Kotlet szwajcarski

... schabowych w panierce możemy również zrobić kotlety ze schabu inaczej. Jedną z propozycji jest schabowy po szwajcarsku. Potrawa ta cieszy się dużym powodzeniem i nie wymaga dużego trudu. W jaki sposób ją ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ziół i sosu śmietanowego. Poza tym, do jego jedzenia przekonasz swoje dzieci, jeśli upieczesz z filetów z dorsza chrupiące paluszki rybne w panierce. Mówiąc o jedzeniu morskich ryb, nie sposób pominąć ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... lodowych czy stosowanie go jako panierki do drobiowych mięs, bądź dań na bazie ryżu i jabłek. Można też z jego pomocą urozmaicić placki z otrębami. Ten rodzaj kulinarnego dodatku wzbogaci również smak ...

dawno temu

Mięta w kuchni

... . Można w tym celu wykorzystać ją w wersji suszonej i dodać do bukietu warzyw czy zastosować jako składnik mięsnej panierki. Świeże liście mięty świetnie komponują się także z czekoladą czy lodami, idealnie ...

dawno temu

Dania fast food

... , frytki, zapiekanki i ziemniaczki w panierce Wszystkie z wymienionych produktów to dania, które choć smaczne to powinny być spożywanie niezwykle rzadko. Wiele punktów oferujących tego rodzaju szybkie ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... słonecznika, jako panierki do mięsa czy ryby lub dodawać do ryżu czy makaronu. Można je także stosować do wypieków. Co ciekawe, jedzenie ziaren słonecznika jest także dobrym lekiem na zwalczenie ...

dawno temu

Właściwości soli

... , a mięso obtoczyć w zdrowej panierce. Obędą się bez niej także warzywa gotowane czy te, które kładziemy na kanapki. Nie warto także dodawać soli do ryb, bo ich mięso samo w sobie jest dość słone ...

dawno temu

Kuchnia chińska

... mieszamy, aby mięso pokryło się w całości panierką. Na dość dużym ogniu rozgrzewamy wok, wlewamy do niego odrobinę oleju i podgrzewamy go, aż będzie bardzo gorący. Następnie wrzucamy do niego drobno ...

dawno temu

Kotlet ziemniaczany

... . Smak kotletów możemy ponadto urozmaicać, zmieniając postać panierki. Doskonale wiemy, że znakomicie sprawdza się tutaj bułka tarta, lecz sposobem na odmianę może być również przygotowanie ...

dawno temu

Jajka po wiedeńsku

... bez dodatku jajek nie moglibyśmy cieszyć się smakiem chrupiącej panierki do kotletów schabowych, pulpetów znakomicie dopełniających biały barszcz albo wielu także wielkanocnych ciast. Jeżeli mimo ...

dawno temu

Surówka z marchwi

... tego wspaniałego warzywa. Dla odważnych natomiast ciekawą propozycją jest marchewka w panierce i chipsy marchewkowe, których jedzenie na pewno nie przysporzy nam zbędnych kilogramów. Z tego względu ...

dawno temu

Sałatka krabowa

... z sycących dodatków i przygotować sałatkę krabową z ananasem albo ogórkiem. Jednak paluszki krabowe świetnie sprawdzają się po usmażeniu w panierce, w formie koreczków, a nawet jako dodatek do kanapek ...

dawno temu

Mus owocowy

... z jajek, kilka łyżek cukru, rodzynki oraz pokruszone orzechy. Dobrym pomysłem jest wybranie jabłek czy gruszek i wcześniejsze upieczenie ich w piekarniku w cynamonowej panierce. Można jednak postawić ...

dawno temu

Płatki kukurydziane

... się na eksperymenty kulinarne z ich udziałem i przygotować na ich bazie także dania obiadowe czy pożywne desery. Płatki te świetnie spełnia swoją rolę jako panierka do mięsa. Wystarczy jedynie lekko pokruszyć je ...

dawno temu

Dietetyczne desery

... deseru nie trzeba już dosładzać, bo soki, które wytrącą się pod wpływem wysokiej temperatury, w połączeniu z posypką stworzą słodką panierkę. W piekarniku można także przyrządzić pyszne i bardzo ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie

... kcal!). Z jadłospisu trzeba także wyłączyć całkowicie takie bomby tłuszczowe, jak majonez czy panierki z bułki tartej. Frytki, placki czy chipsy ziemniaczane powinny całkowicie zniknąć z menu ...

dawno temu

Dieta grejpfrutowa

... – kawałek ryby z przyprawami (bez panierki) pieczonej w piekarniku, 200 g szpinaku (może być mrożony), posiekany pomidor z przyprawami;podwieczorek – grejpfrut;kolacja – kawałek pieczonego chudego mięsa ...

dawno temu

Ryby dla dzieci

... . Nie kupuj ryby, której łuska odstaje, jest matowa, a płetwy sklejone i suche. Ryba ma specyficzny zapach, ale nie oznacza to, że może śmierdzieć. Nie podawaj dzieciom ryb w panierce, solonych, marynowanych ...

dawno temu

Rolada z indyka

... jest usmażyć, udusić czy upiec. Czasami wystarczy tylko kilkanaście minut, by móc cieszyć się grillowanym filetem z indyka z warzywami albo piersią indyczą usmażoną w chrupiącej panierce. Jednakże ...

dawno temu

Oryginalne weselne menu

... bazylii i curry,w ramach dodatku do mięsa, zamiast tradycyjnych ziemniaków, frytek czy ryżu, kulki ziemniaczane w panierce z sosem czosnkowym lub jogurtowym,na deser zamiast oklepanych płonących lodów ...

dawno temu

Mam duży brzuch. List do Dietetyka

... tłuszczu na rzecz chudego nabiału i chudego mięsa takiego jak drób, cielęcina, królik. Do diety należy dołączyć ryby oczywiście bez panierki, najlepiej pieczone w piekarniku bądź grillowane. Ryby ...

dawno temu

Jak wyszczuplić uda?

... kalorii. Zamiast nich warto pić białą herbatę, zieloną herbatę, czerwoną herbatę. Osoby aktywne fizycznie powinny dostarczać do organizmu białko. Zamiast smażonego schabowego w kalorycznej panierce ...

dawno temu

ORZECHY I ICH RODZAJE

... nerkowca • Migdały • Pistacje Producenci żywności zachęcają do spożycia orzechów powlekanych panierkami, czekoladą, prażonych czy solonych mieszanek. Nie dajmy się jednak skusić, ponieważ tego typu ... produkty nie wpłyną pozytywnie na nasze ...

dawno temu

Jak nie przytyć po diecie?

... się z produktu białkowego – mięsa lub ryb, nieco skrobi (kaszy, ryżu, ziemniaków) i dużej ilości warzyw. Unikaj wszelkich panierek, tłuszczu, zasmażek i sosów. Kolację zjedz na 3 godziny przed snem, niech ...

+ Pokaż więcej