Rodzaje kieliszków

... przysłowiowe procenty. Część z nich wzbogaca smak mięs, makaronów, ryb i deserów. Chyba każdy z nas docenia smak pralinek z dodatkiem wódki albo kurczaka polanego w trakcie pieczenia piwem. Obecnie istnieje ...

dawno temu

Jak ugotować flaki?

... . Jak łatwo zauważyć, omawianą zupę można przyrządzić w sposób zadowalający wegetarian, wielbicieli różnych warzyw albo amatorów różnych gatunków mięs. Zanim zaczniesz eksperymentować, zobacz, jak wygląda ...

dawno temu

Dieta jogurtowa

... lub mleka, który komponować można z mięsem, otrębami, owocami albo warzywami. Podczas diety jogurtowej należy jednak pamiętać, że omawiany produkt mleczny powinien towarzyszyć nam podczas każdego posiłku ...

dawno temu

Zdrowe nawyki żywieniowe

... typu fast food, które zazwyczaj są ubogie w składniki odżywcze, zawierają natomiast dużo tłuszczu i węglowodanów. Warzywa i mięso gotuj na parze – potrawy będą mniej kaloryczne, a witaminy i minerały ...

dawno temu

Przepis na knedle ze śliwkami

... . Rozmaity może być także dodawany do środka farsz, bowiem knedle spożywa się z twarogiem, mięsem i owocami. Mogą być serwowane raz na słodko raz na słono, co przez długi czas nie pozwoli nam na znudzenie ...

dawno temu

Najpopularniejsze diety odchudzające

... się od czasu do czasu. Do codziennego menu wprowadź 3-5 porcji warzyw i owoców. Dania mięsne zaplanuj na maksymalnie 3 obiady w ciągu tygodnia. Czerwone mięso możesz zastąpić rybą. Lista produktów ...

dawno temu

Pleśnie w domu

... w wyznaczonym terminie. Mięso, które leżakuje w lodówce kilka dni, powinno trafić do kosza. Jeśli jakikolwiek produkt się nadpsuje, wyrzuć go i przed włożeniem do pojemnika nowego produktu, dokładnie go umyj ...

dawno temu

Dressingi majonezowe – PRECZ z monotonią

... został stworzony do sałatki cesarskiej (bądź królewskiej – nazewnictwo się zmienia w zależności od miejsca spożywania :). Wspaniale współgra z sałatkami z mięsem, grzybami i innymi ciężkimi sałatkami ...

dawno temu

Zielona zupa? Bo z groszkiem!

... lub „przegryzki” między posiłkami. Najlepsza jest z młodego groszku, ale można też użyć groszku mrożonego, bo i ten nie traci swych odżywczych wartości. Wywar najlepiej przygotować z warzyw i mięsa, ale nic ...

dawno temu

Pełnowartościowe śniadanie

... . Śniadanie skomponowane z białek zapewnia uczucie sytości na dłużej. Małym dzieciom można usmażyć lekkostrawnego omleta lub delikatną jajecznicę. Mięso w diecie dzieci jest potrzebne. Starsze dzieci ...

dawno temu

Jak ćwiczyć na siłowni?

... witamin 107i minerałów. Dlatego podczas treningu ważna jest pełnowartościowa i zdrowa dieta. Dieta na siłowni powinna składać się także z mięsa, które zawiera białko niezbędne do pracy i rozbudowy ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... jest bowiem zaledwie 10 kcal! Karczochy świetnie będą komponować się także serwowane wraz z mięsem drobiowym. Dobrym pomysłem jest wykorzystanie ich na pyszne placki. Aby je przygotować potrzebne będą następujące ...

dawno temu

Bakteria E.coli

... twarzy, aby nie przenosić drobnoustrojów chorobotwórczych w okolice ust i nosa, skąd prosta droga do wnętrza organizmu,myj warzywa i owoce, nie jedz surowego mięsa i poddawaj obróbce termicznej ...

dawno temu

Gdy włosy wypadają...

... , mięsa, jajek oraz ryb. Poza tym można wykorzystać lecznicze rośliny np. szałwię lekarską. Wskazane jest spożywanie jej 3 razy dziennie po wcześniejszym zalaniu łyżeczki szałwii 150 ml wrzącej wody ...

dawno temu

Przyczyny powstawania cellulitu

... mięs, wędlin, serów, sosów, smażonych i mącznych dań, a także konserw. Nie jest wskazane również spożywanie soli, dlatego należy ją ograniczyć do minimum. Podobnie jest z cukrem i słodkimi przysmakami ...

dawno temu

„To było tak. Dzień targowy”, Marek Przybylik

... zdrożało mięso, poznajemy przelicznik pomiędzy jajkiem kurzym a biletem tramwajowym (i to w różnych latach), ceny wódki spod stołu i jej walory smakowe, wreszcie, pikantne szczegóły handlu ...

dawno temu

„Legion”, Scott Stewart

... katastrofy. Przestają, kiedy w drzwiach staje starsza pani spragniona krwistego mięsa. 20416Teraz uwierzą we wszystko, nawet w to, że ich kolejny klient jest aniołem. Aniołowie rodem ze szkolnego spektaklu ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także smak cukinii czy bakłażanów. Dobrze smakować będzie również dodana do grzybów czy fasoli. Świetnym pomysłem jest też włączenie tego zioła do sałatek ...

dawno temu

Działanie L-karnityny

... . Składnik ten przynosi bowiem efekty jedynie w połączeniu z aktywnością fizyczną. Dlaczego tak się dzieje? Działanie L-karnityny Nazwa „carnis” z łacińskiego oznacza „mięso”, ten naturalny składnik ...

dawno temu

Sos sojowy

... stanowi zaś uzupełnienie dań pieczonych i duszonych oraz podkreśla smak mięs czerwonych, takich jak wieprzowina czy wołowina. Istnieje także sos sojowo-grzybowy z wykorzystaniem grzybków nazwie „koji ...

dawno temu

Zioła w kuchni

... jest także dodawanie ich do mięs mielonych, czy jako przyprawę do potraw przygotowywanych na grillu. Zioła prowansalskie świetnie pełnią swoją rolę również w przypadku zup lub sosów, czyniąc je bardziej ...

dawno temu

Libido kobiety

... o produkty zawierające cynk i witaminy z grupy B. Znajdziesz je w łososiu, jajkach, migdałach, orzeszkach i figach. Korzystnie na potencję wpływa również awokado i czerwone mięso. Szampan, truskawki ...

dawno temu

Sposób na piękne nogi

... na kończynach dolnych. Dlaczego? Otóż jadłospis ubogi w białko może powodować obrzęki. Aby temu zapobiec, warto więc włączyć do diety chude mięso czy rośliny strączkowe, a także produkty na bazie soi ...

dawno temu

Witaminy z grupy B

... cukru, który eliminuje witaminę. Spożywaj ją w produktach mlecznych, chudym mięsie i suszonych owocach. Witamina B5 (kwas pantotenowy) Także witamina B5 ma swoją funkcję w metabolizmie białek ...

+ Pokaż więcej