Zupa ziemniaczana
... śmietaną i włożymy do niej ziemniaki, to i tak nie będzie ona posiadała dużej ilości kalorii. Obok tego należy zaznaczyć, że zupy to świetny pomysł dla osób, które nie lubią spędzać wielu godzin w kuchni ...
... śmietaną i włożymy do niej ziemniaki, to i tak nie będzie ona posiadała dużej ilości kalorii. Obok tego należy zaznaczyć, że zupy to świetny pomysł dla osób, które nie lubią spędzać wielu godzin w kuchni ...
... zostanie przepis, według którego będziesz mogła ją przyrządzić, zobacz, jakie inne dania możesz zrobić, wykorzystując to niezwykle warzywo. Dania z marchewkiMarchewka w kuchni pojawia się znacznie częściej ...
... z nich produkowana jest we Francji i jest charakterystyczna dla tej kuchni. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza dodaniu moszczu winnego. Znamienny dla niej jest zdecydowany ostry i słony smak. Musztarda sarepska ...
... z cukiniąPyszna cukinia obecna jest w wielu kuchniach świata. Najbardziej jednak charakterystyczna jest dla potraw rosyjskich i bałkańskich. Szerokie zastosowanie kabaczka znamienne jest także dla dań ...
... strączkowychDo roślin strączkowym spożywanych w rożnych kuchniach świata zalicza się: białą fasolę, zielony groszek, fasolę szparagową, soczewicę jadalną, bób i soję. Szeroko znane są ich właściwości smakowe ...
... związki siarki, które mają działanie lecznicze, a do tego przyczyniają się do zbawiennego wpływu na układ krążenia.Zastosowanie szczypiorku w kuchni Szczypiorek jest głównie elementem dekoracyjnym ...
... krwionośne, co z kolei zapobiega powstawaniu żylaków oraz pojawianiu się nieestetycznych „pajączków” na skórze.Jak wykorzystać czosnek w kuchni? Ilość potraw, do jakich można wkomponować kilka ząbków ...
... znacznie poprawiają trawienie. W kuchni nie warto zatem żałować sobie takich dodatków jak: papryczka chilli, która zaostrza apetyt i pomaga łagodzić objawy kaca, wzmagający działanie soków ...
... W dzisiejszej galerii przedstawiamy cztery propozycje kuchni świata. Dlaczego? Bo pewne zwyczaje żywieniowe warto przejąć. Okazuje się, że nie tylko niskokaloryczna dieta wpływa świetnie na figurę ...
... prezenty, robimy zakupy. Stopniowo przygotowujemy kolejne potrawy. Co zrobić jednak, jeżeli nie możemy przygotować się do świąt zawczasu? Jeżeli zakupy robisz dzień przed Wigilią, a do kuchni wkraczasz 24 ...
... pomidorków i przeprowadzaj je przez konstrukcje z ogórka, fety i oliwek. Na koniec skropl koreczki oliwą z oliwek i posyp delikatnie pieprzem. Pieczone figi z serem kozim Lubisz eksperymentować w kuchni ...
... z waniliowym napojem sojowym. Aby móc przygotować smaczne koktajle wystarczy blender lub sokowirówka. Różnorodność, jaką można wprowadzić do własnej kuchni za pomocą koktajli dobrze wpłynie zarówno na twój organizm, jak i samopoczucie. Blender, ...
... bowiem potrawa, która wywodzisię z Nicei i to właśnie o niej dziś będzie mowa. Jesteś na diecie? Wyznajesz jedynie zasady kuchni wegetariańskiej? A może po prostu poszukujesz przepisu na lekką ...
... przed koniecznością „doprawienia do smaku” przygotowanych dań. Jak korzystać z przypraw, żeby wzbogacić smak potrawy, ale nie przesadzić? Podstawowe przyprawy w kuchni Wiele z nas uczy się gotować ...
... użyteczne w kuchni, choć wydaje się, że przy tym odrobinę zapomniane. W jaki sposób najłatwiej przywrócić je do łask? Najprostszym sposobem będzie poznanie kilku przepisów na dania z cukinią. Warzywo ...
... składnikiem, na którym opiera się smak pysznych ciasteczek kokosowych są wiórki kokosowe. Jednak droga dzieląca je od naszej kuchni jest długa i pochłania wiele pracy. Nie jest tajemnicą, że są one ...
... bananówposiada takie działanie? W niektórych kuchniach świata niektóre ich odmiany stosowane są jako odpowiednik naszych ziemniaków, ponieważ znaleźć w nich można dość duże ilości zarówno skrobi ...
... , jakie bogactwo pomysłów na dania potrafi kryć się w jednym produkcie. Wiedza taka zdobywana jest przez lata i to właśnie ona jest charakterystyczna dla prawdziwych pasjonatów kuchni. Po czym ...
... o tym, że sposób jej przyrządzania został zaczerpnięty z kuchni naszych zachodnich sąsiadów Niemców. Podstawę tej potrawy stanowi część pozyskiwana z tuszy trzody chlewnej. To mięso dość tłuste i tuczące ...
... deserze. Jego nazwa oraz sposób przygotowania pochodzi od szeroko rozpowszechnionej potrawy z kuchni angielskiej określanej mianem puddingu. Co ciekawe większość z nas kojarzy budyń ze słodkim smakiem ...
... pochodzące z nogi kraba, stąd też wzięła się ich nazwa. Produkt ten jest bardzo popularny w kuchni azjatyckiej, bowiem surimi oznacza w niej nic innego jak „mielone mięso”. Jeżeli nie jesteś przekonana ...
... wykorzystywane są w kuchniach świata jako warzywo, podczas gdy prażone oraz często osolone orzechy fistaszki, stanowią powszechnie znaną przekąskę doskonale komponującą się z zimnym piwem. Jedzenie ...
... jak rosół z kury lub wspaniała na lato zupa owocowa. Przepis na makaron domowyZanim przystąpisz do przyrządzania ciasta na makaron domowy, upewnij się, że w swojej kuchni posiadasz: 0,5 kg mąki ...
... , które idealnie nadaje się nie tylko jako dodatek do potraw, ale także może być podstawą dania głównego. Często jej walory odkrywane są przez osoby starające się pozbyć kilku zbędnych kilogramów, choć w kuchni ...