Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... na patelni. Mięso naszpikować go lekko słoniną i usmażyć na patelni, a potem lekko poddusić w winie. W drugim naczyniu podsmażamy cebulkę, by nabrała złocistego kolor (najlepiej na maśle lub margarynie ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... żółtego, zioła prowansalskie, majonez oraz przyprawy (sól i pieprz). Przystępując do działania, należy w pierwszej kolejności usmażyć lub upiec na grillu krewetki. Następnie trzeba je wymieszać ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... czerwona, pół cebuli, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, koperek, majonez oraz nieodzowne grzanki. Przystępując do działania w pierwszej kolejności należy usmażyć na patelni pokrojone w kawałki fileta ...

dawno temu

Pyszne kiełki na zdrowie

... , 50 g kiełków, fasolka czerwona, kukurydza z puszki, świeży koperek oraz sól i pieprz. Pierś z kurczaka należy usmażyć na patelni na oliwie z oliwek, aż do momentu, gdy nabierze ona złocistego koloru ...

dawno temu

Przepisy na spaghetti

... pomidorowy oraz przyprawy, czyli sól, pieprz oraz oregano. Mięso należy połączyć z jajkiem, a następnie usmażyć na oliwie z oliwek, rozdrabniając masę na małe cząstki. Następnie dodaje się do niego zeszkloną ...

dawno temu

Zapiekanka z ziemniakami

... ryzykowne, więc warto „dmuchać na zimne”. Kawałki kurczaka można więc obtoczyć w słodkiej papryce, a następnie usmażyć na patelni, do momentu, gdy skórka stanie się chrupiąca i nabierze lekko złocistego ...

dawno temu

Jak zrobić pite?

... , które wysubtelnią smak lub po prostu skropić składniki jedynie oliwą z oliwek. Pita grecka świetnie sprawdza się także jako przekąska zapiekana w piekarniku. Można więc włożyć do niej usmażone ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... . W przypadku dwóch ostatnich z wymienionych, najpierw należy mięso podzielić na porcje i zabejcować na kilka dni. Po tym czasie trzeba je natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, a potem usmażyć na rozgrzanym ...

dawno temu

Przepisy na lasagne

... oraz wybrane warzywa, np: duszone pomidory czy papryki. W całość można także wkomponować kukurydzę z puszki oraz czerwoną fasolkę. Mięso należy wymieszać z jajkami, następnie usmażyć na patelni ...

dawno temu

Właściwości żurawiny

... na surowo, ale za to świetnie sprawdzą się, kiedy je upieczemy wraz z dodatkiem cukru czy usmażymy na patelni. Jeśli chodzi o produkty, jakie możemy otrzymać z żurawiny to najczęściej wymienia się galaretki ...

dawno temu

Zasady zdrowego żywienia

... diecie? Przygotowywane posiłki na obiad w postaci warzyw zamiast usmażyć warto ugotować na parze, a mięso upiec w piekarniku w „rękawie” czyli bez grama tłuszczu. Warto też pamiętać o nie łączeniu ...

dawno temu

Kotleciki ryżowe

... kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Teraz wystarczy już tylko usmażyć je na oleju albo upiec na grillu. Na początku będą one potrzebowały wysokiej temperatury, by później smażyć się na średnim ogniu. Smacznego! ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... , umiejętnie je zamknąć i upiec albo też usmażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Każdy sposób jest dobry i prawie identyczny pod względem czasochłonności, dlatego też wybór jakiegokolwiek z nich zależy ...

dawno temu

Kolacja walentynkowa

... za oknami aurę trudno nam będzie zorganizować jakiś piknik, choć ognisko po wypadzie na narty albo kuligu daje nam możliwość usmażenia kiełbasek, szaszłyków albo ziemniaków w mundurkach. Zanim dowiemy ...

dawno temu

Kilka pyszności z awokado

... : Na dużej patelni należy usmażyć boczek, odwracając od czasu do czasu, aż kawałki staną się kruche i rumiane (około 10 minut). Odsącz tłuszcz papierowym ręcznikiem. Wyłóż miąższ awokado do dużej miski ...

dawno temu

Sałatka kebab

... do kebaba i pokrojenia go w średniej wielkości kostkę. Następnie trzeba posypać je przyprawą do kebaba i usmażyć na gorącym oleju. Kapusta pekińską powinna zostać umyta i posiekana na niewielkie ...

dawno temu

Naleśniki wegetariańskie

... oraz przyprawy pod postacią oregano, soli i pieprzu. Warzywa należy usmażyć na patelni, a kiedy staną się miękkie dodać do nich stary ser żółty, który roztapiając się ładnie połączy składniki i zapobiegnie ...

dawno temu

Grecka musaka

... na średniej grubości plasterki, a następnie usmażyć na oleju z obu stron. Po zdjęciu ich z ognia bardzo ważne jest, aby dokładnie je osuszyć z nadmiaru tłuszczu, bo w przeciwnym razie wyczuwalny w nich olej ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... oraz pieprzem. Tak przyrządzoną masę dzieli się na małe porcje, a następnie kładzie na rozgrzanym tłuszczu, lekko rozpłaszczając ciasto na cienki placek. Po usmażeniu powinny mieć ładny złocisty kolor ...

dawno temu

Co można zrobić z mrożonek? - czyli dania na szybko

... podsmażamy delikatnie na oliwie tak, aby wchłonął ją, ale się nie usmażył. Następnie zalewamy go 250ml bulionu i gotujemy, aż napęcznieje i wchłonie prawie całą porcję płynu. Fazę tą powtarzamy ...

dawno temu

Raport z wyłączonego państwa

... . Jedzenie tego zawsze jest tyle, że starczyłoby do Wielkiej Nocy, że można by tym pół Afryki wyżywić. A wszystko przepyszne. Karp, ościsty i mdły, tłuste sałatki, najtańszy łosoś, barszcz bez przypraw ...

dawno temu

Falafel rodem z Izraela

... przekąski i pokarm duszony przez wiele godzin w dogasającym piecu. Tego typu pokarm pojawia się także na stołach innych krajów, w tym także Polski. Do najpopularniejszych u nas potraw żydowskich należą karp ...

dawno temu

Foie gras - kontrowersyjne danie dla koneserów

... ze smażonym foie gras, dodatkowo z konfiturą cebulowo - malinową. Danie to możemy przyrządzić samodzielnie: wystarczy pokroić 2 czerwone cebule w piórka i usmażyć je do miękkości na maśle. Następnie ...

dawno temu

2 niezawodne przepisy na kurczaka w mniej niż 30 minut

... ). W misce zmieszaj mąkę, odrobinę soli i pieprzu. Podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Obtocz kurczaka w mącznej mieszance i usmaż na brązowo z obu stron. Przenieś na talerz. Dodaj wino i szalotkę ...

+ Pokaż więcej