Potrawy z kurczaka

... . Mięso z kurczaka jest także pierwszym mięsem, które wprowadza się do diety niemowląt. Zalety tego chudego mięsa można długo wymieniać. Ci, którzy nie kierują się pobudkami dietetycznymi, mogą przyrządzić z niego doskonałe potrawy z rusztu, ...

dawno temu

Jakim pieprzem najlepiej przyprawiać potrawy?

... Ziarna pieprzu mają rożne kolory i odmiennie smaki. Jednak ten różnokolorowy pieprz nie pochodzi z kilku różnych rodzajów drzew.  Różne odmiany pieprzu odmiennie komponują się także z poszczególnymi potrawami. Które najlepiej pasują, do jakiego ...

dawno temu

Potrawy z serem feta

... feta po przekrojeniu musi mieć niewielkie otworki. Najczęściej podawana jest jako dodatek do sałatek czy potraw ze szpinakiem, ale także w połączeniu z innymi serami. Ser ten stosuje się także do pizzy wegetariańskiej i zapiekanek. ... feta po ...

dawno temu

Dip z zielonych oliwek jako pyszny dodatek do potraw!

... Jakie dodatki do potraw lubicie najbardziej? Warzywa lub sałatki? A może sosy – ostre, czosnkowe, łagodne i tak dalej? Dziś proponuję pyszny dodatek do dań w postaci kremowego dipu z zielonych oliwek ... ! Wyrazisty smak, subtelna konsystencja i ...

dawno temu

Kaszka manna z jagodami

... Jeśli ty i twoja pociecha macie ochotę na coś słodkiego, to ten przepis jest dla was. Desery z kaszy manny są pożywne, lekkie i co najważniejsze bardzo smaczne. Przedstawiam szybki i prosty sposób na zaspokojenie małego głodu maluszka i jego ...

dawno temu

Świąteczne last minute

... prezenty, robimy zakupy. Stopniowo przygotowujemy kolejne potrawy. Co zrobić jednak, jeżeli nie możemy przygotować się do świąt zawczasu? ... prezenty, robimy zakupy. Stopniowo przygotowujemy kolejne potrawy. Co zrobić jednak, jeżeli nie możemy ...

dawno temu

Deser z kaszy manny. Z dodatkiem owoców i bakalii

... Deser z kaszy manny to słodka przekąska, która nie musi być niezdrowa. Sztuką jest dodanie do niej wartościowych składników, by była jednocześnie smaczna i pełna zdrowych kalorii. Dzięki nasionom chia, orzechom i żurawinie, jest dodatkowo ...

dawno temu

Jak idealnie doprawić potrawę?

... przed koniecznością „doprawienia do smaku” przygotowanych dań. Jak korzystać z przypraw, żeby wzbogacić smak potrawy, ale nie przesadzić? ... Co zrobić, aby potrawa z mdłej zamieniła się w wyrazistą? Doprawić! Słowo to jest koszmarem dla ...

dawno temu

Zobacz, jaką potrawę ze szpinakiem najbardziej lubią twoi sąsiedzi i jak ją przyrządzić!

... foliowego. Szpinak pomaga zadbać o dobrą kondycję skóry, wzmacnia układ odpornościowy i zmniejsza zmęczenie. Za sprawą wszystkich tych właściwości, stał się dla Polaków symbolem zdrowia. A które potrawy przyrządzone ze szpinaku lubimy ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... towarzyszy biesiada przy ognisku. A jakie jest menu na ten ważny dla myśliwych wieczór? Wszystko zależy od indywidualnych gustów, ale nie ulega wątpliwości, że wśród kulinarnych specjałów potrawą obowiązkową i najważniejszą jest oczywiście ...

dawno temu

Przepisy na rybę

... Dobrze zaopatrzona spiżarnia to duży komfort, zwłaszcza gdy dopada nas nagły głód i nie ma czasu na wymyślne potrawy. Wtedy przychodzą nam z pomocą składniki z puszki. Ten artykuł chciałabym ... poświęcić ciekawym pomysłom na szybkie dania ...

dawno temu

Potrawy i przyprawy będące afrodyzjakiem – dzięki nim hiszpańska mucha „odleci” w niepamięć!

