Racjonalne odżywianie

... czy też tłustych owoców, np. awokado, orzechy. Białko – znajdziesz je w produktach mięsnych (drób, ryby, owoce morza), jak również w przetworach mlecznych, jajkach czy niektórych warzywach (zboża ...

dawno temu

Jak powstaje trądzik? Obalamy czekoladowy mit!

... odnotowuje się niedobór cynku. Jego braki można uzupełnić spożywając ostrygi, kiełki pszenne, przetwory zbożowe, orzeszki ziemne, warzywa strączkowe czy mięso z indyka. Źródło: J. Carper, Żywność – twój cudowny lek, Poznań 2008  ...

dawno temu

Jakie witaminy zaliczamy do grupy B?

... mięśniowej i nerwowej.Źródła witamin z grupy B: produkty mleczarskie,jajka,warzywa strączkowe,przetwory zbożowe,mięso (wątroba),suszone owoce. ...

dawno temu

Co to jest nadwrażliwość pokarmowa?

... , które najczęściej powodują przewlekłe dolegliwości: kasze z pszenicy i kukurydzy,przetwory mleczne, kofeina,drożdże,owoce cytrusowe.Choroby, które mogą być spowodowane nadwrażliwością na dany pokarm ...

dawno temu

Zajady

... witaminy i minerały wspomagające leczenie zapalenie kącików ust. Powinnaś także wzbogacić swoją dietę w produkty bogate w witaminę B2, tj. mleko i jego przetwory, mięso, łososia, pstrąga i drożdże ...

dawno temu

Mleko krowie w diecie dziecka

... , tj. laktozy. Osoby cierpiące na alergię pokarmową nie mogą jeść przetworów mlecznych takich jak śmietana, masło, twarożek, jogurt, kefir. Spożycie któregokolwiek z tych produktów może zaostrzyć ... . Z ich codziennego jadłospisu powinny ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Smaki Francji - kulinarna podróż po kraju wina i sera

... przetworów z całego świata. W tej różanej stolicy Francji można zakupić oryginalne różane cukierki, smażone w cukrze płatki róż czy różane przetwory. Te ostatnie będą wybornie smakować ze świeżym ...

dawno temu

Suplementy diety wspomagające odchudzanie

... z niekontrolowanym przybieraniem na wadze i z utrzymaniem restrykcyjnej diety. Dzięki zawartości wyciągu z kasztanów i aronii charakteryzują się silnymi właściwościami antyoksydacyjnymi, to znaczy ...

dawno temu

Co jeść aby się nie przeziębić

... źródłem witamin są napary z aronii, malin, dzikiej róży. Do herbatek możesz też dodać sok imbirowy, cynamon lub goździki. źródło: Beata,jejzdrowie.pl   ...

dawno temu

Naturalne dopalacze

... ) i rośliny strączkowe (soczewica, groch). Aronia Cierpka, gorzka i niedoceniona. Działa inaczej, niż kawa czy herbata. Dodaje energii, ale efekty widać, kiedy zażywamy ją przez jakiś czas ... . Ma niezwykłe właściwości. Kanadyjscy Indianie ...

dawno temu

Żurawina wybiela i chroni zęby przed bakteriami. Zrób pastę samodzelnie!

... , najlepiej w trakcie posiłków. Bioaktywne związki zawarte w żurawinie mogą także chronić przed próchnicą, dlatego zaleca się spożywanie przetworów z żurawiny. Badacze z Uniwersytetu w Rochester ... z mirry, mięty pieprzowej lub eukaliptusa. ...

dawno temu

Pomidorem w zmarszczki. Ten owoc działa lepiej niż laser

... słonecznymi o ponad 30 procent. Likopen to najsilniejszy antyoksydant z grupy karotenoidów. Co ważne nie ginie on w obróbce cieplnej, a w przetworach jest go nawet dwa, trzy razy więcej niż w świeżych ... – fosforu, potasu, magnezu, sodu, cynki, ...

