Proszę masło, ale takie bez oleju

... wczasach) No dobrze, co zrobić kiedy nie mamy pod ręką wiejskiego masła, a po raz kolejny kupiliśmy masło, które po rozpuszczeniu się na patelni podcieka wodą? Przede wszystkim dobrze patrzeć kupując ...

dawno temu

(Nie)Zdrowa żywność latem

... także pamiętać, że owoce te można przygotowywać na patelni karmelizując je. Służą wówczas jako wykwintny i bardzo sycący deser.pragnienieWody niegazowane wymieszane z kawałkami owoców, miętą, czy też nawet herbaty mrożone, takie napoje są ...

dawno temu

Jak zachować piękną sylwetkę przez całe życie

... , ale nie więcej! Postaraj się również ograniczać tłuste potrawy – mięso zamiast na patelni, przygotuj w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Jest równie smaczne, a nie zawiera niepotrzebnego nadmiaru ...

dawno temu

Przepis na królewski przysmak Elvisa

... : zmiażdżony, zgnieciony spread: rozsmaruj gently: delikatnie melt: roztop bacon fat: tłuszcz z bekonu pan: patelnia buttermilk: maślanka ...

dawno temu

Jak ugotować grochówkę?

... zaczęła je dodawać. Najpierw przysmaż na patelni boczek i wrzuć do zupy. Krok 4 Teraz pora na kiełbasę, którą musisz drobno pokroić i słoninę. Przysmaż je, odlej nadmiar tłuszczu i dodaj do zupy. Krok 5 ...

dawno temu

Makaron z warzywami w sosie serowym - jak go przyrządzić?

... 5 Warzywa duś w małej ilości wody. Krok 6 Teraz przygotuj sos beszamelowy. Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, wymieszaj i podsmaż przed 2 minuty. Następnie wlej ciepłe mleko i podgrzewaj aż sos ...

dawno temu

Aromatyczny pasztet – jak go przyrządzić?

... przemianę materii. - pistacje – taki „chrupki” akcent wzbogaca przyjemność jedzenia -grzyby– muszą być wcześniej podsmażone na patelni i drobno posiekane - żurawina – tą dodajemy wyjątkowo w ostatnim ...

dawno temu

Przepis na cannelloni ze szpinakiem zapiekane z żółtym serem, czyli danie kuchni włoskiej idealne na chłody

... ząbków czosnku; soli i pieprzu. Umyj szpinak, usuń ogonki i duś na patelni dopóki nie stanie się miękki. Chwilę przed końcem duszenia wbij jajko, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw solą ...

dawno temu

Sprzątaj po męsku!

... kłaść jedzenie. Jakim cudem mogłyby ufurmanić się od dołu? Każdy rozsądny człowiek przyzna, że jest to niemożliwe. Ta sama zasada dotyczy garnków, patelni oraz sztućców. Te paskudzą ... sposób – w środku jest o wiele większa niż na zewnątrz. ...

dawno temu

Wielkanocna łopatka wieprzowa pieczona w musztardzie i śliwkach

... do temperatury 180°C. Zanim jednak łopatka trafi do pieca, musimy ją obsmażyć, aby zamknąć w niej naturalne soki i zapewnić złoty kolor całości na koniec przygotowania. Na dużą patelnię nie dodajemy ... koncentratu z łyżką pikantnego ketchupu. ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... ) i odcedzić. Przygotować sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu. Odcedzoną brukselkę przełożyć na patelnię o wysokich brzegach, dodać 3 łyżki masła, zalać przygotowanym sosem, przez krótki czas prażyć ... ugotować w wodzie z dodatkiem ...

dawno temu

5 pomysłów na pyszne zupki dla Twojego dziecka

... przeciśnięty przez praskę 1 łyżeczka mielonego kminku 500 ml wywaru warzywnego lub bulionu drobiowego szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu masło klarowane do smażenia Na głębokiej patelni rozgrzej ... masło i zeszklij cebulę. Dynię pokrój ...

dawno temu

Osobliwe prezenty gwiazdkowe

... . Bo co na przykład w zeszłym roku znalazł pod choinką mój mąż? Ja dostałam patelnię, a on… naleśniki z tej patelni, które niedługo na pewno mu zrobię! Choć w pierwszej chwili wybuchliśmy śmiechem, potem było nam po prostu i przykro, i jej żal. ...

dawno temu

Specjały amerykańskiej kuchni

... masła, 1 łyżka octu, 5 łyżek ostrego sosu chili, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Na dużej patelni lub we frytkownicy rozgrzać olej do temperatury 190° C. Smażyć skrzydełka kurczaka w oleju ... około 10 minut, następnie należy je wyjąć i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dlaczego warto rozpocząć wiosenne grillowanie?

... kaloryczne niż np. te smażone na patelni, bo do ich przyrządzania nie potrzebujesz dodatkowego tłuszczu. A starannie przygotowane są zdecydowanie mniej kaloryczne. Wybieraj zawsze świeże i sezonowe ...

dawno temu

Uwaga! Facet gotuje...

... . Niestety... Z kuchni dobiegały, bardzo kulturalne zresztą i sympatyczne, zapytania: - Skarbie, gdzie jest ta nasza duża patelnia do naleśników? – Gdzie schowałaś mleko? – Nie ma już mąki? – Czy sól ...

dawno temu

Masa makowa

... ogniu. Następnie należy odcedzić go na sicie i zmielić w maszynce. Kolejnym krokiem jest pokrojenie rodzynek, orzechów i skórki pomarańczowej na niewielkie kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... z mięsa kuleczki. Kolejnym krokiem jest ich podsmażenie na niewielkiej ilości oleju. Teraz wystarczy tylko zdjąć je z patelni i zeszklić na niej cebulkę. Pulpety gotujemy z cebulą i dodatkiem wody ...

dawno temu

Spaghetti z mascarpone

... na opakowaniu. Następnie pozostawiamy go do odsączenia. Pomidory wyjmujemy z zalewy i odsączamy. Następnie na patelni rozpuszczamy serek i dodajemy do niego wcześniej przygotowane pomidory ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... ,250 ml śmietany,świeżego kopru,mąki,2 ząbków czosnku,1 ogórka konserwowego,soli,pieprzu.Filety rybne osączamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy na niej obtoczone ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... krewetek,2 łyżek masła,6 ząbków czosnku,świeżej natki pietruszki,3 łyżek soku z cytryny,soli.Krewetki należy umyć. Masło rozgrzewamy na patelni i układamy na niej osuszone krewetki. Następnie dodajemy ...

dawno temu

Smalec domowy

... łyżeczek soli.Słoninę należy stopić na rozgrzanej patelni. Powinno to trwać do czasu, aż skwarki trochę się zarumienią. W tym czasie obieramy cebule oraz jabłko, a następnie cebulę kroimy ...

dawno temu

Smażone grzyby

... , a potrawę przyrządzimy z samych pokrojonych w paski kapeluszy. Krok 2 Na patelni trzeba roztopić kawałek masła i dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, a gdy się zrumieni, dołożyć do niej grzyby ...

dawno temu

Przepis na chałwę

... 1 Cukier należy rozpuścić w niecałej łyżeczce wody i dodać go do miodu tak, by powstała jednolita konsystencja. Krok 2 Na suchą i rozgrzaną patelnię należy wrzucić ziarna sezamu i prażyć je, cały ...

+ Pokaż więcej