Sałatka z brukselki

... : 40 dag brukselki,20 dag czerwonej fasoli (ugotowanej lub z puszki),2 cebule,biała część pora,5 dag kiełków słonecznika,2 łyżki pestek dyni,3 łyżki oliwy z oliwek,łyżeczka tymianku,pieprz, sól.Sposób ...

dawno temu

Jakie szkody mogą spowodować utleniacze zawarte w pokarmach?

... przeciwutleniacze? Przeciwutleniacze są zawarte m.in. w: czerwonych winogronach,czerwonej i żółtej cebuli,kapuście,kalafiorze,brokułach,surowym czosnku,oliwie z oliwek,czerwonym grejpfrucie,marchwi,dyni,słodkich ziemniakach.  ...

dawno temu

Dieta zimą - co jeść i pić?

... oraz gęste zupy kremy, które długo przebywają w żołądku. Może to być np. gęsta zupa jarzynowa, krem z dyni. Opcji jest naprawdę wiele. – radzi Dorota Dębogórska, dietetyk z wrocławskiego Gabinetu Dietetycznego ... owocami i warzywami, które są ...

dawno temu

Co na odporność?

... do organizmu. Poza tym wzmacnia odporność organizmu i pomaga mu walczyć z infekcją, gdy ta rozwinie się na dobre. Źródła witaminy A to: ryby, jajka, mleko, papryka, dynia, morele, szpinak, masło, wątróbka ... , wątróbka, kasza gryczana, pestki ...

dawno temu

Zimowe weki – czy już je masz?

... wkładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy, podobnie jak mięso, ok. 3 razy po godzinie w odstępach dobowych. Dynia w occie– pokrojoną w kostkę dynię wrzucamy do wrzątku na kilka minut, potem ...

dawno temu

Na odporność dla dziecka

... (cenne źródła prowitaminy A to marchew, dynia, pomidory, brokuły, brzoskwinie, czarne porzeczki),witamina C (znajduje się w większość owoców i warzyw, a najwięcej witaminy C zawierają truskawki ... i dyni, grube kasze i produkty z ciemnej ...

dawno temu

Wiosenna sałatka

... pokrój w plasterki a cebulę w piórka. Umieść składniki w wysokiej misce, skrop sokiem z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj. Zamiast jogurtu naturalnego możesz połączyć składniki oliwą z ...

dawno temu

Pochwal się wymodelowaną sylwetką

... rodnikami chroniąc przed starzeniem się skóry. W składzie tego kosmetyku znajdziemy zestaw składników roślinnych:Wyciąg z jagód Acai - o działaniu przeciwutleniającymWyciąg z nasion dyni ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi A

... , dynie, marchewkę, pietruszkę, por, szpinak, cytryny, grejpfruty, ananas, czarne jagody, chleb sojowy, pestki dyni, siemię lniane lub większość produktów na bazie ryżu. Jeżeli ktoś potrzebuje zjeść ...

dawno temu

Szybkie i lekkie przekąski z jabłkiem!

... . Lekkie przekąski na wilczy apetytJabłka są idealnym składnikiem nie tylko deserów. Z powodzeniem stworzysz pyszną zapiekankę z udziałem jabłka i dyni, którą zachwycisz swoich domowników. Ta niezwykle ... , a co za tym idzie, kalorii. Grube ...

dawno temu

Zupa jarzynowa najlepsza na jesień!

