Zdrowe przekąski dla dzieci

... w lodówce, aby dziecko mogło w każdej chwili sięgnąć po nie i od razu zjeść. Warzywa Podawaj dziecku plasterki ogórka, marchewki, brokuły, kalafior i pomidory po powrocie z zabawy. Możesz dodać do warzyw ...

dawno temu

Beta-karoten

... pomarańczowe i żółte warzywa, morele, mango, brzoskwinie i inne pomarańczowe i żółte owoce, ponadto: groszek, szpinak, sałata, kalafior, brokuły, cykoria, jarmuż, rzepa, gorczyca, wiśnie, suszone śliwki ...

dawno temu

Za dużo bab!

... Twój playboy jest niskim, łysiejącym pulpecikiem, a wszystkim dziewczynom wykwita na jego widok banan na twarzy, to chłopak musi być naprawdę urokliwy! Nie cieszysz się, że jesteście razem i póki ...

dawno temu

Konsumpcja pod kontrolą?

... przez tydzień „toczyłam” pulpeciki mięsno-warzywne, kroiłam sobie na zimno na śniadanie, zjadałam z tostami z czerstwego pieczywa. Mąż by tego nie tknął. Lunch je w pracy. Jak wieczorem wraca, coś mu ...

dawno temu

Jak przestać się bać?

... wchodzi i wychodzi. Można zacząć się odurzać, by doprowadzić się do stanu, gdy człowiekowi wszystko zwisa tzw. luźnym kalafiorem. Oddać się w ręce jakiegoś Boga, który za nas i za wielu wszystko załatwi ... za kratami za narkotyki, które zaczęło ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... antynowotworowych. Do tej grupy zalicza się: boćwinę, brokuły, brukselkę, kalafiora, kapustę (różne jej rodzaje). Żółtozielona - jedzenie z tej rodziny chroni oczy. Dzięki zawartości luteiny ...

dawno temu

Wartość odżywcza migdałów

... migdałów do sałatek. Doskonale komponować będą się z serem żółtym, ananasem i grillowanym kurczakiem, ale pasują także w zestawieniu z surowym kalafiorem, serem parmezan, kukurydzą oraz majonezem ...

dawno temu

Jestem gruba!

... czasy i można już było kupować słodycze bez kartek. Dowolną ilość. Mama mówi, że od zawsze, od urodzenia byłam „pulpecikiem” i że zawsze lubiłam jeść. A skoro lubiłam, to mnie karmili. Tak miło ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... sałatkę z tuńczykiem. Sycącą propozycją jest także grillowana pierś z indyka, połączona z gotowanym kalafiorem albo buraczkami. W dość prosty sposób przygotujemy również duszone mięso królicze ...

dawno temu

Warzywa dla dzieci

... do nich można np. brokuł, kalafior, kalarepę i różnego rodzaju kapusty,warzywa cebulowe, zaliczyć do nich można cebulę, por, szalotkę, szczypiorek itp.,warzywa liściowe, zaliczyć do nich można natkę ...

dawno temu

Smażone grzyby

... do nas ziemniaki, kapusta, marchewka czy kalafior. Jedzenie niektórych gatunków jest charakterystyczne tylko dla pewnych zakątków świata, a Polska jest jednym z krajów przodujących w tej materii. Dlaczego ...

dawno temu

Przyczyny niedoboru witamin i składników mineralnych

... , a także w dostępnych w sezonie zimowym cytrusach oraz kalafiorze i brukselce. - Witamina ta (C) zwiększa odporność organizmu na infekcje. Jej niedobór powoduje rozwój szkorbutu – choroby związanej z nieprawidłowym ...

dawno temu

Flatulencja

... wzdęcia zaliczyć można niektóre rodzaje suszonych ziaren, kapustę, szpinak, kalafior, brokuły, brukselkę, cebulę, seler, marchewkę, rodzynki, morele, otręby czy sok śliwkowy. Na wzdęcia wpływa także zbyt ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... ,niektóre warzywa - por, warzywa strączkowe, cebula, wszystkie rodzaje kapusty, brukselka, kalarepa, kalafior, kukurydza, papryka, rzodkiewka,kwaśne i niedojrzałe owoce - wiśnie, porzeczki, agrest,nieobrane ...

dawno temu

Dawkowanie witaminy C

... porzeczkę, a tuż za nią paprykę czerwoną. Inne produkty, z równie wysoką zawartością witaminy C, to przede wszystkim warzywa, tj. brukselka, kalafior, szpinak, papryka zielona, oraz owoce, tj. truskawki ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi 0

... należy unikać awokado, mandarynek, kiwi, melonów, pomarańczy. Dodatkowo w przygotowywaniu posiłków należy także unikać warzyw, tj. kalafiora, kiełków lucerny, ogórka, pora, rabarbaru. Istotne ...

dawno temu

Witaminy przed ciążą

... w warzywach zielonoliściastych, takich jak kapusta, brokuły, szpinak, brukselka, szparagi, kalafior, w roślinach strączkowych, np. w fasoli szparagowej, grochu, soi, w pomarańczach, drożdżach i otrębach ...

dawno temu

Sałatki z fetą

... inne składniki. Brokuły będą świetnie komponować się z kalafiorem, który w tym przypadku zostaje w postaci surowej. Wystarczy go jedynie pokroić na małe kawałeczki, wymieszać z ugotowanymi wcześniej ...

dawno temu

Sałatki na lato

... , do szaszłyka na grilla lub położyć na kanapkę. To cenne źródło witaminy C i A. Zawiera również sporo potasu. Kalafior – dieta lekkostrawna nie może się bez niego obejść. Zawiera wiele cennych ...

dawno temu

Jak jeść pałeczkami? Sprawdzone porady dla początkujących

... , kalafiora, brokułu czy warzyw strączkowych. Tym sposobem szybko upewnisz się, że jedzenie pałeczkami nie jest takie trudne, jak początkowo myślałaś. Zaletą ćwiczenia na warzywach ...

dawno temu

Piramida żywienia

... w znaczny sposób wpływa na kondycję naszego organizmu. Miejsce spaghetti i bułek zajęły więc jabłka, śliwki, kalafior, sałata, marchewka itp. Owoce i warzywa są źródłem witamin, bioaktywnych substancji ...

dawno temu

Wzdęcia u noworodka

... . Składniki pokarmowe dostarczane do organizmu kobiety mogą przenikać do mleka matki. W tym czasie kobieta powinna unikać pokarmów wzdymających, takich jak kapusta, kalafior, brukselka, brokuły, fasolka, bób ...

dawno temu

Rola witaminy K

... , brukselka, awokado, a jej bogate źródło stanowią: pomidory, kalafior i ziemniaki. Ponadto witamina K znajduje się w jajach oraz w nabiale, czyli w serach i jogurtach. Jeśli cierpisz na obfite ...

dawno temu

Dieta na biust

... przez negatywnym wpływem promieniowania ultrafioletowego i zapobiega wiotczeniu. Produkty bogate w tą witaminę to: owoce cytrusowe, a także kalafior, porzeczki, truskawki, kapusta czerwona oraz brukselka. Listę ...

+ Pokaż więcej