To może zagrażać ciąży. Będziesz mamą? Tego musisz unikać

... temperatury wody. Nie powinna ona przekraczać 37oC. Spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa Surowe lub niedogotowane mięso (głównie wieprzowe, baranie, wołowe) może być zarażone T. gondii ... może doprowadzić do powiększenia śledziony i ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... Zapach pieczonego mięsa unoszący się po domu z rozgrzanego prodiża chyba już zawsze będzie mi się kojarzył ze świętami. Żeby jednak mieć tą atmosferę częściej przyznam się szczerze, że „przełamałam ... także o dodaniu cebuli. Reguła ...

dawno temu

Baranina w ziołach - palce lizać!

... Masz czasem ochotę zjeść coś innego niż tradycyjne polskie kotlety lub mielone? Wołowina i wieprzowina ostatnio ci się przejadły? Kurczak lub inne białe mięso już ci się znudziły ... , a przynajmniej, że cię pozytywnie zainspiruje! ...

dawno temu

Forszmak - jak go zrobić z kurczaka?

... nie przepadam, za mięsem wieprzowym i wołowym, proponuję forszmak z kurczaka. Jeszcze czegoś takiego nie jadłaś? Spróbuj. Na pewno będzie smakowało twojemu mężczyźnie. ... nie przepadam, za mięsem wieprzowym i wołowym, proponuję forszmak z ...

dawno temu

Opalanie wzmaga popęd płciowy u mężczyzn

... Według najnowszego badania opalanie wzmaga popęd płciowy u mężczyzn, bowiem podnosi się poziom testosteronu w miarę dostarczania organizmowi witaminy D. Witamina ta jest produkowana w ciele podczas ekspozycji na działanie światła słonecznego, ...

dawno temu

Otręby na odchudzanie

... . Ich uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać nie tylko do jogurtu, ale także stosować jako panierkę do mięs lub dodatek do sosów, zup czy sałatek. Może zatem warto się do nich przekonać? ... . Ich uniwersalność polega na tym, że ...

dawno temu

Paella z kurczakiem

... Ta hiszpańska potrawa pozwala miłośnikom na wiele kreatywności w kwestii przygotowania jej. Możemy więc użyć warzyw, mięs czy owoców morza. Taka kolorowa mieszanka składników, doprawiona aromatycznymi przyprawami, to istna uczta dla ...

dawno temu

Jak zrobić sos curry?

... Sos curry to doskonały dodatek do drobiu, ryb i cielęciny. Podkreśla smak mięsa i wydobywa z niego to, co najlepsze. Warto mieć pod ręką przepis na sos curry, by zawsze móc wzbogacić i urozmaicić swoje potrawy. Z takim dodatkiem nigdy nie będą ...

dawno temu

Lin w sosie koperkowym

... Lin w sosie koperkowym smakuje wszystkim miłośnikom ryb. Jego mięso rzeczywiście cieszy podniebienie. Ten przepis każe nam najpierw odrobinę podpiec rybkę, a następnie dusić ją w śmietanie ...

dawno temu

Pieczona karkówka po żydowsku

... i pokroić w plastry. Dopraw mięso pieprzem, solą i majerankiem, a następnie obtocz w mące. Przysmaż karkówkę na oleju, a potem przełóż do naczynia żaroodpornego. Krok 2 Karkówka po żydowsku jest pełna warzyw ... nie będziesz miała najmniejszych ...

dawno temu

Gorący pilaw na zimny dzień

... – mięso wołowe. Pokrój je w kostkę. Krok 3 Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj szczyptę chili i zeszklij cebulę wraz z czosnkiem. Wsyp też ryż i podsmażaj go 10 minut. Krok 4 Na drugiej patelni ... obsmaż mięso ze wszystkich stron, a ...

dawno temu

Kurczak z owocami - słodka rozkosz podniebienia

... się owocami. Sparz pomarańcze, zdejmij skórę i podziel owoce na cząstki. Ananasa odsącz z zalewy. Krok 3 Smaż mięso 10 minut. Zadbaj, by było wysmażone z każdej strony. Pod koniec tego etapu dodaj ... , pieprzem i tymiankiem. Krok 5 Jeśli ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

Buraczki zasmażane - pyszny dodatek do zimowego obiadu

... Buraczki zasmażane można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakują z ziemniakami i smażonym lub duszonym mięsem. Są idealnym dodatkiem do rozgrzewającego obiadu, który ma dostarczyć ...

dawno temu

Dipy - jak przygotować małe pyszności?

... Dip to gęsty sos do potraw, który świetnie podkreśli ich smak. Dipy doskonale pasują chociażby do frytek, mięsa czy nawet chipsów. Warto je przyrządzić, bo dzięki niemu twoje dania zyskają inne, nowoczesne oblicze. Idź z duchem czasu i bądź ...

dawno temu

Właściwości migdałów

...   Są świetnym dodatkiem do ciast i deserów, ale równie dobrze sprawdzają się jako składnik sałatek czy nawet panierka do mięs! Mało kto wie jednak, że migdały to istna bomba witamin i składników mineralnych, których nasz organizm potrzebuje. ...

dawno temu

Sałatka z krewetkami

... lub zwyczajnie – przekonują koneserów kuchni swoim smacznym mięsem. Dziś kilka pomysłów jak wkomponować krewetki do warzywnej sałatki. ... lub zwyczajnie – przekonują koneserów kuchni swoim smacznym mięsem. Dziś kilka pomysłów jak wkomponować ...

dawno temu

Faszerowane pomidory – nie tylko dla wegetarian

... Dietetycy zalecają, aby mięso spożywać trzy razy w tygodniu. A co z pozostałymi dniami tygodnia? Jak zapełnić brzuchy wygłodniałych domowników? Faszerowane pomidory to danie smaczne, zdrowe ...

dawno temu

Kurczak w panierce - pysznej, wyjątkowej, oryginalnej panierce

... Kurczak w panierce to twoja specjalność? Właściwie nie jesz mięsa innego niż drób? W takim razie na pewno przyda ci się małe urozmaicenie. Nie musisz przecież zawsze obtaczać fileta w bułce tartej ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... . Krok 2 Cukinięobierz, wydrąż środek, a miąższ pokrój w kostkę. To samo zrób z papryką. Przed pokrojeniem pomidorów, zdejmij z nich skórkę. Jest to leczo z mięsem, a ściślej mówiąc leczo drobiowe ...

dawno temu

Pierś gęsia na bananach i pomarańczach

... Bardzo egzotyczne połączenie, które jednak z gęsim mięsem współgra doskonale. Przypadnie do gustu osobom lubiącym słodkie dania mięsne. ...

dawno temu

Gęsia pierś na sałatce z rukoli i kiełków rzodkiewki

... Pierś gęsia jest bardzo cenionym mięsem. Dziś przygotujemy z niej potrawę którą możecie zaimponować każdemu miłośnikowi kuchni. ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... się im oprzeć. Przygotowywana w piekarniku lasagne stwarza duże pole do popisu w kwestii doboru składników. Choć jej najpopularniejsze wersje to napoli i bolognese, warto na początku poznać receptę, jak przygotować lasagne z mięsa i tą dla ...

+ Pokaż więcej