Czy potrafisz gotować zdrowo?

... . Pragniesz przejść na dietę lekkostrawną i niskokaloryczną? Musisz zapomnieć o smażeniu. Podczas smażenia prawie 80% tłuszczu przenika do jedzenia. W ten sposób kaloryczność potraw zwiększa się kilkukrotnie ... . Poza tym, podczas smażenia ...

dawno temu

Chuda sylwetka i problemy ze zdrowiem

... jest kompromis w odchudzaniu. Otyłość dotyka oprócz Amerykanów, także inne kraje, bo wiele osób mających normalną wagę, posiada zbyt dużo tłuszczu. Ten wskaźnik decyduje, czy nasz organizm jest zdrowy ... , czy też nie. Waga może być prawidłowa, ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...

dawno temu

Jak smacznie przyrządzić naleśniki?

... Naleśniki są jednym z ulubionych dań dzieci. Szczególnie na śniadanie. Zapachy smażonego ciasta naleśnikowego pobudzają apetyt zaspanych dzieciaków. Jak urozmaicić zwykłe naleśniki? Przełożyć ... chudego mleka,½ szklanki rodzynek1 szklanka ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... należy zanurzyć w cieście, łapiąc za pozostawioną końcówkę, i smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek do czasu, aż ciasto stanie się złote i chrupiące. Po zdjęciu z patelni krewetki należy osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. ...

dawno temu

Chude nie znaczy zdrowe

... mających normalną wagę, posiada zbyt dużo tłuszczu. Ten wskaźnik decyduje, czy nasz organizm jest zdrowy, czy też nie. Waga może być prawidłowa, jednak nie oznacza to, że jesteśmy zdrowi ... i nie powinniśmy stosować specjalnej diety. Wiele ...

dawno temu

Zdrowe mięso z obniżoną kalorycznością

... za występowanie chorób cywilizacyjnych. Do niedawna za najmniej zdrową uważało się wieprzowinę, a to ze względu na dużą zawartość tłuszczu. Obecnie świnie hodowane są w inny sposób i mają tyle tłuszczu ... co wołowina, a dobry schab czy ...

dawno temu

Im bardziej marzniesz tym więcej chudniesz

... Dla wielu z nas zaskoczeniem jest już informacja, że mamy w organizmie dwa rodzaje tłuszczu – biały i brązowy. A co można powiedzieć na to, że tłuszcz brązowy wyszczupla?! To wyniki wieloletnich ... badań naukowców ze Szwecji, opublikowane i ...

dawno temu

Proszę masło, ale takie bez oleju

... . Masło które:ma mniejszą ilość tłuszczu niż 82%jest w zaskakująco niskiej ceniemimo 82% zawartości tłuszczu jest dość miękkie mimo iż leży w chłodnipo wyjęciu z lodówki i próbie natychmiastowego ... rozsmarowania kruszy się (a nie ciągnie) NIE ...

dawno temu

Pieczony filet z indyka

... Znudziły ci się piersi z kurczaka i masz ochotę na małą odmianę? Sięgnij po mięso z indyka – jest bardzo delikatne i przyrządzone odpowiednio smakuje wyśmienicie. Poniżej przepis na filety z indyka w marynacie bez smażenia. ... w marynacie bez ...

dawno temu

Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości

... Chcesz żeby twoje dziecko jadło rybę, ale boisz się ości? W takim razie wypróbuj ten przepis na sznycle rybne. Mięso jest dokładnie zmielone i dzięki temu całkowicie bezpieczne dla twojego maluszka. W dodatku to pyszne danie rybne nie jest ...

dawno temu

Operacyjne leczenie otyłości – za i przeciw

... pieniądze na operację odsysania tłuszczu. Jednak nie zawsze jest to metoda polecana przez lekarzy. - Pacjenci uważają, że operacja jest najłatwiejsza i załatwi wszystko.Że po wyjściu ze szpitala będą ...

dawno temu

Jak odchudzić ręce?

