Zdrowa dieta wegetariańska w pigułce

... z nich jest soja i jej przetwory. 23057 - Sos sojowy jest idealnym uzupełnieniem kuchni wegetariańskiej. Jego smak świetnie komponuje się z jesiennymi warzywami i jednocześnie pasuje do każdej ... . Jest także wygodną bazą do marynat – w ...

dawno temu

Aromaterapia - leczenie zapachem

... , odświeżająco lub dodawać wigoru. Do drugiej grupy zaliczymy olejki, które łagodzą stany zapalne skóry wywołane przez bakterie i grzyby, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, optycznie zmniejszają cellulit i wspomagają leczenie otyłości oraz ...

dawno temu

Spiżarnia pełna dobrych smaków

... wspomnień, jakie przywoziliśmy z wakacji, spędzanych w różnych rejonach Polski – wspomina właścicielka  firmy  produkującej przetwory owocowe i warzywne pod marką "Spiżarnia-Tradycyjne Przysmaki ... publiczności. Potem doszły inne przetwory. W ...

dawno temu

Sałatka włoska

... Zupełnie inaczej wyglądają sklepy, w których codziennie robimy zakupy wraz z nadejściem wiosny. Zamiast konserwowych ogórków, kiszonej kapusty albo marynowanych grzybów znaleźć można różnorodne ...

dawno temu

Czy ketchup może leczyć impotencję?

... Jak się okazuje, ketchup, będąc jednym z przetworów pomidorowych, ma dobroczynny wpływ na ludzkie zdrowie, w tym na potencję. Większość mężczyzn tego nie wie, ale podświadomie sięga po ketchup ... ; spożywając pomidory czy też ich przetwory ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... pyzy. Grzyby i inne owoce lasu stanowią przede wszystkim dodatek do dań głównych w postaci przetworów, jak również stanowią składnik farszów i sosów. Jagody, maliny albo jeżyny z dużym powodzeniem wykorzystywane są w trakcie robienia wypieków. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... i z grzybami: gotowane lub podsmażone na patelni na złocisty kolor, niekiedy także okraszone zeszkloną cebulką. Zupa grzybowa Świetnie rozgrzeje w zimowy wieczór, podkreślając jednocześnie smak ... i aromat pozostałych świątecznych dań. Można ...

dawno temu

Witaminy z grupy B

... , a także w funkcjonowaniu narządu wzroku. Aby dostarczyć ją organizmowi, należy spożywać ryby, jaja i produkty mleczne. Szukaj jej też w grzybach, chudych serach, migdałach i zielonych warzywach. Witamina B3 (PP ... (kobalamina) Jest niezbędna ...

dawno temu

Kuchnia czeska

... potrawami są knedle po czesku, zupa z flaków, zupa czosnkowa, czeskie naleśniki palaczinki oraz gulasz wieprzowy. Kuchnia naszych sąsiadów charakteryzuje się również dużą ilością przetworów z warzyw ... i owoców a także grzybów. Korzystanie z ...

dawno temu

Gazy - jak ich uniknąć?

... , przetworach zbożowych, mleku i jego przetworach. Na wzdęcia i gazyPrzyrządzając rośliny, które zawierają substancje wybuchowe warto dodać do nich kminek, imbir lub czosnek, które rozładują powstałe ...

dawno temu

Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?

... jest go w białej skórce, potas, który reguluje ciśnienie krwi oraz beta-karoten, wzmacniający wzrok. Najlepiej wybierać grejpfruty różowe ze spłaszczonymi i jasnymi końcami. Pamiętajmy, że owocu oraz jego przetworów nie należy łączyć z lekami, ...

dawno temu

Kompot z gruszek

dawno temu

Inteligencja zależy od odżywiania

... z kolei w drożdżach, orzeszkach ziemnych, suszonych brzoskwiniach, tuńczyku, migdałach, grzybach, ziarnach soi i w zielonym groszku. Niedobór witaminy B3 powoduje m.in. osłabienie pamięci, kłopoty ... znajdziemy w jajkach, mleku, jogurtach, ...

dawno temu

Rusza pierwsze Targowisko w centrum Warszawy!

... się także wyroby regionalne i tradycyjne. W wydarzeniu udział wezmą lokalni dostawcy, prezentujący jakościowe wyroby, takie jak owoce, warzywa, mięsa, wędliny, sery i przetwory. ...

dawno temu

Jaka dieta przy biegunce?

... z włóknistych owoców i warzyw,przetwory z grubo mielonej mąki,mleko,napoje i soki owocowe (ogólnie płyny wysokosłodzone),kawa i inne napoje kofeinowe,bardzo wodniste zupy.Starą, sprawdzoną metodą walki ...

dawno temu

Szkodliwe E!

... i samemu zastanowić się, czy chcemy, aby zarządzały one naszym organizmem. Kwas benzoesowy – E210 – konserwant otrzymywany syntetycznie, znajdziemy go w rybach i przetworach rybnych a także gotowych ... z witaminą C. Dwutlenek siarki – E220 – ...

dawno temu

5 białych produktów, które powinnaś jeść częściej

... ). Grzyby 32100 Równie korzystne dla organizmu są grzyby. Są one niskokaloryczne, wolne od tłuszczu, cholesterolu, glutenu i zawierają nieznaczne ilości sodu. Poza tym, dostarczają selenu, potasu ... , ryboflawiny, niacyny i witaminy D. Grzyby ...

dawno temu

Dieta bezglutenowa

... , warzywa, mleko, przetwory mleczne, jaja, tłuszcze roślinne, pestki słonecznika, pestki dyni, ziarna sezamu, orzechy, budynie, kisiele, galaretki. Wśród produktów bezglutenowych wymienić ... żywność zawierającą gluten. Pewne jego ilości można ...

dawno temu

Spraw, aby twoje dziecko uniknęło alergii pokarmowej

... pokarmowej u dziecka. Są to przede wszystkim mleko kozie i produkty z niego sporządzone, mleko krowie i jego przetwory, jaja, ryby, wołowina, zboża bogate w gluten – żyto, owies, jęczmień i pszenica ... . Jednocześnie mama powinna stosować dietę ...

dawno temu

Rozpocznij wiosenną regenerację!

... produkty, wybierając w ciągu dnia produkty ze wszystkich grup: węglowodany, owoce, warzywa, mleko i jego przetwory, mięso, ryby i cukry, zregeneruj organizm odpowiednimi suplementami diety,pij na czczo ...

dawno temu

Przysmaki kuchni norweskiej

... suszone baranie żeberka. Na uwagę zasługują także naturalne sery oraz przetwory owocowe z cedrem na czele. Więcej o kuchni norweskiej dowiesz się od popularnego polskiego kucharza, Roberta Makłowicza. ...

dawno temu

Racjonalne odżywianie

... czy też tłustych owoców, np. awokado, orzechy. Białko – znajdziesz je w produktach mięsnych (drób, ryby, owoce morza), jak również w przetworach mlecznych, jajkach czy niektórych warzywach (zboża ...

dawno temu

Jak powstaje trądzik? Obalamy czekoladowy mit!

... odnotowuje się niedobór cynku. Jego braki można uzupełnić spożywając ostrygi, kiełki pszenne, przetwory zbożowe, orzeszki ziemne, warzywa strączkowe czy mięso z indyka. Źródło: J. Carper, Żywność – twój cudowny lek, Poznań 2008  ...

+ Pokaż więcej