... , krewetki, czy ostrygi (przysmak Cassanovy - może coś w tym jest?). Wysoko na liście „wzbudzających pożądanie” potraw zajmuje także kawior. Przyprawy – tu różnorodność jest dość duża. Do głównych zalicza ...

dawno temu

Domowy makaron

... i można go dodawać jako dodatek do niemal wszystkich potraw. Zobacz, z czego robi się makaron i jak proste jest jego samodzielne wykonanie w domu. ... Każda gospodyni wie, że makaron to niezastąpiony produkt nadający się do przygotowania ...

dawno temu

Kuchnia podlaska

... Zastanawiałaś się kiedyś, jakie bogactwo kulinarne skrywają różne regiony Polski? Zdarza się, że dopiero odwiedzając malownicze zakątki naszego kraju, mamy okazję spróbować niesamowitych potraw ... , jakie bez kompleksów mogą konkurować z tak ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... , smażeniu i wędzeniu. Tuńczyk bardzo dobrze sprawdza się jako danie główne, lecz jest także sycącym i smacznym dodatkiem do wielu potraw. Najpopularniejszym sposobem jego spożywania w Polsce jest chyba ... tego rodzaju obróbkę termiczną, a z ...

dawno temu

Potrawy z grilla

... nie tylko mięso. Innepieczone potrawy to także ryby czy warzywa. Cały proces odbywa się bez użycia tłuszczu. Co więcej, pod wpływem wysokiej temperatury wytrąca się on z mięsa, a to w znaczny sposób redukuje ... jego kaloryczność. Potrawy są ...

dawno temu

Potrawy włoskie

... się zaprzeczyć, że dodatek kurczaka i wkomponowany w składniki ser żółty doda tej potrawie jeszcze lepszego smaku i pozwoli najeść się do syta. Jak zrobić risotto z warzywami i mięsem? Składniki ... w temperaturze 200 stopni. Po wyjęciu lasagne ...

dawno temu

Potrawy z marchewki

... znajdziecie przykładowe potrawy z marchwi dla niemowląt. Oczywiście, nie powinny znaleźć się w jadłospisie dziecka tego samego dnia. Różnorodność to podstawowa zasada zdrowego żywienia, zwłaszcza ... potraw. Co więcej, nadmiar marchwi, a ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... , sól i pieprz. Dynia wysubtelnia i lekko osładza smak potrawy, a do tego, takie danie jest świetnym obiadowym rozwiązaniem dla wegetarian. Jeśli zaś nie macie ochoty na danie obiadowe, polecam przygotowanie łagodnej w smaku i bardzo pożywnej ...

dawno temu

Kuchnia śląska

... Cudze chwalicie, swego nie znacie – powiedzenie to jest niezwykle trafne, zwłaszcza w momentach, kiedy to urzeczeni smakiem egzotycznych potraw, rozczulamy się nad ich niesamowitym smakiem i aromatem ... i mizerii. Jedną z bardziej ...

dawno temu

Mleko kokosowe - zastosowanie

...   Ten popularny napój w krajach tropikalnych znajduje także swoje zastosowanie w kuchni. Do czego można go dodawać, aby potrawy nabrały wytwornego smaku? Przedstawiam Wam kilka kulinarnych pomysłów. ... Ten popularny napój w krajach tropikalnych ...

dawno temu

Haggis – szkocka potrawa narodowa

... Haggis to specjał szkockiej kuchni, przyrządzany z owczych podrobów wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku. Potrawa przypomina polską ... i serwuje w domach, restauracjach i pubach. ...

+ Pokaż więcej