Chrupiące Snacki idealne na imprezę

... Masz dość nasiąkniętych tłuszczem, pełnych sztucznych barwników chrupków? Wypróbuj nowe Snacki do smażenia „Przysmak Świętokrzyski”, które samodzielnie przygotujesz w domu na najlepszym oleju ... lub patelni, a następnie rozgrzej naczynie do ...

dawno temu

Zupa z indyka - pyszna i pożywna

... delikatne i smakuje nawet tym, którzy za drobiem nie przepadają. Przygotuj ją i patrz jak twoje dzieci zajadają ze smakiem. Przygotuj: 20 dag piersi indyczej20 dag kapusty pekińskiej2 cebulemałą ... Pora na warzywa do zupy. Pokrój pekińską w ...

dawno temu

Desery z alkoholem

...   Alkohol często jest dodatkiem do wykwintnych mięs czy aromatycznych potraw na bazie ryżu lub kapusty. A co myślcie o wykorzystaniu kilku kropli „procentów” wkomponowanych w słodki deser? Taki pomysł na pewno mile zaskoczy Waszych gości. Dziś ...

dawno temu

Zupa z boczkiem

... –pokrojony w kostkę boczek smażymy na chrupko wraz z cebulką. Suszoną fasolę należy wcześniej namoczyć na kilka godzin, a następnie ugotować wraz z ziemniakami. Do tak przygotowanej zupy wlewamy bulion ... , smażony boczek wraz z zeszkloną ...

dawno temu

Odtłuszczone posiłki receptą na utrzymanie zgrabnej sylwetki

...   Trzeba przyznać, że nasze tradycyjne menu, bardzo często smażone, jest jedną wielką bombą kaloryczną, a zarazem naszym dietetycznym wrogiem. Aby nie zacząć przypominać „ociekających tłuszczem” Amerykanów, trzeba postawić sobie cel zmiany ...

dawno temu

Jak zrobić hot doga?

... . stopni do momentu kiedy ser się rozpuści. Krok 5 W tym czasie przygotuj surówkę z kiszonej kapusty. Możesz do niej wkroić cebulę i marchewkę. Krok 6 Jak zrobić hot doga? Teraz już wiesz. Kiedy domowe hot dogi się upieką, włóż do nich kapustę, ...

dawno temu

Sos rybny

... Każdy kraj, region, a nawet rodzina posiada produkty, które w szczególny sposób sobie upodobała i traktuje je jako coś zupełnie specjalnego. Niektórzy przepadają za golonką z kapustą kiszoną ... są fermentacji. Zwykle dodaje się go do dań ...

dawno temu

Jak odtłuścić swoje posiłki?

... Wiadomo to już nie od dzisiaj – Polacy lubią jadać dużo i tłusto. Nasze tradycyjne menu, bardzo często smażone, jest jedną wielką bombą kaloryczną, a zarazem naszym dietetycznym wrogiem. I choć ... . Choć to czasem pokusa jest nie do odparcia, ...

dawno temu

Kurczak po seczuańsku

... . Po pierwsze, już same w sobie świetnie smakują ze względu na wyjątkowo delikatną strukturę. Oprócz tego, to mięso jest idealnym rozwiązaniem dla osób nieprzepadających za oczyszczaniem wieprzowiny ... trzeba umyć i oczyścić, a następnie ...

dawno temu

Zapiekanka z mięsa mielonego - jak ją przygotować?

... czosnkucebulęmarchewkępieprz, sólolej do smażenia Krok 1 Ugotuj kaszę gryczaną tak, by była sypka. Krok 2 Poszatkuj kapustę (usuń wcześniej twarde liście), zetrzyj marchewkę na tarce o dużych oczkach, pokrój cebulę w kostkę ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... Naleśniki są jednym z ulubionych dań dzieci. Szczególnie na śniadanie. Zapachy smażonego ciasta naleśnikowego pobudzają apetyt zaspanych dzieciaków. Jak urozmaicić zwykłe naleśniki? Przełożyć ... . Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Kiedy ...

dawno temu

Sposób na grzyby w cieście

... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym byłoby życie bez takich małych grzeszków. ... będzie przekonywać. Danie nie jest zbyt zdrowe, bo grzyby smaży się na głębokim tłuszczu, ale czym ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... Chyba każdy z nas ma swój sprawdzony przepis na naleśniki. Przygotowanie ciasta, proces smażenia, a przede wszystkim farsz przyrządzony według własnych receptur. A jakby tak na etapie wyrabiania ciasta dodać do niego jakieś dodatki? Na początek ...

dawno temu

Placki brokułowe

... Twój maluch nie przepada za pysznymi i zdrowymi brokułami? Przemyć je w z smażonych placuszkach, które wyglądają tak apetycznie, że z pewnością zainteresuje się nimi cała rodzina! Sprawdź, jak przyrządzić placki brokułowe. ... Twój maluch nie ...

dawno temu

Wok - zdrowe gotowanie

... pozwala zachować wartościowe składniki warzyw, podczas gdy długotrwałe gotowanie pozbawia je wielu cenny witamin. Jeśli gotujesz mięso, dno koszyczka wyściełaj liśćmi kapusty. Smażenie w wokuDzięki ... małej średnicy dna do smażenia używa się ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ...

dawno temu

Ryba w cieście

... których mogą być chociażby paluszki rybne i sushi. Na szczęście każdy z nas może z tej masy różnorodności wybrać coś odpowiedniego dla siebie. I tak, osobom uwielbiającym smażoną rybę najlepiej będzie ona smakowała ... w chrupiącej panierce. Jak ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... na banany w czekoladzie. Jeżeli masz ochotę na tę wyśmienitą przekąskę, przeczytaj dalszą część artykułu, by dowiedzieć się, jak zrobić smażone banany w czekoladzie. Przepis na banany w czekoladzieDo ... cieście zanurzamy banany i smażymy na ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Stek wołowy

... chyba najczęściej jedzonymi gatunkami mięsa są drób i wieprzowina, bo i tradycja przyrządzania polskich potraw jest z nimi bezpośrednio związana. Warto jednak nieco przybliżyć mniej znane i rzadziej ... . Do najsłynniejszych potraw wołowych ...

dawno temu

Kotlety siekane - porządny obiad

... na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce. Przygotuj: 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)bułkęjajkocebulęolej do smażenia 1 ...   - w zależności od tego, co ...

dawno temu

Czy potrafisz gotować zdrowo?

... . Pragniesz przejść na dietę lekkostrawną i niskokaloryczną? Musisz zapomnieć o smażeniu. Podczas smażenia prawie 80% tłuszczu przenika do jedzenia. W ten sposób kaloryczność potraw zwiększa się kilkukrotnie ... . Poza tym, podczas smażenia ...

dawno temu

Takiej jajecznicy jeszcze nie jadłaś!

... Jajecznica z pomidorami, jajecznica po angielsku, jajecznica z kiełbasą… Jak jeszcze przyrządzasz kolację z jajek? Czy każde danie jajeczne musi być smażone? Niekoniecznie! Zobacz, jak zaserwować waszą ulubioną jajecznicę na parze. I co ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które można jeść przez cały rok. Mowa oczywiście o tradycyjnych ziemniakach, kalafiorze czy kapuście. Jest jednak jeszcze jedno warzywo – może nie zawsze doceniane – bogate w błonnik, witaminę K i ...

+ Pokaż więcej