Naleśniki z serem

... smażyć je także na suchej patelni) i smażymy z dwóch stron, aż masa zrobi się lekko brązowa Ser biały rozgniatamy widelcem w miseczce 3 żółtka ucieramy z cukrem, aż powstanie puszysty kogel-mogel ...

dawno temu

Chińszczyzna z kurczakiem

... smażony kurczak, ale by tak się stało, musisz go najpierw umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, a dopiero później wrzucić na rozgrzany olej. 3. Kiedy filet będzie się smażył, poszatkuj cebulę oraz pora ...

dawno temu

Dieta dla dziecka - gdy jest go za dużo

... , ciemne pieczywo, płatki owsiane, kakao – to wszystko pomoże pozbyć się dziecięcej nadwagi. Krok 4 Cukrzyca u dziecibardzo często spowodowana jest frytkami i innymi smażonymi daniami. Musisz ... z nich zrezygnować. Zamiast smażyć przygotowuj ...

dawno temu

Omlet z bananami

... banany i pomarańczę (na mniejsze plastry). Możesz użyć też innych owoców, np. truskawek. Krok 2: Rozpuść margarynę na patelni i podsmaż owoce. Krok 3: Dodaj do owoców cukier (kryształ) i smaż ... . Nie zapomnij o mieszaniu. Krok 6: Na patelni ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... , mogą przyrządzić z niego doskonałe potrawy z rusztu, pieczenie i zapiekanki kuszące wspaniałymi aromatami. Kurczak w sosie grzybowymNa początek polecam delikatną, smażoną pierś kurczaka, podduszoną w aksamitnym ... . Następnie wrzucamy mięso i ...

dawno temu

Placki dla dzieci

... homogenizowany dla dzieci, jajko, 4 łyżeczki mąki, olej do smażenia. Roztrzep jajko, dodaj do niego mąkę i serek. Dokładnie wymieszaj całość. Konsystencja masy powinna przypominać gęstą śmietanę. Placuszki ... smaż na rozgrzanym oleju na wolnym ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ... dobrze przyswajają białko roślinne i są ...

dawno temu

Jeść to, co praprzodkowie

... , powinni spożywać wołowinę i baraninę oraz owoce morza i ryby; okonie, dorsze, jesiotry, halibuty, pstrągi tęczowe. Z warzyw najbardziej wskazane są: brokuły, cebula czerwona, papryka, czosnek, karczoch ... dobrze przyswajają białko roślinne i ...

dawno temu

Co do herbaty

... Herbata jest znana od ponad 4500 lat. W Chinach jej suszone liście stosuje się nie tylko do parzenia, ale i do przyprawiania rozmaitych dań z dziczyzny, ryb, a także potraw warzywnych. Chińczycy ... jest od ponad 300 lat. Z powodzeniem i od ...

dawno temu

Omlet z pieczarkami, papryką i pieczonymi pomidorkami cherry

... na maśle. Jajka umyć, rozbić i roztrzepać. Dodać napój sojowy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Zalać warzywa masą z jajek i napoju sojowego. Smażyć z jednej strony przez 5 minut (aż spodnia strona ... się zetnie) na  małym ogniu. Przewrócić ...

dawno temu

Żywność GMO

... , które występują zazwyczaj w morskich rybach. Ma to duże znaczenie w diecie dla zdrowia. Obecnie, ilość spożywanych ryb maleje, dlatego też bardzo pożądane są inne źródła zdrowych kwasów tłuszczowych. Jakie ...

dawno temu

Sałatka krabowa

... . To właśnie Japonia jest krajem, z którego wywodzi się surimi. Oznacza ono zresztą tyle, co mięso mielone. Okazuje się bowiem, że jest to rozdrobnione mięso ryb jedynie uformowane w kształt krabiej nogi ... , ponieważ są one świetną alternatywą ...

dawno temu

Wiosenne placuszki – garść pomysłów

... z powstałej masy formujemy placki i kładziemy kolejno na rozgrzanej patelni. Smażymy az do uzyskania złoto-brązowego koloru. Placki dyniowe Składniki: Miąższ z dyni 2 jajka 1,5 łyżki masła Garść ... migdałów lub orzechów ok. 20 dag maki Sól i ...

dawno temu

Wiosenne włoskie makarony

... z oliwek,kilka listków świeżej bazylii   Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy na małym ogniu około 5 minut, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy ... posiekany czosnek, pomidorki i listki ...

dawno temu

Żyć jak w Australii

... warzywa. Często przygotowują z nich sałatki i surówki. Jedzenie owoców i warzyw zapobiega wielu chorobom cywilizacyjnym. Dodatkiem do mięsnych potraw jest ciemny, dziki ryż, który jest źródłem wapnia ...

dawno temu

Mięsne potrawy z owocowym akcentem

... . To tylko kilka przykładów na to, że mięso można idealnie połączyć z owocami tworząc tym samym dużo zdrowsze i lżejsze danie, niż gdybyśmy zestawili je z tradycyjnymi dla nas ziemniakami i surówką. A takich rozwiązań je te powyżej jest bez ...

dawno temu

Przyprawa kurkuma

... , przyspiesza gojenie się ran i podrażnień oraz działa bakteriobójczo. Kurkuma zastosowanie W kuchni nadaje potrawom piękny, soczyście żółty kolor i wyjątkowy smak. Jest dodawana do ryżu, makaronów, ryb, omletów, sałatek lub sosów. ...

dawno temu

Przeciwutleniacze w żywności

... . Cennym źródłem są także ryby i owoce morza. Występują też w otrębach. Hamują aktywność wolnych rodników, a więc spowalniają starzenie się skóry. Najbardziej znanymi przeciwutleniaczami są witaminy ...

dawno temu

Sałatka z kalafiora

... solą Świetnie smakuje także z orzechami i kiełkami, więc śmiało można je dodać do całości. Sałatka z kalafiora idealnie sprawdzi się na imprezach w domu, jako dodatek do mięs czy ryb. Polecam i życzę smacznego!   ...

dawno temu

Zdrowa dieta śródziemnomorska

... , makaronów, ryb, owoców morza i pełnoziarnistego pieczywa. Te pokarmy są bogate w błonnik, witaminę C, mikro- i makroelementy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Z codziennego menu należy zupełnie ...

dawno temu

Lato z mozarellą

... jest gnocci z sosem pomidorowym i mozarellą – Raspberries and Cream   Mozzarella świetnie sprawdza się także w zestawieniu z rybą. Można więc połączyć ją z pangą i dodać pomidorki – Zaczynam kucharzenie ...

dawno temu

Na grillowanie czas!

... wzloty i coś jeszcze Nie zapomniałam też o wegetarianach. Dla nich proponowałabym grillowane cukinie – Moja mała kuchnia   Dla miłośników ryb polecam przyrządzenie norweskiego łososia z grilla ...

dawno temu

Kolorowe i pożywne - wiosenne sałatki

... dla wegetarian jest sałatka z fasolki szparagowej, czarnej rzodkwi i mozzarelli– Alicja w krainie garów Lubicie ryby? Zatem proponuje wypróbowac sałatkę z tuńczykiem i ananasem– Wino i Oliwki To którą za nich weźmiecie „na pierwszy ogień”? ...

dawno temu

Co warto jeść, aby mieć zdrowe i białe zęby

... jego źródłem – mleko, jogurty, kefiry, sery żółte i topione. Duże ilości wapnia mają ryby, zwłaszcza te drobne, jak szproty i sardynki, które jemy razem z ośćmi. Żółty ser wg badań podnosi pH płytki ... śliny. Niestety kwasy owocowe z cytrusów ...

+ Pokaż więcej