Obiadek dla niemowląt

... Kiedy maluszek skończy 7 miesięcy, możesz powoli wprowadzać do jego diety mięsko z kurczaka, indyka lub królika. Początkowo jako dodatek do papek warzywnych i zupek. Pamiętaj, aby gotować je ...

dawno temu

Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie

... domowej spiżarni. Japońscy naukowcy udowodnili, że ocet jabłkowy, stosowany w marynatach, sosach i dressingach do sałatek, może pomóc w walce z nadmiarem kilogramów. Badacze dowodzą, że główny składnik octu, którym jest kwas octowy, uaktywnia ...

dawno temu

Gruszki w occie

... wykorzystać jako dodatek do obiadu bądź też przystawkę. Jednak na jakich produktach bazując, możemy wykonać marynatę? Wskazać tu można dość dużo możliwości. Najbardziej znane są chyba marynowane grzyby ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... : 10 skrzydełek kurczaka, 14 łyżek marynaty Teriyaki (np. Kikkoman), 2 łyżek oleju roślinnego, 1/2 cytryny, 1 łyżki miodu, szczypty pieprzu.  Umyj i osusz skrzydełka. Umieść je w misce ... i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodaj ...

dawno temu

Wątróbka w sosie piwnym - sposób na pyszny obiad

... , na dużym ogniu. Rób to tylko przez kilka minut, by mięso pozostało w środku różowe. Na koniec dopraw indyka pieprzem i solą. Krok 4 Wątróbkę z indyka przełóż na półmisek, dodaj do niej cebulę ...

dawno temu

Smażone udka w pysznej zalewie

... marynatę do udek oraz mięso przelej do głębokiej patelni i smaż na maśle tak długo, aż wyparuje 2/3 płynu. Udka powinny być złociste z obu stron. Krok 3 Smażone udka podawaj z grzankami natartymi czosnkiem lub z masłem czosnkowym. Smacznego!   ..

dawno temu

Karkówka z grilla

... , a także zielonej papryki. Nie jest to koniec pomysłów na potrawy z grilla. Świetnie sprawdza się tutaj zwłaszcza mięso z kurczaka. Jest szybkie w przygotowaniu i bardzo dobrze komponuje się z wieloma marynatami ... je w paski i rozbijamy ...

dawno temu

Kurze kąski z dipami - pyszne przekąski na imprezę

... mięso, osusz je i pokrój na kawałki. 2. Przygotuj marynatę do kurczaka. Wymieszaj musztardę z miodem, sokiem z cytryny, sosem sojowym i olejem. 3. Polej drób marynatą i wstaw do lodówki na 3 godziny ...

dawno temu

Czyszczenie sztućców

... Nawet idealnemu gospodarzowi zdarzają się zaskakujące wpadki, które potrafią zepsuć całą pracę. Bo czy ktoś doceni smak faszerowanego indyka, jeżeli znajdzie w jedzeniu włos? Trudno także rozkoszować ...

dawno temu

Kaczka z żurawiną

... albo wyśmienite mięso z kaczki. To właśnie kaczka została prawie zupełnie wyparta przez wszechobecne mięso z kurczaka, rzadziej indyka. Już niemalże każdą potrawę przygotowywaną z jej użyciem ...

dawno temu

Karkówka z pieczarkami

... Każdy wielbiciel potraw mięsnych posiada swój ulubiony rodzaj tego wysokobiałkowego produktu. Niektórzy lubują się w delikatnym mięsie kurczaka, inni bardziej cenią sobie indyka, jeszcze inni gustują ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... rybnej, smażonego karpia, galarety (zarówno rybnej, jak i mięsnej), gołąbków, czy pieczonego indyka z nadzieniem kasztanowym. Węgierskie tradycje dotyczące przybrania stołu, przy którym zasiadają ...

dawno temu

Zostań wampirem

... Kurze łapki, skóra indyka, naszyjnik Wenus – niechciane zmiany na skórze to zmora wielu kobiet. Niestety, czas to nasz największy wróg, a walka z nim jest nierówna i skazana na klęskę. Jednak kobiety ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... wykorzystywać w trakcie przyrządzania innych rodzajów mięsa drobiowego. Znając sposób robienia kaczki z pomarańczami,możemy równie dobrze przygotować indyka w pomarańczach albo kurczaka w pomarańczach ... rozgrzanym do temperatury 190°C. Polej ...

dawno temu

Żeberka w miodzie - są potrawy, którym się nie oprzesz

... się napracować, by zobaczyć doskonały efekt. Tylko się nie zniechęcaj, najpierw przeczytaj. Przygotuj: 80 dag chudych żeberek2 papryki pół szklanki kukurydzyNa marynatę: łyżeczkę mielonego imbiru ostrą ... . Pokrój je na małe kawałki. 2. Teraz ...

dawno temu

Pyszne burgery

... : filet z łososia (0,5 kg), sól i pieprz (lub marynata do ryb), cytryna, bułki pszenne, czosnek, rukola, pomidorki koktajlowe, kilka łyżek majonezu. Umyj łososia, dopraw pieprzem i solą ... i przykryj drugą połówką bułki. Burgery gotowe! ...

dawno temu

Święto Dziękczynienia

... święta Amerykanie tradycyjnie spożywają uroczystą kolację w gronie rodziny i przyjaciół, dziękując Bogu za wszystko, co dobrego ich spotkało. Na stole króluje pieczony indyk podawany z przystawką ... z żurawin i słodkimi ziemniakami. Są też ...

dawno temu

Krewetki w sosie - danie miłości

... wytrawnego wina30 ml miodu10 dag mąki ziemniaczanej50 g kolendrypieprz1. Najpierw marynata do krewetek. Posiekaj czosnek, zetrzyj imbir. Połącz te składniki z sokiem z pomarańczy, miodem i winem, dodaj ... również posiekaną kolendrę. Wrzuć teraz ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... nawet nie poznają, że spożywają produkt sojowy. Smak grillowanego tofu niewiele się różni od smaku prawdziwego mięsa. Jak to możliwe? Otóż wystarczy na dzień przed barbecue zalać kawałki tofu marynatą do mięsa ... . Grillowane tofu nadaje się do ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pięć ważnych składników odżywczych w diecie każdego mężczyzny

... , a także przyspiesza regenerację mięśni po treningu. Produkty bogate w białko to przede wszystkim chude białe mięso (kurczak, indyk) i nabiał. Oprócz tego jadłospis warto wzbogacić o jaja, ryby, owoce morza i nasiona ...

12 miesięcy temu

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

... dodatku lub, jak kto woli, w części składowej całego dania. Odpowiednie przyprawy, marynata kurczaka i pyszne risotto z pewnością dadzą wyśmienity i smaczny efekt. Zapraszam! Orientalny kurczak ... z risotto Na sposób przygotowania składają się ...

dawno temu

Ziarna kolendry

... przez nas używanej mieszanki curry. Poza tym wzbogaca smak dań mięsnych, zwłaszcza tych zrobionych z wieprzowiny lub indyka. Jej korzenny aromat znalazł zastosowanie w przyrządzaniu kompotów, ciast ... zdecydował także o szerokim wykorzystaniu w ...

+ Pokaż więcej