Marokańskie specjały

... z soku cytrynowego, ziół, czosnku i kminku. Couscous: granulowana kasza manna, serwowana zarówno jako dodatek do rosołu, jak i do warzyw, duszonego mięsa, sałatek oraz ziemniaków. Leems: cytryny ... marynowane w wodzie, soli i soku z cytryny. To ...

dawno temu

Solidarność jajników razy trzy

... przy Skorupki, wskakuje do czekoladowego kabrioleta, odjeżdża z piskiem – opon i lasek. Strażniczki przełażą leniwie po pasach i dorywają się do czosnkowej babuleńki. Pouczenie, zbrodnia, kara ...

dawno temu

Idealne pesto w 5 prostych krokach!

... przez siebie ilości. Myślisz, że pesto wyszło zbyt mdłe? Dodaj czosnku i soli. Teraz jest zbyt czosnkowe? Wrzuć więcej sera. Stało się zbyt ziołowe? Posłuż się orzechami. Nic prostszego. Uniwersalny ...

dawno temu

Zupa z kurek

... w zupie. Następnie należy dodać do niej odrobinę śmietany z rozrobioną w ½ szklanki wody łyżką mąki. Pod koniec do zupy dodajemy sól i pieprz do smaku, a także świeży posiekany koperek. Zupę z kurek możemy serwować z pieczywem czosnkowym, ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

... z pieczarkami i ziemniakami. Co więcej, duże pole do popisu daje nam również możliwość przygotowania sosów, do których zaliczyć można takie ich rodzaje, jak koperkowy, czosnkowy, paprykowy ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... , najlepiej z limonek. Najczęściej jest to sos serwowany na zasadzie przystawki razem z czosnkowymi grzankami lub makaronem. Gotowysambal belacan jest drogi zarówno na targach w swojej ojczyźnie ...

dawno temu

Pomysł na szybki obiad

... . Tym sposobem lazania ze szpinakiem stanie się bardziej wyrazista w smaku. Dobrze w tym przypadku sprawdzi się sos czosnkowy lub pomidorowy.Domowe hamburgery o zredukowanej kaloryczności Zamiast ...

dawno temu

Dania z brokułami

... serem, a wierzch udekorować listkami bazylii. Dobrym pomysłem będzie także przyrządzenie do takiego dania sosu. Świetnie w tym przypadku sprawdzi się czosnkowy czy pomidorowy. Równie wyśmienicie "zda ...

dawno temu

Jak jeść szparagi?

... , który rozpuszczając się pod wpływem wysokiej temperatury nada jej większej gęstości i wytwornego smaku. Taka zupa szparagowadoskonale będzie smakować z grzankami czosnkowymi lub ziołowym pieczywem. Na większy apetyt ...

dawno temu

Sos grecki

... jako dodatek do kanapek, bagietek podawanych na ciepło lub tostów. Ten sos czosnkowy wyśmienicie smakuje też podany do młodych ziemniaczków czy placków przyrządzonych na ich bazie. Prawdziwym rarytasem ...

dawno temu

Placki z otrębami

... i łatwo można było uformować placki. Po zdjęciu ich z ognia można je serwować z sosem czosnkowym czy jogurtowym. Trzeba jednak pamiętać o tym, że taki dodatek znacząco zwiększy kaloryczność posiłku ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... i chrupiącą skórkę. Najlepiej podawać je z kefirem lub sosem czosnkowym lub serwować jako dodatek do mięsa czy ryb. Wyśmienicie będą także komponować się z pomidorkami koktajlowymi. ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska

... podsmażanych pieczarek, zeszklonej cebulki, małych kiełbasek czy nawet ziemniaków. Tortilla kukurydziana po zapieczeniu jest krojona w trójkąty, tak jak pizza. Quasadilla podaje się z sosem czosnkowym ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

dawno temu

Jak się gotuje szparagi?

... , świeżo zmielonym pieprzem i sosem vinegrette. Ten rodzaj warzywa sprawdzi się także jako składnik sałatek czy risotto. Świetnie komponują się również w zestawieniu z pomidorem, cebulką, marchewką czy nawet orzechami. ...

dawno temu

Jak gotować krewetki?

... . Można także dodać do wody sok z cytryny czy oregano, aby nabrały lepszego aromatu. Krewetki będą pasować zarówno do wiosennych sałatek, zapiekanek czy jako dodatek do pizzy. Możemy je także wkomponować ...

dawno temu

Szczypiorek: właściwości

... większość cennych właściwości odżywczych. Dlatego dodawaj szczypiorek do gotowych potraw. Posyp nim kanapki dziecka, dodaj do surówek i sałatek. Drobno posiekany wzbogaci smak jajecznicy oraz twarożku ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ...

dawno temu

Brokuły - wartościowe warzywo dla dzieci

... kilka łyżek mleka. Pomocna jest również gałka muszkatołowa. Co można przyrządzić z brokułów? Same pyszności - zupę brokułową, sałatki, dipy, kanapki, farsz do mięsa etc. Brokuły należy przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. ...

dawno temu

Glony w kuchni

... można dodać do sałatek, zup, przystawek czy dań z patelni. Śmiało możecie pokusić się o przyrządzenie domowego sushi z dodatkiem glonów. Jeśli nie możecie się przełamać, żeby włożyć do ust obślizgłą roślinkę, warto rozejrzeć się za sproszkowaną ...

dawno temu

Grzanki ze szpinakiem - kolacja ciepła i zdrowa

... solą, pieprzem, papryką oraz gałką muszkatołową, zapiekaj w 200 stopniach tak długo, aż białko się zetnie. Krok 5 Grzanki ze szpinakiem mogą już wylądować na twoim stole. Podawaj je z sałatką, najlepiej z pomidorów.   ...

dawno temu

Naukowcy odkryli nową korzyść wynikającą z jedzenia szpinaku. Zobacz, jak smacznie włączyć go do diety!

... ze szpinakiem, cannelloni ze szpinakiem, łosoś ze szpinakiem, sałatka ze szpinaku, kurczak ze szpinakiem, zielona zupa ze szpinakiem, lazania ze szpinakiem, tarta ze szpinakiem, jajka faszerowane szpinakiem. Znasz sprawdzone przepisy na dania ze ...

dawno temu

Nie unikaj tłuszczów! Poznaj 4 sygnały świadczące o tym, że twoja dieta jest w nie zbyt uboga

... , a dzięki temu ty dłużej odczuwasz sytość. Od tej pory, do każdej zdrowej sałatki dodaj również łyżkę oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Sucha skóra 56554 Niedostateczna ilość tłuszczu w diecie ...

dawno temu

Przepis na zdrową skórę

... . Zamiast jabłka może być awokado, które wygładzi i nawilży skórę. Owoc świetnie smakuje w sałatce. To kopalnia witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, E, D i K, a także mikroelementów: magnezu, potasu, miedzi ... i sprawia, że skóra tryska młodzieńczym ...

+ Pokaż więcej