Roladki mięsne

... ,100g pieczarek,2 ząbki czosnku,1 szalotka,musztarda francuska,sól, pieprz,oliwa z oliwek   Pieczarki, czosnek i szalotkę bardzo drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Następnie dokładnie je odsączamy ... stronę nakładamy dopiero co przyrządzony ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... cebula,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,bazylia,ser żółty.Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Następnie delikatnie podsmażamy je na patelni z olejem, gdzie następnie powinien trafić ... jest odsączenie go i dodanie do wcześniej ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... podsmażanych pieczarek, zeszklonej cebulki, małych kiełbasek czy nawet ziemniaków. Tortilla kukurydziana po zapieczeniu jest krojona w trójkąty, tak jak pizza. Quasadilla podaje się z sosem czosnkowym ... , podsmażanej na gorącym oleju. Kiedy ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... , pieprz, majeranek,olej   Pieczarki dokładnie myjemy i drobno siekamy. Następnie podsmażamy je na oleju, aż staną się miękkie i puszczą soki. Wtedy dodajemy do nich pokrojony w niedużą kostkę boczek ... i smażymy całość około 10 minut na ...

dawno temu

Zupy na wiosenne przeziębienie

... , pieprzem i imbirem. Na reszcie masła podsmażamy pokrojone w drobną kostkę boczek i kiełbasę. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Całość przekładamy do garnka z zupą ... do przestudzenia. Boczek kroimy w drobną ...

dawno temu

Włoskie sosy na bazie pomidorów

... w kostkę i mielimy razem z boczkiem w maszynce. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, czosnek po obraniu siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i cebulę. Gdy tylko zaczną ... ze skórki. Cebulę, czosnek i chili drobno ...

dawno temu

Kurczak z morelami na cytrynowym kuskusie

... kostkę morele (oczywiście bez skórki). Podsmażamy 3 minuty, zalewamy bulionem i gotujemy kolejne 3 minuty. Następnie mieszamy kuskus widelcem i nakładamy na talerze. Na wierzchu układamy kurczaka z dodatkami i posypujemy świeżo siekaną natką ...

dawno temu

Mięso w sosie

... sprawdza się w zestawieniu ze schabem, zrazami czy filetami z kurczaka. Ten grzybowy sos przygotujemy podsmażając pieczarki oraz cebulkę na oleju, a następnie dosypując mąkę oraz odpowiednią ilość ...

dawno temu

Kotlety wegetariańskie

... . 3. Posiekane cebulę i czosnek zeszklij na maśle. Dodaj do nich warzywa, a także bułkę tartą i przez 5 minut podsmażaj masę. 4. Pyszne kotlety warzywne są już prawie gotowe. Dodaj jeszcze tylko jajka ...

dawno temu

Zupa fasolowa

... w zupę krem. 5.    To będzie danie z makaronem. Wrzuć kokardki i dopraw pyszną zupę. Dodaj sól, pieprz, paprykę oraz czosnek. Ten ostatni składnik musisz najpier przecisnąć przez praskę i przez chwilkę podsmażać na maśle. Smacznego!   ...

dawno temu

Sałatka z serem żółtym

... szczypiorek, paprykę, sałatę zieloną i całość skropić oliwą z oliwek. Sałatka pieczarkowa Podsmażane grzybki łączymy z jajkiem, zeszkloną cebulką oraz ogórkiem kiszonym. Całość posypujemy startym ...

dawno temu

Jajecznica - przepisy

... , szczypiorek, a także natkę pietruszki. W innej wersji można także połączyć pomidory z serem feta, co nada potrawie subtelnego smaku.   Jajecznica z serem– jej smak uwydatni ser żółty, podsmażana ...

dawno temu

Gotowanie szpinaku

... taki zabieg powoduje, że z tego cennego warzywa nie „ucieka” żelazo. Czas podsmażania: około 2 minut. Dopiero w takiej postaci szpinak będzie nadawał się do użycia jako dodatku do zapiekanek ...

dawno temu

Wino do potraw

... to, podsmażając kawałki mięsa na patelni, a następnie dodając wino oraz zalewając całość bulionem rosołowym. Kurczaka należy dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Gruszki w winie – to prosty w wykonaniu ...

dawno temu

Placki ziemniaczane z sosem - jak szybko i jak świetnie

... łyżki mąki oraz sól i pieprz. 3. Możesz już zabrać się zasos pomidorowy, a może raczej sos paprykowy do placków ziemniaczanych. 4. Pokrój cebulę w talarki a paprykę w paski. Podsmażaj warzywa ...

dawno temu

Zupa jarzynowa najlepsza na jesień!

... do sprawnego i zdrowego funkcjonowania zawarte jest w owocach, warzywach i ziołach. Przykłady? Taki bakłażan obniża poziom cholesterolu, zapobiega reumatyzmowi i pomaga zwalczać wirusy. Buraki ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... i odporność. Warto wiedzieć, że najwięcej tranu znajdziemy w dorszu. Dodatki Bakłażan wydziela silny mięsny aromat, dzięki czemu znakomicie nadaje się na grilla. Tak upieczone plasterki ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... , a także różne warzywa - szpinak, sałata, karczoch, bakłażan, ogórek, kukurydza, rzodkiewka. Najlepszy sposób przyrządzania to grillowanie i krótkie gotowanie. Należy pamiętać, że mimo upalnych, słonecznych dni ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... czy pieczonym mięsem. Bazylia idealnie wydobywa także smak cukinii czy bakłażanów. Dobrze smakować będzie również dodana do grzybów czy fasoli. Świetnym pomysłem jest też włączenie tego zioła do sałatek ...

dawno temu

Letni dress code, czyli moda w pracy

... sięgnąć też po bakłażany i zgaszone fiolety. Modnie jest zestawiać je z turkusami. Załóż bluzkę w kolorze pudrowego różu do brązowych, lnianych spodni. Eksperymentuj z żywą czerwienią i pomarańczowym ...

dawno temu

Sposoby na wzdęcia

... są: morele, banany, brokuły, kalafior, rzodkiewka, cebula, bakłażan. Najbardziej typowe produkty powodujące wzdęcia to kapusta i fasola. Wzdęcia pojawiają się po zjedzeniu węglowodanów złożonych o niskim ...

dawno temu

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... . Po zdjęciu sosu z ognia wkładamy jeden w drugi. Balsamico jest bardzo aromatyczne i „ciężkie” w smaku, więc należy dawkować je ostrożnie. Wspaniale współgra z pomidorami, cukinią, bakłażanem, rukolą ...

dawno temu

Jak możesz wykorzystać mrożonki?

... , że całość lekko podsmażamy, a ryż nabiera smakowitego aromatu przez wcześniejsze gotowanie go w bulionie rosołowym. Co więcej – aby potrawa nabrała „charakteru” można ten pokusić się o wykorzystanie wina ...

dawno temu

Sałatka z krewetkami - przepisy

... i wkomponować wybrane składniki. Mogą to być więc podsmażane warzywa, np. marchew i pietruszka, oraz sparzone pomidory. Całość dekorujemy czarnymi oliwkami i doprawiamy solą oraz pieprzem. W wersji ...

+ Pokaż więcej