Szybkie dipy do warzyw

... Uwielbiasz warzywa? W takim razie sprawdź, jak przygotować dipy, które nadadzą im niepowtarzalny smak. Jeśli nie lubisz warzyw, tym bardziej powinnaś się dowiedzieć jak zrobić sosy, które sprawią, że nawet kalafior czy brokuły przejdą ci przez ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... Jest smacznym dodatkiem do sałatek czy warzywnych potraw, ale warto wiedzieć także, że oliwa z oliwek to składnik pokarmowy, który jest mile widziany w naszej diecie. Zawiera jednonasycone kwasy ... ze świeżych oliwek z pierwszego tłoczenia, ...

dawno temu

Potrawy z buraków

... propozycje typu: śledź, szpinak czy brokuły. Wydaje się, że idealnym sposobem na wprowadzenie większej ilości warzyw do diety, jest jedzenie kolorowych i smacznych buraków. Jeżeli jesteś ciekawa, czy buraki są zdrowe oraz co można z nich zrobić ...

dawno temu

Tatar wołowy - przepis dla twardzieli

... Befsztyk tatarski to danie, na które nie wszyscy się skuszą. Surowa wołowina wiele z nas zapewne odstraszy, a szkoda, bo potrawa jest naprawdę bardzo smaczna i co więcej, drogie panie, przyrządza się ją wyjątkowo szybko. Nie ma tu smażenia, nie ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... gazowane, słodzone, soki i nektary owocowe, gdyż są mocno dosładzane oraz słodycze w każdej postaci i wyroby cukiernicze.   24128Sposób przygotowania potraw również ma znaczenie. Unikamy smażenia ... wodą dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ...

dawno temu

Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju ... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do ...

dawno temu

9 sprzymierzeńców w walce z cellulitem

... i smażone oraz słodycze będące źródłem cukrów prostych. Polubmy rośliny strączkowe. Mimo że są kaloryczne, możemy je jeść raz na tydzień. – mówi Dorota Zdąbłarz - Mrozek, dietetyk medyczny z Instytutu ... się właśnie wyglądem produktu. Sprawdźmy ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... , a stragany zapełniły się warzywami i owocami na nowo. Trzeba więc zmienić swoje menu. Oto moje propozycje na wiosenny obiad. Rodem z Armenii.   Sałatka Ormiańska  4 pomidory,2 ogórki,2 papryki,1 cebula ... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną ...

dawno temu

Cała prawda o oleju z orzecha włoskiego

... Chociaż orzechy włoskie są bardziej kaloryczne niż pączki i zawierają znaczną ilość tłuszczu, są one dużo zdrowsze dla naszego organizmu. Stworzony z nich olej wspaniale pasuje do sałatek, sosów ... obniża ciśnienie tętnicze krwi i cholesterol. ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

... –pokrojony w kostkę boczek smażymy na chrupko wraz z cebulką. Suszoną fasolę należy wcześniej namoczyć na kilka godzin, a następnie ugotować wraz z ziemniakami. Do tak przygotowanej zupy wlewamy bulion ... , smażony boczek wraz z zeszkloną ...

dawno temu

Dieta dla łamliwych kości

... , jakim jest kontuzja, postaraj się o zapewnienie optymalnych warunków regeneracji kości. Niezbędne będzie uzupełnienie wapnia i witaminy D3, a bioprzyswajalność witamin najlepsza jest, gdy pochodzą ze źródeł naturalnych, np. z fig, migdałów, ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... Naleśniki są jednym z ulubionych dań dzieci. Szczególnie na śniadanie. Zapachy smażonego ciasta naleśnikowego pobudzają apetyt zaspanych dzieciaków. Jak urozmaicić zwykłe naleśniki? Przełożyć ... . Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Kiedy ...

dawno temu

Sposób na grzyby w cieście

... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym byłoby życie bez takich małych grzeszków. ... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki. Przygotowanie ciasta, proces smażenia, a przede wszystkim farsz przyrządzony według własnych receptur. A jakby tak na etapie wyrabiania ciasta dodać do niego jakieś dodatki? Na początek ...

dawno temu

Ryba w cieście

... których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała ... w chrupiącej panierce. Jak ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... na banany w czekoladzie. Jeżeli masz ochotę na tę wyśmienitą przekąskę, przeczytaj dalszą część artykułu, by dowiedzieć się, jak zrobić smażone banany w czekoladzie. Przepis na banany w czekoladzieDo ... cieście zanurzamy banany i smażymy na ...

dawno temu

Zupa z czerwonej fasoli

... Ostatnio kupiłam czerwoną fasolę. Dodałam kilka ziaren do sałatki, a reszta stała bezużytecznie w lodówce. Bardzo nie lubię jak jedzenie się marnuje i nie mogłam pozwolić, by tak się stało ... z oliwekmały koncentrat pomidorowypieprzsólposiekaną ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... , mogą przyrządzić z niego doskonałe potrawy z rusztu, pieczenie i zapiekanki kuszące wspaniałymi aromatami. Kurczak w sosie grzybowymNa początek polecam delikatną, smażoną pierś kurczaka, podduszoną w aksamitnym ... . Następnie wrzucamy mięso i ...

dawno temu

Angielska kuchnia: trifle

... Mieliśmy już danie główne, była sałatka, pora więc na deser. Dziś przyrządzimy klasyczny angielski przysmak deserowy, a mianowicie trifle. ... Mieliśmy już danie główne, była sałatka, pora więc na deser. Dziś przyrządzimy klasyczny angielski ...

dawno temu

Jaki tłuszcz wybrać? List do Dietetyka

... , po które z nich sięgnąć. Ważne jest, aby były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Na pytanie Czytelniczki, czy smarować pieczywo i na jakim tłuszczu smażyć, odpowiada konsultantka ds. prawidłowego odżywiania, Agnieszka Boryna. ... , po które z ...

dawno temu

Lekka kolacja

... nie uznaje się z pewnością produktów smażonych i ciężkostrawnych. Polecane są za to niskokaloryczne produkty, które wypełnią żołądek i pozostawią uczucie sytości. Ważnym składnikiem pokarmów jest błonnik ... polecane są sałatki warzywne (są to ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... konsystencji, z łatwością pozwala na wykreowanie nie tylko dań obiadowych ale także ciast. Jakie potrawy możemy przyrządzić, wykorzystując ser ricotta? Zapiekanka z serem – mięso mielone smażymy na patelni ... warto dodać także bazylię. Sałatka ...

dawno temu

Pomysł na sylwestra – finger party

... oczkach. Pieczarki kroimy, smażymy, odsączamy z tłuszczu, drobno siekamy, po czym dodajemy do jajek. Następnie dodajemy majonez, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Teraz czas na krojenie: Ogórek – bardzo ... ). Salami – jak wyżej (półplasterki). ...

+ Pokaż więcej