Quesadilla - przepis

... użyć kawałków kurczaka, ser żółty cheddar, pomidory, czerwoną fasolkę, kukurydzę oraz cebulkę. Jeśli chodzi o przyprawy, możemy wykorzystać tutaj oregano oraz sól i pieprz. Koneserzy ostrych smaków ...

dawno temu

Sznycle bez mięsa - pyszne danie wegetariańskie

... i zdrowe. Warto przygotować je na obiad i dostarczyć organizmowi wielu potrzebnych witamin. Przygotuj: 40 dag mrożonych warzyw (marchewka, kalafior, brukselka, brokułu, fasolka szparagowa)2 jajka2 duże ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... . Następnie odstaw mięso do lodówki na kilka godzin. Po upływie tego czasu włóż pierś z kurczaka do parowaru razem z fasolką szparagową oraz brokułem. Będziesz zaskoczona, jak niezwykle soczyste i smaczne ...

dawno temu

Sałatka z krewetkami - przepisy

... , zielony groszek, kukurydzę z puszki, czerwoną fasolkę i poszatkowaną cebulę. Do całości wrzucamy krewetki (mogą być lekko podsmażone), sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, a jej wierzch dekorujemy drobno ...

dawno temu

Dieta w profilaktyce raka macicy. Czy to możliwe?

... pomarańczowy lub z puszki;świeży szpinak;biała i czerwona fasola;fasolka sojowa;szparagi;rzepa;awokado;brukselka;ciecierzyca;ziarna słonecznika;brokuły;buraki;maliny.  ...

dawno temu

Szybkie sałatki z makaronem

... kurczaka, jajka na twardo, kukurydzę z puszki, ogórek konserwowy, czerwoną fasolkę i zeszkloną cebulkę. Całość mieszamy z majonezem i odrobiną musztardy. ...

dawno temu

Schudnij przed sylwestrem. Od dziś!

... i w niezbyt późnych godzinach. Należy zadbać o białko w naszych posiłkach. Znajduje się ono w wielu produktach (indyk, łosoś, produkty mleczne, drób, wołowina). Uczucie rozpierania brzucha ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą

... . Najlepsze będzie mięso z kurczaka, indyka lub chudej wołowiny. Stawiajmy na lekkie dania. Nie objadamy się słodyczami. Najlepiej baton zastąpić pieczonymi lub suszonymi owocami. Pamiętajmy ...

dawno temu

Jedzenie online dla wymagających – pomysły, co zamówić, by urządzić w domu małą ucztę

... Hamburgery sprzedawane w fast foodowych budkach to przeżytek. Amerykańskie burgery nie tylko zaspokoją głód. Staną się dla podniebienia prawdziwą ucztą. Chrupiąca bułka, soczysta wołowina, świeże warzywa ...

dawno temu

Wielkie wyzwanie – zdrowe odżywianie!

... … jaja, mięso i ryby, a do tego nasiona roślin strączkowych i orzechy. Mięso powinno być niskotłuszczowe (drób, wołowina), a ryby najlepiej morskie (makrela, śledź). Warzywom i owocom powiedz ...

dawno temu

Świąteczne potrawy, dzięki którym schudniesz!

... . Jeżeli stawiasz na stole pieczone mięso, zamiast wieprzowiny wybierz wołowinę. Zawiera ona mniej tłuszczu, za to jest bogata w niacynę, sód i potas. Jeszcze lepszym wyborem będzie indyk ...

dawno temu

Dieta dla włosów

... (ostrygi, chude mięso, ryby, kasze) oraz warunkująca wzrost włosa miedź (wołowina, nasiona słonecznika, podroby, awokado). Co niszczy włosy?mocna kawa i herbata,ostre przyprawy, alkohol, papierosy ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... się tej wcale nietrudnej sztuki kucharskiej. Pasztet możemy przyrządzić np. z wołowiny, czy wieprzowiny, ale może to być także dziczyzna. Sprawdź się także wątróbka, ale należy wtedy pamiętać ...

dawno temu

Żywienie w niedokrwistości

... , fasola, wołowina chuda. Należy jednak pamiętać, że przyczyną niedokrwistości mogą być nie tylko niedobory żywieniowe. Niedokrwistość złośliwą np. powoduje niedobór witaminy B12 (bądź niezdolność ...

dawno temu

Detoksykacja - wewnętrzne sprzątanie organizmu

... oraz wysoko przetworzone produkty. Trzeba również ograniczyć spożywanie soli, ostrych przypraw oraz napojów gazowanych, a także wykluczyć wieprzowinę i wołowinę. 24391 Kolejny krok to spożywanie ...

dawno temu

Nawilż skórę od wewnątrz!

... już zniszczeń jest on w stanie zapobiec przyszłym podrażnieniom skóry. Do produktów bogatych w cynk zaliczamy: ostrygi, fasolę, indyka, kraby i chudą wołowinę.  Aby dostarczyć skórze wystarczającej ilości ...

dawno temu

Migdały nie tylko od święta

... jest chłodnik zwany ajoblanko czyli białe gazpacho z dodatkiem czosnku i migdałów, podawany z białymi winogronami, kawałkami jabłek lub figami. W Maroku popularna jest wołowina z dodatkiem płatków ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... mnóstwo informacji dotyczących korzyści płynących ze spożywania wywaru z kości zwierzęcych (może to być kurczak, wołowina, jagnięcina, dziczyzna, indyk, wieprzowina itd.). Istnieje także wiele sposobów ...

dawno temu

Jak długo przechowywać żywność?

... na zatrucie siebie i swoich bliskich. surowa wołowina: w lodówce 3-5 dni, w zamrażalniku 6-12 miesięcysurowa wieprzowina: w lodówce 3-5 dni, w zamrażalniku 4-6 miesięcysurowa jagnięcina: w lodówce ...

dawno temu

Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... w: produkty białkowe np. kurczak, indyk, chuda wołowina, ryby (również tłuste), owoce morza, jajka, a także produkty mleczne − mleko, jogurt, kefir, chudy twaróg,produkty skrobiowe np. kasza jaglana, gryczana ...

dawno temu

Dieta na przytycie

... się w mięsie (najlepiej sięgać po chude: drób, chuda wołowina, polędwica, dziczyzna), rybach, mleku i jego przetworach. Dieta na przytycie – jadłospisWarto wyeliminować z jadłospisu tłuszcze zwierzęce ...

dawno temu

Mięso a dieta dziecka

... podrośnie, możesz podać mu cielęcinę, jagnięcinę a na końcu wołowinę i wieprzowinę. Mięso w diecie niemowląt powinno stanowić dodatek do potraw, np. zupek i przecierów. Bezpiecznie jest zacząć ...

dawno temu

Fast foody - samo zdrowie

... , ale zrób je sama w domu. Krok 2 Zamiast wołowiny włóż do hamburgerapierś z kurczaka. Krok 3 Zrezygnuj z żółtego sera, ale w zamian nałóż do kanapki mnóstwo warzyw. Krok 4 Pamiętaj, że parówki ...

dawno temu

5 produktów, których nigdy nie powinnaś zamawiać w restauracji!

... restauracji, w której jesz. Wtedy masz pewność, że twój posiłek jest najwyższej jakości. Dobrze wysmażony stek Istnieje kilka powodów, dla których nie powinnaś zamawiać dobrze wysmażonej wołowiny ...

+ Pokaż więcej