Dziecko nie chce jeść mięsa

... . Postaraj się urozmaicać dania mięsne. Jeśli w tym tygodniu były kotlety, w przyszłym zaplanuj sałatkę z kurczakiem albo danie z ryby. Pamiętaj, że dzieci lubią jeść „oczami”, dlatego potrawa ... . Nie brzmi to zbyt zachęcająco, ale z ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... witalne.Bazylia jako dodatek do potraw Ten rodzaj aromatycznej przyprawy szczególnie dobrze sprawdza się dodany do sałatek. Świetnie komponuje się w zestawieniu z pomidorem, serem żółtym ... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także ...

dawno temu

Lubisz jogurt grecki? Zobacz, jakie korzyści niesie i jak kreatywnie wykorzystać go w kuchni!

... . Z powodzeniem zastąpi majonez w sałatce z kurczakiem lub ziemniakami, a także śmietanę w twoim ulubionym dipie. Do jakich potraw możesz wykorzystać jogurt grecki? 57939 Doskonale smakuje on ... nie wyschnie. Natomiast dodanie jogurtu greckiego ...

dawno temu

Odchudzanie bez wyrzeczeń

... . Zdrowsze tłuszcze obecne są w mięsie ryb, awokado, orzechach, oliwkach. Dodawaj więc do sałatek orzechy, awokado albo oliwę z oliwek. Jedząc poza domem, najlepiej sięgaj po sałatki, duże porcje warzyw ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice sosów

... , że w każdym słoiczku oliwa powinna przykrywaćpastę– to znacznie zwiększy jej termin przydatności do spożycia.   Sos tysiąca wysp jest wspaniałym dressingiem do sałatek, kanapek i... fast foodów. Właściciele ... uniwersalnych sosów. Zawsze ...

dawno temu

Proste danie niesłychanie – 4 pomysły na potrawy z kurczaka

... . A więc: Sałatka z kurczaka – możemy do niej użyć następujące składniki: sałatę lodową, żółtą paprykę, ogórek zielony, pomidory, cebulę, szczypiorek. Mięso natomiast mieszamy z przyprawą do kurczaka ... kurczaka, świetną opcją będzie warzywna ...

dawno temu

Kwiaty do jedzenia

... potrawy. Szerszemu gronu pierwsza ze wskazanych roślin znana jest jako herbata, jednak możemy nią wzbogacić przyrządzane zupy, sałatki i potrawki z warzyw. Nagietek to popularna roślina ... , która z łatwością może zastąpić drogi szafran. Otóż ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... , kapuśniaka z dodatkiem koperku, sałatek i surówek z młodej kapusty? Jest pyszną nowalijką, której jedzenie przynosi wiele przyjemności, a jej wykorzystanie w przepisach kulinarnych jest nie raz ... . Potrawy z kapusty czerwonej nie tylko ...

dawno temu

Domowy makaron

... (duże płaty makarony wykorzystywane w potrawie o tej samej nazwie), używany w sałatkach farfalle lub niezastąpiony w rosole makaron w kształcie nitek. Dzięki różnorodności smaków, kształtów ... i kolorów jest powszechnie wykorzystywany w różnych ...

dawno temu

Dania z serem

... na ich powierzchni. Popularne gatunki to: brie, munster, camembert czy gorgonzola. Ten rodzaj sera będzie świetnie smakować z sałatkami. Można więc jego kawałki połączyć z sałatą lodową, pomidorami, kukurydzą ... jest produkowany z mieszanki ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , obniża zły cholesterol i ciśnienie krwi. Co ważne, gotowanie i pieczenie nie pozbawia czosnku jego właściwości, dodawaj go więc nie tylko do sałatek, ale i do zupy, możesz go nawet podsmażyć (w łupince ... , które są w ciąży lub które mają ...

dawno temu

Tuńczyk z makaronem

... , jak i na zimno. Dość wspomnieć tu chociażby o zapiekankach makaronowych albo ziemniaczanych, a nawet zupie rybnej. Obok tego nie sposób nie wspomnieć o bardzo prostych i smacznych sałatkach ... z tuńczykiem są też z tego powodu łatwe i ...

dawno temu

Zimowe weki – czy już je masz?

