielką ilością wody i gotuj na wolnym ogniu ... staniesz się jej wielką wielbicielką. Smaż ...

dawno temu

Jak przygotować zupę brokułową z jogurtem greckim?

... szklanki pełnotłustego jogurtu greckiego, 1/4 szklanki ciepłej wody, 1/2 szklanki startego sera cheddar.Przygotowanie zupy brokułowej Podgrzej rondelek na średnim ogniu i roztop 1 łyżkę masła. Następnie ... dodaj czosnek i gotuj przez 1-2 ...

dawno temu

Rozgrzewająca zupa dla miłośniczek piwa!

... piwno-serowej Ustaw garnek na średnim ogniu, dodaj odrobinę masła, a następnie cebulę, czosnek, marchew, selera i pora. Gotuj przez chwilę, a gdy warzywa zmiękną, dodaj resztę składników (oprócz chleba ... ). Gotuj zupę przez 45 minut. Dodaj ...

dawno temu

STOP! dla monotematycznych sałatek

... rondelka, wsypujemy zioła prowansalskie i podgrzewamy na małym ogniu przez około 5 minut (ogień musi być naprawdę niewielki – w przeciwnym razie zioła się przypalą i staną się gorzkie). Odstawiamy ... rzadkiego octu, dobrym pomysłem jest ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... 1770230 Mięso powinniśmy grillować powoli, spokojnie, na małym ogniu, kaszankę powinniśmy owinąć folią aluminiową, a pieczywo nie powinno być za bardzo przypalone. Jeśli grillujemy kiełbasę ...

dawno temu

Czas na makaron – czyli o pastach słów kilka

... czasie kroimy papryki w dość dużą kostkę. Po około5 minutach (tyle powinno cebuli wystarczyć) dorzucamy paprykę na patelnię, zmniejszamy ogień, solimy, pieprzymy, dodajemy ziół prowansalskich ... pokrojoną cebulę (w piórka), boczek (w paski) i ...

dawno temu

Lekki deser na zimową chandrę

... wzdłuż, nożem delikatnie wybieramy aromatyczny środek i wrzucamy do rondelka. Cały czas mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zdejmujemy całość z ognia i wsypujemy płatki owsiane. Gdy masa ... z cytryny, przelewamy do małego rondelka ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... na pół (wzdłuż) i układamy na talerzu. Z plastrów boczku obcinamy skórkę i wycinamy kostki. Gdy już to zrobimy, podprażamy je na patelni, na średnim ogniu. Jak tylko zaczną łapać kolor, dodajemy ... na patelnię, na średni ogień. Smażymy je ...

dawno temu

Omlet francuski

... . Ubijaj maksymalnie 30-40 sekund, aby pojawiły się bąbelki piany, ale żeby nie było ubite do końca. Masło rozpuść na drugiej patelni na małym ogniu, tak aby nie przyrumienić omleta. Wlej roztrzepane ... jajka i smaż na małym ogniu, aż omlet ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... garnek. Zagotuj w nim bulion z dodatkiem octu, skórki i soku z cytryny. Dopraw go solą i pieprzem. 3. Teraz włóż ryby do wywaru i gotuj je na wolnym ogniu przez kwadrans. 4. Wyjmij pstrągi, ostudź ... koperkowej. Namocz żelatynę w niewielkiej ...

dawno temu

Zupy są ważne

... wodzie. Aby ziarna były miękkie, gotuj je przez około 10 minut na dużym ogniu, potem na małym do momentu aż staną się miękkie. Jeżeli nie masz czasu, bo nie przygotowałaś wcześniej fasoli, a chcesz ... wody. Jeszcze przed zagotowaniem zbierz ...

dawno temu

Zupy owocowe nie tylko na słodko

... %,50g masła,2 cytryny,sól, cukier Bulion wstawiamy na duży ogień i czekamy do momentu zagotowania. Następnie wsypujemy do niego ryż i gotujemy do miękkości. Cytrynę sparzamy, ocieramy z niej skórkę ... (od momentu zagotowania bulionu). Po tym ...

dawno temu

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... balsamiczny i gotujemy około 8 – 10 minut. Następnie wsypujemy cukier i wrzucamy obrane z szypułek i pokrojone na nieduże kawałki truskawki. Gotujemy na niedużym ogniu kolejne 5 minut, aż owoce oddadzą ... cały smak. Po tym czasie zmniejszamy ...

dawno temu

Zupa krem – czyli jak rozgotować, żeby było smacznie

... jeszcze 10 minut. Całość przecieramy przez sitko o drobnych oczkach, z powrotem kładziemy na ogień i doprawiamy cukrem i odrobiną soli i pieprzu. Z mąki i wody tworzymy zawiesinę (rozpuszczamy mąkę ... i wrzucamy do cebuli. Smażymy całość ma ...

+ Pokaż więcej