... makaronu, i zastawiasz się, co z tym zrobić, ten przepis na zupę będzie w sam raz dla ciebie. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 duża cebula, 1 mała dynia, obrana i pokrojona w kostkę, 2 ... i wstaw na średni ogień. Następnie dodaj cebulę, ...

dawno temu

Owoce i warzywa dla diabetyków

... , borówki, brzoskwinie, czarne jagody, czereśnie, gruszki, jabłka, jeżyny, maliny, mandarynki, morele, pomarańcze, porzeczki, wiśnie.Warzywa II grupy: brukiew, brukselka, burak, cebula, dynia, fasolka ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... tu o marchewce, pomidorach, papryce, dyni, brukwie czy pietruszce. Gotowanie kukurydzy w kolbachWiele osób ma niedobry zwyczaj solenia wody, w której znajdują się kolby. To błąd. Kukurydza wtedy ...

dawno temu

Smażone grzyby

... mianem „leśnego białka” dary lasu z łatwością poddamy różnego rodzaju obróbce. Grzyby świetnie smakują jako marynowane, duszone czy w końcu smażone. Bardzo dobrze sprawdzają się jako danie główne ... suszenia, mrożenia, a także marynowania ...

dawno temu

Ogórki konserwowe

... kilku prostych czynności,  zyskasz smaczny dodatek do codziennych obiadów. Istnieje wiele przepisów, a postępowanie według wskazówek w nich zawartych pozwoli ci urozmaicić smak marynowanych ogórków ... za przepisem, możesz swobodnie dodawać ...

dawno temu

Baranina w ziołach - palce lizać!

... nie jest rozpowszechniona, chociaż w okolicy Podhala przyrządza się wiele potraw z baraniny. Generalnie, baraninę można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z nich jest marynowanie, w wyniku ... którego mięso staje się soczyste, miękkie, ...

dawno temu

Pięć oznak zdrowej skóry

... , dynia, brzoskwinie, fasola szparagowa; oraz cynk, żelazo, selen, wapń i magnez),pamiętaj o kwasach omega-3 i omega-6 (oleje roślinne, ryby morskie, pestki słonecznika, dyni, kiełki pszenicy, orzechy ...

dawno temu

Magnez w jedzeniu

... pokarmach (w 100 g) to: pestki dyni – 520 miligramów, kakao gorzkie – 420 miligramów, koper – 377 miligramów, natka pietruszki – 291 miligramów, migdały – 257 miligramów, soja – 250 miligramów, kasza ... – 104 miligramy, orzechy włoskie – od 130 ...

dawno temu

Jedz to codziennie i ciesz się perfekcyjną skórą!

... od wewnątrz. Nasiona 55419 Nasiona chia, słonecznika, lnu, pestki dyni – wszystko to jest korzystne dla skóry. Pestki dyni i nasiona słonecznika są bogatym źródłem selenu, witaminy E, magnezu i białka ...

dawno temu

Dieta dla mocnych i zdrowych paznokci

... pojawienie się takich plamek może być również związane z uszkodzeniem płytki paznokciowej podczas wykonywania manicure. Najlepszym źródłem cynku są owoce morza, ryby, pestki dyni, ziarno słonecznika, kiełki ... , które jest najlepszym źródłem ...

dawno temu

Co na wypadanie włosów?

... i dyni. Oprócz tego, domowym sposobem na wypadanie włosów jest jedzenie produktów, w których zawarte są witaminy z grupy B. Wskazać tu trzeba przede wszystkim na mięso, ale także ryby i nabiał.Co ... stosować na wypadanie włosów? Jeżeli ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kurczak w jesiennej odsłonie

... oraz dynia. Kurczak lub indyk będzie jeszcze bardziej apetyczny, jeśli przygotujesz go z naturalnie słodkimi produktami – takie duety to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Wypróbuj połączenia ... będą potrzebne twojemu organizmowi. Żurawina ...

dawno temu

Sałatka z czerwonej kapusty

... szklanki pokrojonych na cząstki buraczków (gotowane lub marynowane)1/3 szklanki sosu żurawinowego (ze słoiczka)łyżkę octu balsamicznegołyżeczkę soliszczyptę pieprzu1 zmielone ziele angielskie1 zmielony ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... . Naprawdę warto jej spróbować. Sama się przekonaj. Przygotuj: po 30 dag białej i czerwonej kapustycebulękawałek marynowanej papryki2 kiszone ogórki2 pomidory3 łyżki oliwek bez pestek2 ząbki czosnku2 łyżki ...

+ Pokaż więcej