Szparagi na miłość?

... w zestawieniu z łososiem. Do tego można dodać pieczarki, sos oraz całość udekorować koperkiem. Inną propozycją może być także połączenie ich z kurczakiem, rzodkiewką, serem żółtym i sosem majonezowym ... z ciekawszych propozycji w postaci ...

dawno temu

Zupa z krewetkami

... Rozpuść kostkę bulionową w 0,5 l wrzącej wody. Krok 3 Do wysokiej patelni wlej odrobinę oliwy i wrzuć pokrojony boczek. Smaż go tak długo, aż będzie miał apetyczny, złocisty kolor. Krok 4 Zdejmij ... boczek z patelni, pozostawiając na niej ...

dawno temu

Black-eyed pea – nakrapiana fasolka na szczęście

... być może dlatego, że jest bardzo sycąca i pożywna. Hoppin’ John Składniki:200 g fasoli (najlepiej „czarne oczko”),200 g boczku pokrojonego w kostkę,1 drobno posiekana cebula,4 posiekane pomidory bez skórek,150 g ... łyżeczkę soli i gotuj około ...

dawno temu

Lazania ze szpinakiem

... płaty połączą się w jedna niepodzielną całość. 5. Wysmaruj naczynie masłem i układaj naprzemiennie makaron i szpinak. Polej pyszne danie sosem pomidorowym i posyp startym serem. 6. Przepis na lazanię ...

dawno temu

Barszcz biały

... , a ponadto na pewno nie jest daniem bezmięsnym, bo zazwyczaj dodaje się do niego kiełbasę i boczek. Żurek natomiast jest daniem koszernym, a o jego smaku decyduje dodanie zakwasu z mąki żytniej ... kalorii, a więc niewiele. Jeżeli chcesz ...

dawno temu

Przepis na zupę fasolową

... ziemniaki, 20 dag wędzonego boczku, 1 kiełbasę, a także 2 kostki rosołowe oraz aromatyczne przyprawy, takie jak: majeranek, czosnek oraz pieprz. Warzywa trzeba najpierw pokroić na małe kawałki, a następnie ... lub oliwie z oliwek. Do niej dodaje ...

dawno temu

Karp faszerowany grzybami - karp na wigilię

... powstającym sosem (będziesz musiała uzupełniać go wodą). 8. Karp nadziewany grzybami jest już prawie gotowy. Kiedy się upiecze, polej go osoloną śmietaną i włóż do piekarnika jeszcze na 5 minut. 9. Przed podaniem potrawy wigilijnejposyp ją ...

dawno temu

Mięsne potrawy z owocowym akcentem

... i skropić sosem sałatkowym lub sokiem z cytryny. Dobrze spiszą się także wkomponowane do sałatki orzechy. Stek z serem i owocami – choć mięsa z węglowodanami nie powinno się łączyć to ten rodzaj ... potrawy jest odstępstwem od tej reguły, bo w ...

dawno temu

Sałatka amerykańska

... do sałatki przekrojone na pół. Żółtko ładnie połączy się z innymi składnikami.Dodaj odsączoną kukurydzę.Całość polej łyżką oliwy z oliwek, dopraw aromatycznym koperkiem i posyp sezamem. Dzięki temu ... sałatka nabierze oryginalnego smaku. Do ...

dawno temu

Coś pysznego na letnie upały

... kilka owoców, na to nakładamy warstwę jogurtu i taką czynność powtarzamy do zapełnienia pucharka. Na końcu można polać deser przygotowanym wcześniej sosem owocowym. Można też udekorować biszkoptami lub wafelkami ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... . Dobrze rozprowadź mieszankę i zagotuj. Ugotowany kalafior wyjąć na półmisek. Płatki migdałowe można zarumienić w piecu lub na patelni. Wyjęty kalafior polej sosem i posyp migdałami i kaparami. Kalafior z migdałami dobrze komponuje się z ...

dawno temu

Karp wigilijny - pieczony na złoto

... . Kiedy pieczony karp będzie gotowy, połącz znajdujący się w naczyniu sos z migdałami, orzechami, szafranem i chlebem. Polej rybę. Smacznego!   ...

