Najciekawsze jesienne potrawy!

... spędzać chłodne popołudnia i wieczory w domach. Przygotowałaś już na ten moment swoją kuchnię i przepisy? A może potrzebujesz nowych, świeżych pomysłów na jesienne potrawy? ... spędzać chłodne popołudnia i wieczory w domach. Przygotowałaś już na ...

dawno temu

Jakim pieprzem najlepiej przyprawiać potrawy?

... Ziarna pieprzu mają rożne kolory i odmiennie smaki. Jednak ten różnokolorowy pieprz nie pochodzi z kilku różnych rodzajów drzew.  Różne odmiany pieprzu odmiennie komponują się także z poszczególnymi potrawami. Które najlepiej pasują, do jakiego ...

dawno temu

Potrawy z serem feta

... feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Najczęściej podawana jest jako dodatek do sałatek czy potraw ze szpinakiem, ale także w połączeniu z innymi serami. Ser ten stosuje się także do pizzy wegetariańskiej i zapiekanek. ... feta po ...

dawno temu

Dip z zielonych oliwek jako pyszny dodatek do potraw!

... Jakie dodatki do potraw lubicie najbardziej? Warzywa lub sałatki? A może sosy – ostre, czosnkowe, łagodne i tak dalej? Dziś proponuję pyszny dodatek do dań w postaci kremowego dipu z zielonych oliwek ... ! Wyrazisty smak, subtelna konsystencja i ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ... witamin marchewką. Ta szybka przekąska może ...

dawno temu

Jak idealnie doprawić potrawę?

... przed koniecznością „doprawienia do smaku” przygotowanych dań. Jak korzystać z przypraw, żeby wzbogacić smak potrawy, ale nie przesadzić? ... Co zrobić, aby potrawa z mdłej zamieniła się w wyrazistą? Doprawić! Słowo to jest koszmarem dla ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... nam jeszcze co najmniej kilku tygodni, jednak już teraz możemy przygotować potrawy, korzystając z ich suszonej formy. Obok wędzonych śliwek, bez których żaden bigos nie miałby racji bytu, uwagę zwraca tu żurawina ... . Ten niezwykle zdrowy owoc ...

dawno temu

Wieprzowina z warzywami - smacznie i kolorowo

... Wieprzowina jest przez nas zwykle jedzona w postaci kotleta schabowego. Tymczasem warto ją połączyć z pełnymi witamin warzywami. Na taką kolorową wieprzowinę skuszą się nawet dzieci. Marchewka, papryka, pieczarki, cebula – to musi być dobre. ... ...

dawno temu

Zobacz, jaką potrawę ze szpinakiem najbardziej lubią twoi sąsiedzi i jak ją przyrządzić!

... foliowego. Szpinak pomaga zadbać o dobrą kondycję skóry, wzmacnia układ odpornościowy i zmniejsza zmęczenie. Za sprawą wszystkich tych właściwości, stał się dla Polaków symbolem zdrowia. A które potrawy przyrządzone ze szpinaku lubimy ...

dawno temu

Przepisy na rybę

... Dobrze zaopatrzona spiżarnia to duży komfort, zwłaszcza gdy dopada nas nagły głód i nie ma czasu na wymyślne potrawy. Wtedy przychodzą nam z pomocą składniki z puszki. Ten artykuł chciałabym ... poświęcić ciekawym pomysłom na szybkie dania ...

dawno temu

Potrawy i przyprawy będące afrodyzjakiem – dzięki nim hiszpańska mucha „odleci” w niepamięć!

... , krewetki, czy ostrygi (przysmak Cassanovy - może coś w tym jest?). Wysoko na liście „wzbudzających pożądanie” potraw zajmuje także kawior. Przyprawy – tu różnorodność jest dość duża. Do głównych zalicza ...

dawno temu

Przepis na kremową zupę marchwiową

... Marchewka – jedno z najpopularniejszych i prawdopodobnie najsmaczniejszych warzyw. Do jej jedzenia nie trzeba specjalnie dzieci namawiać. Gdyby jednak twój maluch miał opory przed jedzeniem ... bogatych w witaminy warzyw, włącz mu bajkę z ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... , smażeniu i wędzeniu. Tuńczyk bardzo dobrze sprawdza się jako danie główne, lecz jest także sycącym i smacznym dodatkiem do wielu potraw. Najpopularniejszym sposobem jego spożywania w Polsce jest chyba ... tego rodzaju obróbkę termiczną, a z ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety ziemniaczane?

... , że w upały nasz żołądek wcale nie ma ochoty na tłuste potrawy. Takie kotlety z ziemniaków świetnie smakują ze świeżą i zdrową surówką z marchewki i jabłka. ... , że w upały nasz żołądek wcale nie ma ochoty na tłuste potrawy. Takie kotlety z ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... nie tylko mięso. Innepieczone potrawy to także ryby czy warzywa. Cały proces odbywa się bez użycia tłuszczu. Co więcej, pod wpływem wysokiej temperatury wytrąca się on z mięsa, a to w znaczny sposób redukuje ... jego kaloryczność. Potrawy są ...

dawno temu

Potrawy włoskie

... się zaprzeczyć, że dodatek kurczaka i wkomponowany w składniki ser żółty doda tej potrawie jeszcze lepszego smaku i pozwoli najeść się do syta. Jak zrobić risotto z warzywami i mięsem? Składniki ... w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu lasagne ...

dawno temu

Jeszcze zdrowsze zęby

... i perliście biały uśmiech. To między innymi: 1. Marchewki – warto je jeść, kiedy spożywamy dużo kawy, jagód, czerwonego wina. Marchewka to naturalny specyfik pomagający usunąć nalot z zębów. 2. Ser ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... , sól i pieprz. Dynia wysubtelnia i lekko osładza smak potrawy, a do tego, takie danie jest świetnym obiadowym rozwiązaniem dla wegetarian. Jeśli zaś nie macie ochoty na danie obiadowe, polecam przygotowanie łagodnej w smaku i bardzo pożywnej ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... Wigilijna kolacja to chyba jedna z niewielu chwil, w jakiej rezygnujemy z ulubionych zapiekanek makaronowych, domowej pizzy albo sałatki kebab i zastępujemy je tradycyjnymi potrawami świątecznymi ... od nas. Dlatego warto poświęcić jest chwilę i ...

dawno temu

Kuchnia śląska

... Cudze chwalicie, swego nie znacie – powiedzenie to jest niezwykle trafne, zwłaszcza w momentach, kiedy to urzeczeni smakiem egzotycznych potraw, rozczulamy się nad ich niesamowitym smakiem i aromatem ... i mizerii. Jedną z bardziej ...

dawno temu

Mleko kokosowe - zastosowanie

...   Ten popularny napój w krajach tropikalnych znajduje także swoje zastosowanie w kuchni. Do czego można go dodawać, aby potrawy nabrały wytwornego smaku? Przedstawiam Wam kilka kulinarnych pomysłów. ... Ten popularny napój w krajach tropikalnych ...

dawno temu

Haggis – szkocka potrawa narodowa

... Haggis to specjał szkockiej kuchni, przyrządzany z owczych podrobów wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. Potrawa przypomina polską ... i serwuje w domach, restauracjach i pubach. ...

+ Pokaż więcej