Dania w sam raz na upały

... mięsa i boczku. Całość polewamy sosem cesarskim.   Farfalle z miętą, tuńczykiem i brokułami   200g makaronu farfalle, 70g tuńczyka z puszki, 4 różyczki brokuła, 4cm białej części pora, 4 listki mięty ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... w wielu potrawach kuchni indyjskiej oraz... greckiej. Przy jego pomocy możesz stworzyć marynatę do kurczaka czy ryby lub ziołowy dip do warzyw. Jogurtowa marynata sprawi, że podczas grillowania lub pieczenia mięso ...

dawno temu

Kapsułki przeciwzmarszczkowe

... w postaci sztucznych suplementów nie zostało jak do tej pory potwierdzone, dlatego warto uwzględnić w codziennej diecie produkty bogate w ten składnik, czyli ryby, mięso i podroby. Suplementy ...

dawno temu

Chcesz przedłużyć swoje życie o 12 lat? To proste!

... ze zwierzakiem relaksuje, a pies zmusza do regularnej aktywności fizycznej, choćby tylko spaceru. Poznaj piramidę żywieniową – i zacznij się do niej stosować. Więcej owoców i warzyw, mniej czerwonego mięsa. Pij dużo czystej wody i jedz kilka ...

dawno temu

Niedobory witamin

... bogate w tę witaminę to: ryby, mięso, ziemniaki i inne warzywa skrobiowe. Witaminy z tzw. grupy A,D,E,K rozpuszczają się one w tłuszczach dopiero po rozpuszczeniu mogą zostać wchłonięte ...

dawno temu

Produkty zawierające żelazo

... , • chleb żytni pełnoziarnisty, • żółtko jaj, • natka pietruszki, • fasola, groch, soja, • brokuły, • krewetki, • polędwica wołowa, • czerwone mięsa, • warzywa zielone i czerwone. Żelazo znajduje ...

dawno temu

Soja - składnik spożywczy dla odchudzających się... i nie tylko

... się nim ryż, ale stosuje się go także do mięs, czy ryb. To najpopularniejsza przyprawa azjatycka w płynie.   Słowem soja da się lubić! Trzeba tylko przekonać się do jej stosowania w kuchni! Zacząć można już teraz! Źródło: jejkuchnia.pl ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść soję?

... fermentacji ziaren soi, pszenicy, wody i soli jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy! Bez niego kuchnia chińska nie miałaby tak wyrazistego smaku. Doprawia się nim ryż, ale stosuje się go także do mięs ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... . Sięgaj po fasolę Aby zwiększyć spożycie błonnika, dwa razy w tygodniu zastąp mięso daniem z fasolą. Spróbuj przyrządzić zupę fasolową, sałatkę czy popularną fasolkę po bretońsku. ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... , ponieważ składniki odżywcze, jakie zawierają rośliny strączkowe, mają niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Na przykład soja jest bogatym źródłem białka (nie zastąpi ona jednak białka mięsa ...

dawno temu

Osteoporoza – cichy zabójca

... filiżanki,spożywaj mięso, ale nie w nadmiernych ilościach,zrezygnuj ze słonych potraw,ogranicz spożywanie produktów zawierających nadmiar włókien spożywczych,zadbaj o ruch (np. biegi, chodzenie ...

dawno temu

Mononukleoza – choroba pocałunków

... z mniszka pospolitego,aby wzmocnić odporność organizmu - wyciąg z eleuterokoku kolczystego (2 razy dziennie), jeżówka (1 g zawiesiny 2 razy dziennie), wysokobiałkowa dieta złożona z chudego mięsa, drobiu, ryb ...

dawno temu

Odchudzanie bez wyrzeczeń

... . Zdrowsze tłuszcze obecne są w mięsie ryb, awokado, orzechach, oliwkach. Dodawaj więc do sałatek orzechy, awokado albo oliwę z oliwek. Jedząc poza domem, najlepiej sięgaj po sałatki, duże porcje warzyw ...

dawno temu

Zadbaj o swoje ciśnienie

... , natomiast przy nadciśnieniu to mniej więcej pół łyżeczki dziennie. Koniecznie zrezygnuj więc z gotowych mrożonych dań, przetworzonego mięsa, jedzenia w puszce, hamburgerów, serów oraz gotowych sosów do sałatek ...

dawno temu

Jak obniżyć poziom trójglicerydów

... tłuszczów. Wprowadź do swojego menu chude mięso. Tłuszcze nasycone powinny dostarczać mniej niż 10% kalorii, dlatego starajmy się ograniczyć ilość spożywanych tłuszczów chociaż do 20% dziennej porcji ...

dawno temu

Zupy są ważne

... , możesz wyjąć z garnka warzywa, mięso i przecedzić go powtórnie przez gazę. Pamiętajmy o jedzeniu zup. Odpowiednio ugotowane doskonale smakują, ale także dostarczają organizmowi wartości odżywcze. Ładnie podane w eleganckiej wazie stają się ...

dawno temu

Nieprzyjemny zapach z ust

... ), najlepiej surowych,przez pewien czas ogranicz spożywanie mięsa, pij dużo (około 2 litrów dziennie) wysokowartościowej wody,przez klika dni jedz na czczo paprykę,płucz usta preparatem zawierającym ...

dawno temu

Gdy toaleta pilnie poszukiwana...

... o 59%, bądź ostrożny w kuchni - ugotowanego mięsa nie trzymaj na talerzu, naktórym leżały surowe porcje, a deski do krojenia i noże myj w gorącejwodzie z dodatkiem detergentu,uważaj na pokarmy ...

dawno temu

Bez jo-jo! Jak utrzymać efekty odchudzania?

... błędem wielu osób jest objadanie się wieczorem kosztem śniadań, a nawet obiadów. Poza tym w menu należy na stałe uwzględnić ciemne pieczywo, kaszę, chude mięso, ryby, chude przetwory mleczne ...

dawno temu

„Miedzianka. Historia znikania”, Filip Springer

... literacki autora, obdarzonego rzadką zdolnością uprawiania anegdoty. Tak zwane mięso zaczyna się tam, gdzie zwykle, czyli od wojny i tego co po wojnie – kiedy Miedzianka, wraz z resztą Dolnego Śląska ...

dawno temu

Dieta, ach ta dieta, koniec z hurtem, czas na detal...

... sama, jadłam dużo warzyw, owoców, kasz i tym podobnych, raczej unikałam mięsa, makaronów i innych tuczących produktów. Nie dlatego, że ich nie lubiłam, tylko dlatego, że zwyczajnie nie umiałam ...

dawno temu

Jak opóźnić problemy cery dojrzałej

... i warzywa, chude mięso, ryby i nabiał znacznie opóźnią procesy starzenia. Mimo odpowiedniej diety i zdrowego trybu życia nasza cera nas nie zadowala, warto więc skorzystać z pomocy nowoczesnych ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... cukinię na grillu. W ten sposób przygotowane paseczki cukinii możemy także wykorzystać w trakcie robienia zapiekanki z mięsem mielonym zamiast albo obok makaronu bądź ziemniaków. Bardzo oryginalnym ...

dawno temu

Mocne włosy

... zastąpić niektóre produkty spożywcze innymi. Dieta na mocne włosy opiera się przede wszystkim na pełnowartościowym pieczywie, różnego rodzaju orzechach, a także mięsie drobiowym i chudym nabiale. Dość ...

+ Pokaż więcej