... dodajemy zalewkę zrobioną z wody, octu, soli, cukru i goździków. Można też dodawać liście laurowe, cynamon, pieprz, czy gorczycę. Wszystko zależy od tego jak mocny smak chcemy uzyskać. Sałatki obiadowe ... – może to być np. papryka z ogórkami i ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku

... na to pytanie chyba nigdy nie może być do końca wyczerpująca, ponieważ produkt idealnie nadaje się do: pure, zup, sosów, przecierów, potraw mięsnych i przepysznych sałatek. Możliwości wyboru urozmaica ... fasolowa. To także idealny dodatek ...

dawno temu

Sprzęty, bez których nie poradzisz sobie w kuchni

... zawsze, gdy tylko zabieramy się do jakiejkolwiek potrawy czy przekąski. Nawet gdy robimy sałatkę warzywną czy owocową – potrzebujemy pokroić składniki. Nie mówiąc już o mięsie na obiad czy wystawnej kolacji. Jednym ... rzeczy w kuchni, które ...

dawno temu

Właściwości octu

... zyskują przyrządzone z jego dodatkiem sałatki, zwłaszcza te z zielonych warzyw. Można zatem pokropić nim taką kompozycję warzyw jak: pokrojone w małe cząstki pomidorki, oliwki, ser pleśniowy, kiszony ... ogórek oraz paprykę. Do tego taką pożywną ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... składników używanych w tego rodzaju kuchni jest mleko kokosowe. Dodawane jest ono zarówno do sałatek, pożywnych owocowych drinków, jak i mięsa, sosów czy zup. Do tego naczelne miejsce w menu zajmuje ... , homary, kraby). Na bazie krewetek można ...

dawno temu

Smoczy owoc i pikiel z węża

... fruit). Naszym wiernym towarzyszem wyprawy został dragon fruit (smoczy owoc). Nie tylko dlatego, że ze swoją karmazynową skórką z zielonymi jak u kalarepy wypustkami wydał nam się wyjątkowo urodziwy ...

dawno temu

Czy tłuszcz jest zdrowy?

... . Ściągawka z rodzajami olejów roślinnych słonecznikowy - do stosowania na zimno (w sałatkach);rzepakowy - dobry do smażenia, ale zawiera szkodliwy kwas erukowy, dlatego nie należy stosować go w dużych ... również oliwę z pierwszego tłoczenia; ...

dawno temu

Witaminy właśnie teraz

... . Można je spożywać czy to w postaci sałatek, czy soku. Świetnie się sprawdzą jako zdrowe przekąski w ciągu dnia. Do innych owoców, które są źródłem witaminy A, B i C, należą banany oraz awokado ... zawierające witaminę C. Soki z ciemnych owoców ...

dawno temu

Dietetyczna kolacja

... , zapoznaj się z poniższym przepisem na dietetyczną kolację. Przepis na dietetyczną kolacjęDo przygotowania lekkiej sałatki na kolację będziesz potrzebowała: miksu sałat,1 piersi z kurczaka,1 pomidora,0,5 ... je ze skórki. Warzywa dodajemy do ...

dawno temu

Lekka kolacja

... polecane są sałatki warzywne (są to bomby witaminowe), chude mięso, serek wiejski. Podać można kawałek mięsa drobiowego lub ryby z warzywami świeżymi lub gotowanymi na parze. Dobrym rozwiązaniem ... jest też przygotowanie sałatki warzywnej z ...

dawno temu

Marokańskie specjały

... z soku cytrynowego, ziół, czosnku i kminku. Couscous: granulowana kasza manna, serwowana zarówno jako dodatek do rosołu, jak i do warzyw, duszonego mięsa, sałatek oraz ziemniaków. Leems: cytryny ... marynowane w wodzie, soli i soku z cytryny. To ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

+ Pokaż więcej