dawno temu

Slow food

... , miód naturalny, soki, przetwory, oleje. Slow food w praktyceSlow food to w dowolnym tłumaczeniu powolne jedzenie. Osoby, które stały się zwolennikami tego typu sposobu jedzenia stawiają na zdrowe ... . Ciasto wyrabia się w minutę, trochę ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... , brzoskwinie, soki pomarańczowe i marchwiowo- owocowe,fioletowa - bakłażan, aronia, czarne porzeczki, ciemne winogrona,biała - cebula, por, czosnek, cykoria, kapusta pekińska. Zalety poszczególnych ...

dawno temu

Grypa - groźny zawodnik

... Ilona Ismaiłowa, ekspert z firmy Alfa: - Nieocenionymsprzymierzeńcem w walce z wirusem są aronia czy czarna porzeczka. Wysokazawartość witamin w tych owocach (m.in. A, C, P) wpływa bezpośrednio ...

dawno temu

Napój, sok czy nektar - co wybrać?

... . Nektary z ciemnych owoców jak aronia, wiśnia, czarna porzeczka czy jagoda są pełne bioflawonoidów, które wychwytują nadmiar wolnych rodników, a dzięki temu opóźniają proces starzenia się skóry. Poza tym działają antyalergicznie, ...

dawno temu

Chłopak z sieci

... , nawet kłamstwo. Trudno, najwyżej nie będziemy razem, jeżeli okaże się to niemożliwe. Ale chcę WIEDZIEĆ! Czy jest sposób, by zmusić Go do wyjawienia swojej mrocznej tajemnicy – o ile ją ma? Aronia *** Droga ... Aronio! Do niczego Go nie zmuszaj ...

dawno temu

Jak wzbogacić smak kompotu z suszu?

... – te najlepsze powinny by tłuste i ciężkie. Zazwyczaj są przyprawą dodawaną do piwa i wina, a także przetworów mięsnych (wbijane są np. w szynkę). sosów i ciast. Dodane do kompotu nadadzą mu wyrazistości ...

dawno temu

Żurawina a zdrowie

... diety, w znaczący sposób poprawiając stan zdrowia. Zgodnie z zaleceniami medycyny ludowej należy spożywać przetwory z tego czerwonego owocu wprzeziębieniach, anginie, schorzeniach układu pokarmowegooraz ...

dawno temu

Witamina F - za co odpowiada?

... sezamowy, krokoszowy, lniany, słonecznikowy, sojowy, z kiełków pszenicy i z wiesiołka),awokado, winogrona, morele, pomarańcze,warzywa zielone (fasola szparagowa, brokuły, szpinak, sałata, brukselka),jaja,przetwory mleczne,tłuste ryby. ...

dawno temu

Jedz. Unikniesz raka

... . Chronią organizm przed wolnymi rodnikami, a przetwory z pomidorów zabezpieczają skórę przed światłem ultrafioletowym, a tym samym przed nowotworem skóry. Dodanie oliwy z oliwek wspomaga ...

dawno temu

Anemia a dieta dziecka

... minerału. Wapń znajduje się przede wszystkim w mleku i przetworach mlecznych, dlatego serwuj je osobno, zachowując 1-2 godzinny odstęp między posiłkami z żelazem. ...

dawno temu

Dieta na zimową chandrę

... , ciasta, makarony, fasola, warzywa, przetwory zbożowe, krakersy. Bogate w kwas foliowy: szpinak, brokuły, kapusta. Bogate w selen: ryby, owoce morza. Kofeina (uwaga: nadmiar kofeiny może powodować stany lękowe). Czosnek. ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... chorób układu krążenia i zawału. Zalicza się do tej grupy następujące warzywa i owoce: aronię, bakłażany,buraki,czerwoną kapustę,czerwoną paprykę,borówki czarne i amerykańskie,jabłka i gruszki ...

+ Pokaż więcej