Sposób na grzyby w cieście

... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym byłoby życie bez takich małych grzeszków. ... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... Do kolorystycznej różnorodności zachęcają naukowcy, którzy podzielili warzywa i owoce na pięć grup: zieloną, czerwoną, żółto- pomarańczową, fioletową i białą. Zgodnie z ich zaleceniami powinniśmy ... , rzeżucha, ogórek, szparagi, agrest, ...

dawno temu

Wielowiekowa podróż pomarańczy

... Bangladeszu. Człowiek nauczył się je spożywać już 7000 lat temu. Warto podkreślić, że już wtedy jedzono zarówno skórkę tego cytrusa, jak i miąższ. Raczono się też sokami. ... Bangladeszu.Człowiek nauczył się je spożywać już 7000 lat temu. Warto ...

dawno temu

Jak obrać ananasa? Szybki i łatwy sposób na obranie egzotycznego owocu

... nie przypomina świeżego owocu. Zapomnij o ograniczeniach smakowych i obierz ananasa we własnej kuchni, bo tak naprawdę niewiele potrzebujesz, aby w niezawodny sposób pozbyć się grubej skórki. ... powinny być na tyle blisko skórki, aby nie ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... zatem wziąć je pod uwagę. Przygotowywanie posiłków – kilka zasad Głównym błędem popełnianym podczas przyrządzania potraw jest częste wykorzystywanie tłuszczu. Polacy uwielbiają smażyć, a to niestety ... sobie soczystych mięs o chrupiącej skórce, ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... bez kości,50g pędów bambusa,¼ brokuła,3 ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Kolejny pachnący pendrive - tym razem o zapachu mięty!

... , a także pomarańczowy. Do tej kolekcji dołącza kolejny pachnący pendrive - tym razem o zapachu Fresh Mint (z ang. świeża mięta). ... , a także pomarańczowy. Do tej kolekcji dołącza kolejny pachnący pendrive - tym razem o zapachu Fresh Mint (z ...

dawno temu

Czy potrafisz gotować zdrowo?

... . Pragniesz przejść na dietę lekkostrawną i niskokaloryczną? Musisz zapomnieć o smażeniu. Podczas smażenia prawie 80% tłuszczu przenika do jedzenia. W ten sposób kaloryczność potraw zwiększa się kilkukrotnie ... . Poza tym, podczas smażenia ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... . 200 stopni, a w końcowym etapie pieczenia zdejmujemy folię, by skórka mięsa się zarumieniła. W piekarniku– najlepiej piec duże części jak np. udziec, całe zające i ptactwo. Mięso umieszczamy ... polać olejem, by nie traciło wilgotności. Tu ...

dawno temu

Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!

... Jajecznica z pomidorami, jajecznica po angielsku, jajecznica z kiełbasą… Jak jeszcze przyrządzasz kolację z jajek? Czy każde danie jajeczne musi być smażone? Niekoniecznie! Zobacz, jak zaserwować waszą ulubioną jajecznicę na parze. I co ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane po galicyjsku?

... Placki ziemniaczane to pyszne wegetariańskie danie, za którym przepadają także mięsożercy. Przygotowuje się je dosłownie chwilę, a można się nimi zajadać bardzo długo. To prawda, że przez smażenie ... ziemniaków1 białą cebulę i 1 czerwoną2 ...

dawno temu

Warzywa z ryżem

... , że kuchnia chińska to mozaika, będąca źródłem niekończących się inspiracji. Bazując na niej, przygotujemy ryż smażony z warzywami. Jest to pomysł nie tylko smaczny, ale również prosty w realizacji ...

dawno temu

Gładkie i zadbane stopy z Gehwol

... Masz ochotę zrzucić ciężkie buty i skarpety i założyć lekkie baleriny lub pantofle z wolną piętą? Pierwsza odsłona stóp po zimie może być szokująca. Popękane pięty, wysuszone skórki, szorstka skóra. Co robić? ... paznokcie i skórki, 15ml/32zł ...

dawno temu

Marchewka gotowana - smacznie i zdrowo

... Chcesz mieć piękna cerę? Pij marchewkę, jedz marchewkę, chrup marchewkę. Marchewka gotowana, marchewka pieczona, marchewka smażona, marchewka duszona – marchewka w każdej postaci jest znakomita ...

dawno temu

Awokado - zielona energia

... Ten południowoamerykański owoc o ciemnozielonej skórce uważany był przez Inków za silny afrodyzjak. Ze względu na stosunkowo dużą zawartość tłuszczów nienasyconych - 18-30% - awokado jest prawdziwą ... , żeby spożywać go bez dodatków. Kupując ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... w marynacie bez ...

dawno temu

Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości

... Chcesz żeby twoje dziecko jadło rybę, ale boisz się ości? W takim razie wypróbuj ten przepis na sznycle rybne. Mięso jest dokładnie zmielone i dzięki temu całkowicie bezpieczne dla twojego maluszka. W dodatku to pyszne danie rybne nie jest ...

dawno temu

Ryba jest dobra na wszystko

... bądź razie ryby absolutnie i szczerze polecam. Co najmniej dwa razy w tygodniu. I to obojętnie, czy smażone, pieczone, duszone, marynowane, czy w potrawce. Poniżej znajdziecie dwa przepisy na pyszne dania, która na pewno Was przekona do ryb. ... ...

dawno temu

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

... Twoja rodzina nie przepada za smażonym karpiem? W takim razie w tym roku przygotuj karpia faszerowanego grzybami. Smakuje wyśmienicie i jest pyszną odmianą po zwykłej rybie przygotowywanej na tłuszczu. Przepis nie należy do najłatwiejszych, ale ...

dawno temu

Kurczak w sosie - jak go zrobić?

... Kurczak w sosie to nie tylko pyszna potrawa, ale przede wszystkim zdrowa. Nie ma tu smażenia na tłuszczu, ani nawet pieczenia. Tylko wspaniałe, delikatne gotowane mięso ze znakomitym sosem i pełną ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

... . Można go smażyć, grillować, dusić, piec... możliwości są niemal nieskończone. Dlatego właśnie serwujemy Wam dwa przepisy „na zachętę”, abyście poznali zalety tej wspaniałej rybki i odkryli mnogość sposobów, na jakie możemy ją przyrządzić. ... ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki

... Spędzamy mnóstwo czasu w kuchni. Gotowanie, pieczenie, smażenie – to wszystko wymaga niemałej praktyki, by potrawy były smaczne i zdrowe. Czasami, mimo doświadczenia, coś nam się nie udaje, coś ... , po pokrojeniu wystarczy je skropić sokiem z ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... na rozgrzanej patelni. Rybne paluszki powinny się smażyć dopóki, dopóty ich skórka stanie się złocistobrązowa. Przyrządzona w ten sposób przekąska będzie świetnie komponować się z pieczonymi ziemniaczkami ... pietruszki, pokropić sokiem z ...

+ Pokaż więcej