... i zestawu ćwiczeń, który powoliłby nam zlikwidować nadmiar tłuszczu w problematycznych miejscach. Zobacz, jak przy pomocy kilku ćwiczeń, można sprawić, że ramiona staną się smukłe i jędrne. ... i zestawu ćwiczeń, który powoliłby nam zlikwidować ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki

... Spędzamy mnóstwo czasu w kuchni. Gotowanie, pieczenie, smażenie – to wszystko wymaga niemałej praktyki, by potrawy były smaczne i zdrowe. Czasami, mimo doświadczenia, coś nam się nie udaje, coś ... przyprawami.Jeśli obawiamy się, by mięso nie ...

dawno temu

Jak zmienić dietę? List do Dietetyka

... to ja przygotowuję posiłki, chciałabym dokładniej się dowiedzieć, co mu wolno, a co należy wyeliminować. Które tłuszcze są korzystne dla serca, a które szkodzą i są zakazane? W jakich proporcjach ... , jak i dla poprawy sylwetki. W nowej diecie ...

dawno temu

Makaron po chińsku

... jak frytki, hamburgery, hot dogi czy pizza. Wszystkie z wymienionych potraw zawierają znaczną ilość tłuszczu i są prawdziwymi bombami kalorycznymi. Dobrze jest zatem unikać potraw smażonych na głębokim ... na szybki obiad zastosowanie ma makaron ...

dawno temu

Potrawy z kurczaka

... białka, poza tym posiada rozmaite rodzaje i ilości tłuszczów. Najmniej tłuszczów jest w mięsie z kurczaka i to właśnie tego typu filety drobiowe zalecane są przy różnego rodzaju dietach odchudzających ... , mogą przyrządzić z niego doskonałe ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami - pomysł na świąteczny obiad

... bulionu warzywnego,sól,pieprz,liście melisy do dekoracji.1. Najpierw smażenie kurczaka. Umyj go, oczyść, pokrój na porcje i zarumień na rozgrzanym oleju. 2. A teraz mała zamiana. Przełóż mięso do rondla ... . Umyj cytrynę, osusz ją i cienko ...

dawno temu

Czy produkty light są zdrowe?

... . W konsekwencji zamiast chudnąć, w wyniku spożywania dużych ilości żywności light tyjemy. 0% tłuszczu Produkty light reklamowane są jako wolne od „niezdrowego” tłuszczu. Po pierwsze może i nie zawierają ... tłuszczu, ale w zamian za to ...

dawno temu

Jajko pęka podczas gotowania? Oto sposób

... 1952109 Chciałaś tylko podsmażyć mięso, ale przy okazji musisz posprzątać pół kuchni, bo tłuszcz pryskał dookoła patelni. Z trzech gotowanych jajek tylko jedno nie pękło. A cytrusy ...

dawno temu

Kaczka z warzywami

... ocet balsamiczny 2 łyżki śmietany 36%1. Najpierw ugotuj warzywa do miękkości. 2. Teraz smażona kaczka. Natnij skórę w kratkę i natrzyj ją przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem. Usmaż piersi z obu ... stron na rozgrzanej oliwie. 3. Kiedy mięso ...

dawno temu

Po jakie witaminy powinny sięgać kobiety?

... się na witaminy rozpuszczalne w wodzie i rozpuszczalne w tłuszczach. Witaminy rozpuszczalne w wodzie nie gromadzą się w organizmie człowieka, ale wydalane są z moczem. Z kolei witaminy rozpuszczalne w tłuszczach są magazynowane w wątrobie i ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... zatem wziąć je pod uwagę. Przygotowywanie posiłków – kilka zasad Głównym błędem popełnianym podczas przyrządzania potraw jest częste wykorzystywanie tłuszczu. Polacy uwielbiają smażyć, a to niestety ... pociąga za sobą przykre konsekwencje, ...

+ Pokaż więcej