dawno temu

Angielska kuchnia: sałatka Coleslaw

... , majonezem, octem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Warzywa należy polać sosem, a następnie bardzo dokładnie wymieszać, aby je odpowiednio nasączyć. Gotową sałatkę dobrze jest odstawić w chłodne miejsce na około 2 ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... do wielu potraw. I tak, chyba najbardziej popularnymidaniami z tuńczykiem są sałatki. Wystarczy do ryby dodać ulubione warzywa, makaron albo ryż i polać sosem z majonezu bądź jogurtu. Poza tym równie łatwo ... się, że tuńczyk jest taką rybą, ...

dawno temu

Świętuj z nami Światowy Dzień Makaronu. Poznaj 2 ciekawe inspiracje Kingi Paruzel!

... 1/4 szklanki wody i zmieszaj z kremem z awokado. Odcedź makaron, wymieszaj z zielonym kremem oraz cukinią połączoną z pomidorkami. Jeżeli kochasz makarony, zajrzyj także tu: makaron z sosem z ciecierzycy, zapiekanka makaronowa z boczkiem, ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... doprawiamy oregano i dodajemy kilka łyżek oliwy. Inną propozycją jest połączenie szpinaku z szynką, serem żółtym, jajkami i podsmażanymi pieczarkami. Dobrze też będzie smakować z podsmażanym boczkiem ... przepis na pizzę z ciasta francuskiego, ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... – to świetna propozycja np. na grilla. Po wydrążeniu środków wkładamy do ziemniaka masę z fetą. Jaką? Np. drobno posiekany wędzony boczek, ser feta i szczypiorek łączymy z masą ziemniaczaną i dodajemy ... majonezu, aby masa się nie rozpadała. ...

dawno temu

Zdrowe kanapki

... więcej soli i konserwantów. Pora na dodatki do kanapek. Czym się kierować w wyborze produktów? Przede wszystkim wspomnianymi zasadami zdrowego żywienia. Sztuczne sosy, majonezy i ketchupy odpadają ... , margaryna, liść cykorii, starte awokado z ...

dawno temu

Sernik na zimno z owocami

... w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie! Jak go wykonać? Sprawdź proponowany przepis i zobacz, jakie to proste! Przygotuj: 1 serek homogenizowany waniliowy puszka brzoskwiń w syropie 4 galaretki 2 śmietany ... za pomocą miksera Całość przelać do ...

dawno temu

Najsmaczniejsze przepisy na zdrową i sycącą sałatkę z tuńczykiem

... tuńczyk z puszki. Całość polej domowym sosem sałatkowym przyrządzonym z łyżki oleju rzepakowego, łyżeczki musztardy oraz łyżeczki miodu. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem. Przepisy te umożliwią ci ... oraz przyprawą oregano. Do sałatki ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku

... na to pytanie chyba nigdy nie może być do końca wyczerpująca, ponieważ produkt idealnie nadaje się do: pure, zup, sosów, przecierów, potraw mięsnych i przepysznych sałatek. Możliwości wyboru urozmaica ... również odmienność kolorystyczna i ...

dawno temu

Przepisy na bakłażany

... wykładając na papier. Do naczynia żaroodpornego wlej łyżkę oleju i układaj kolejno warstwy: bakłażany, ser tarty, 2-3 łyżki sosu pomidorowego itd. Polej olejem i posyp tartym serem. Piecz 30 minut. ... ,20 dag sosu pomidorowego,10 dag ...

dawno temu

Pikantna wołowina w winie

... wołowego bez kości, 100 g tłustego boczku, 1/2 litra bulionu wołowego, 1/4 litra czerwonego wina, 2 marchewki, 2 papryki czerwone, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka mąki, zestaw ... Kulinarne Inspiracje Kamis.34925 34926 Mięso wołowe i boczek ...

dawno temu

5 mitów dotyczących warzyw i owoców

... bez okraszania skwarkami, masłem, sosami lub nieodsmażane są zdrowe i dietetyczne. Nie należy gotować ich zbyt długo, bo tracą wartości odżywcze. Najzdrowsze są gotowane na parze, w mundurkach, pieczone ... , czereśnie, wiśnie, truskawki, ...

+ Pokaż więcej