Prosty przepis na pączki

... z wrzącym olejem i smażymy, aż staną się rumiane, a skórka lekko chrupka.Po wyjęciu pączków przygotowujemy polewę cukrową bądź czekoladową i posypujemy je skórką pomarańczową. Smacznego! ...

dawno temu

Dieta na cellulit

... , tłuszcze zwierzęce, potrawy smażone, produkty wysoko przetworzone (sosy w proszku, serki topione, zupki błyskawiczne, wędliny itp.). Co jeść?Niedobory witamin i minerałów prowadzą do wiotczenia ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... . Tak przyrządzone placki smażymy na oliwie z oliwek, aż skórka stanie się złocista i chrupiąca. Placki ziemniaczane z sosem Kremowy sos, to świetny pomysł na dodatek do naszych placków. Polecam przygotowanie ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... odcedzić, by wywar był czysty. Cebulę gładko szatkujemy i smażymy na patelni, aż się zeszkli. Powstały po gotowaniu wywar mieszamy ze szklanką mąki i gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając ...

dawno temu

Kotlety gryczane

... sera żółtego 1 bułka 1 cebula bułka tarta zioła prowansalskie olej do smażenia przyprawy: sól i pieprz  Kaszę ugotuj we wrzącej wodzie (pamiętaj, by jej zbytnio nie rozgotować!) Bułkę zanurz w wodzie ...

dawno temu

Jajko sadzone na boczku - prosto i pysznie

... na patelni. Pamiętaj, że smażony boczek się kurczy. 2. Przysmaż mięso z jednej strony, a następnie obróć je. 3. Zanim zdąży się przysmażyć, wbij na nie jajka. 4. Możesz posolić danie śniadaniowe ...

dawno temu

Jak zrobić sos curry?

... i pieprzem. 7. Sos curry możesz jeszcze bardziej uszlachetnić, dodając do niego smażone banany lub zarumienione na suchej patelni płatki migdałowe. Smacznego!   ...

dawno temu

Kurczak z ryżem i warzywami - smacznie i zdrowo

... . Powinien być lekko rumiany. Krok 4 Dodaj paprykę, cebulę i czosnek i ciągle mieszając smaż wszystko przez 3 minuty. Krok 5 Kurczak z ryżem i warzywaminie byłby tak pyszny bez pomidorów, groszku. Dodaj ...

dawno temu

Wieprzowina z warzywami - smacznie i kolorowo

... To będzie wieprzowina z warzywami. Pokrój więc marchewkę i paprykęw paski, cebulę i pora w półkrążki, a pieczarki w plasterki. Krok 3 Rozgrzej oliwę i smaż mięso 15 minut. Po tym czasie dodaj ...

dawno temu

Kotlety rybne w płatkach kukurydzianych

... . Krok 4 Pora na następny etap – panierka do ryby z płatków kukurydzianych. Musisz delikatnie pognieść płatki i wymieszać je z pozostałymi składnikami panierki. Krok 5 Pora na smażenie kotletów z ryby ...

dawno temu

Krokiety z kapustą i grzybami

... jajka, wlej mleko i wsyp odrobinę soli. Mieszaj wszystko trzepaczką i jednocześnie dosypuj mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Krok 2 Smażenie naleśników – oto twoje zadanie ...

dawno temu

Kotlety mielone w chipsach - jak je zrobić?

... , a na końcu w chipsach. Krok 6 Kotlety włóż na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor. Następnie przykryj je i pozostaw na 4 minuty na małym ogniu. Zamiast tego, może je również włożyć na 5 minut do rozgrzanego do 180 stopni ...

dawno temu

Domowe sposoby na biegunkę

... czy w formie nalewki. Krok 5: Odpowiednia dieta Zadbaj o dietę. Kiedy dopadnie cię biegunka, zrezygnuj z ciężkostrawnych, smażonych i pieczonych (także na grillu) potraw, zimnych i gazowanych napojów oraz surowych owoców. Krok 6: Woda Pij dużo ...

dawno temu

Zapiekanka z ryżem i kurczakiem, czyli sposób na mężczyznę

... i razem z rozdrobnioną cebulą przysmaż na patelni. Co lubią mężczyźni? Odpowiednio przyprawione mięso. Posyp kurczaka przyprawą gyros już w trakcie smażenia. Następnie dodaj ser żółty i wstaw pyszny ...

dawno temu

Tani sposób na oczyszczenie organizmu

... 1976110 Wakacje to niełatwy czas dla naszego organizmu. Smażona ryba, frytki, lody – latem chętniej sięgamy po potrawy tłuste i ciężkostrawne. Dlatego w tym czasie warto szczególnie zatroszczyć ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... niezwykłego smaku. Żurawina– często wykorzystywana jest do przyrządzania nalewek, w przypadku mięsa najlepiej, gdy jest smażona i lekko słodka, bo wtedy nadaje się nawet jako pasta do kanapek z wędliną ...

dawno temu

Jak ugotować rosół?

... kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i doprawiamy pieprzem. Rosół nabierze subtelnego aromatu, jeśli dodamy do niego smażoną cebulkę i kawałki selera. Gotową zupę podajemy z makaronem ...

dawno temu

Naturalny kwas foliowy

... ze swoimi upodobaniami). Następnie przygotowany ryż i szpinak łączymy ze sobą w misce i dodajemy do niego fetę. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Najlepiej smakuje na zimno. Smażone banany Potrzebne będą ...

dawno temu

Salami - przepisy

... się komponować z papryką. Do tych składników dodajemy oregano, mieszamy z jajkiem i smażymy na maśle, aż do momentu, gdy masa się zetnie. W końcowym etapie dorzucamy także starty ser żółty ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... i ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki na farsz mięsny:mięso mielone wieprzowe,2 pomidory,2 cebule,sos Napoli,2 ząbki czosnku,3 ziemniaki,olej do smażenia. Cebulkę zeszklij na patelni ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie nie tylko dań obiadowych ale także ciast. Jakie potrawy możemy przyrządzić, wykorzystując ser ricotta? Zapiekanka z serem – mięso mielone smażymy na patelni ...

dawno temu

Kotlety z kaszy

... się wszystkich składników) Całość doprawiamy solą i pieprzem Z powstałej masy formujemy małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej Kotlety wrzucany na rozgrzany olej i smażymy, aż do osiągnięcia złocistego koloru ...

dawno temu

Gotowanie na parze - dlaczego warto kupić parowar?

... , które lubią jeść tłusto i które nie potrafią żyć bez smażonych potraw. W parowarze nie można przyrządzać dań panierowanych, więc tłusty schabowy odpada. Jeśli nie zależy ci na zdrowym odżywianiu, nie gotuj na parze.   ...

dawno temu

Ziemniaki cenne a niedoceniane

... będzie przygotowywać ziemniaki na parze. W ten sposób strata cennych składników to tylko 10-25 proc. W przypadku smażenia nie tylko rośnie kaloryczność, ale także spada ilość witamin, nawet o 45 proc.   ...

+ Pokaż więcej