Jak zrobić hot doga?

... . stopni do momentu kiedy ser się rozpuści. Krok 5 W tym czasie przygotuj surówkę z kiszonej kapusty. Możesz do niej wkroić cebulę i marchewkę. Krok 6 Jak zrobić hot doga? Teraz już wiesz. Kiedy domowe hot dogi się upieką, włóż do nich kapustę, ...

dawno temu

Superprodukty pomagające zachować zdrowie i opóźniające starzenie

... . Są też dość dobrym źródłem minerałów jak magnez, wapń, fosfor i potas. Koreańska kiszona kapusta pekińska zwana Kimchi jest uznawana za jeden z najzdrowszych pokarmów świata. Pamiętajmy ... sobie w naszych jelitach. 26291 Kiszonki Kiszona ...

dawno temu

Sałatka z brukselki

... Dziś sałatka specjalnie dla przyszłych mam. Jej podstawowym składnikiem jest bogata w kwas foliowy brukselka. Ta malutka zielona kapusta posiada wysokie walory odżywcze, ze względu na zawartość ... Dziś sałatka specjalnie dla przyszłych mam. Jej ...

dawno temu

Jak zrobić kapuśniak?

... poniższego przepisu. Zaoszczędzisz nie tylko nieco kalorii, ale i pieniędzy na drugie danie, bo ten kapuśniak jest bardzo pożywny! Składniki, których potrzebujesz: ¼ białej kapusty,kawałek pora,2 ... to wykonać? Krok 1: Mięso umyj i pokrój na ...

dawno temu

Zupa z ziemniaków

... . Gęste, pełne pożywnych składników i o sobie tylko właściwym smaku zachwycają turystów. Podobnie jest z podlaską zarzucajką. Ta zupa ziemniaczana z kapustą to nie lada rarytas dla podniebienia ... 30 dag kiszonej kapusty 5 dag słoniny 2 łyżki ...

dawno temu

Grzane piwo

... tu bynajmniej tylko i wyłącznie o korzystanie z wcześniej przygotowanych zapasów w postaci ogórków konserwowych, kapusty kiszonej czy marynowanych grzybków. Obok tych niezwykłych produktów ... sprawdzają się żeberka z kapustą, zupa grochowa oraz ...

dawno temu

Naturalny kwas foliowy

... . Naturalny kwas foliowy możemy aplikować sobie jedząc warzywa zielonolistne tj. brokuły, fasolka, kapusta, szpinak ale także szparagi, banany, pomidory czy ziarna słonecznika. Wszystkie te produkty można łatwo i szybko zamienić na zdrowy ...

dawno temu

Spiżarnia pełna dobrych smaków

... Ile z nas ma w domu prawdziwą spiżarnię? Taką z równymi rzędami półek z kolorowymi słoikami, skrzyniami jabłek, glinianymi garnkami pełnymi kiszonej kapusty i domowej roboty smalcu. No ile? Takich ... wariacje na temat musztardy, ciastek z białą ...

dawno temu

Zdrowe surówki

... albo błonnik. Zadbaj o swoje zdrowie, i przeczytaj poniższe propozycje przepisów na surówki. Przepisy na surówkiSurówki z kapusty można przyrządzać zarówno ze świeżego jak i ukwaszonego warzywa. Kiszoną ... kapustę należy opłukać i pokroić na ...

dawno temu

Przepis na krupnik ryżowy przeciwbiegunkowy prof. Greenougha

... i bezkofeinowa), warzywa wzdymające (fasola, kapusta itp.) czy też soki owocowe. Dieta może zarówno powodować jak i eliminować biegunki. Dobrym sposobem na biegunki i skuteczne pozbycie się męczących nas z tego tytułu dolegliwości jest krupnik ...

dawno temu

Pierogi na pięć sposobów

... , którego nauczyła mnie babcia. Farsz często był tradycyjny: kapusta z grzybami, bądź ser. Dziś choć bez bicia przyznaję się, że częściej zdarza mi się korzystać z tych gotowych, kupionych w sklepie, to od czasu ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... była znikoma. Obecnie, liczne badania potwierdzają ważną rolę cynku. Pierwiastek współuczestniczy w metabolizmie komórkowym, wpływa na pracę enzymów trawiennych, wspomaga gojenie ran, leczy depresję, zmniejsza agresję. Cynk można znaleźć w ...

dawno temu

Kmin i kminek

... oraz palący smak kminku wykorzystywany jest m.in. do mięs, kapusty, pieczywa czy serów. Ich wspólne cechy to lecznicze właściwości oraz zastosowanie w przemyśle spożywczym. ... w gołębnikach ciasto kminkowe. Charakterystyczny zapach oraz palący ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... Ruskie, z mięsem, z kapustą – wszystkie smaczne, ale standardowe. Typowe dla polskiej kuchni pierogi można jednak nafaszerować wszystkim (lub prawie wszystkim). Dzięki temu nie będzie nudno ani ...

dawno temu

Surówka warzywna

... , a do tego wkomponować w nią posiekaną natkę.  Surówka warzywna z kapusty pekińskiej Kapusta pekińska to ten rodzaj składnika, z którego powstają takie dania jak sałatka grecka, bigos czy nawet chińska zupa ... na sałatkę: 1 sztuka kapusty ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które można jeść przez cały rok. Mowa oczywiście o tradycyjnych ziemniakach, kalafiorze czy kapuście. Jest jednak jeszcze jedno warzywo – może nie zawsze doceniane – bogate w błonnik, witaminę K i ...

dawno temu

Tuńczyk: właściwości

... z tuńczykaPrzygotuj: 2 jajka ugotowane na twardo,dużego pomidora,kapustę pekińską,tuńczyka konserwowego w sosie własnym,ananasa pokrojonego w kostkę (świeży lub z puszki),kukurydzę konserwową,kiełki rzodkiewki ... (lub inne),majonez light lub ...

dawno temu

7 błędów w odchudzaniu. Jak ich uniknąć?

... , że decydujemy się na krótkotrwałe diety cud. Wszystkie te diety bazują na jedzeniu pokarmów o obniżonej zawartości energetycznej lub spożywaniu jednego rodzaju produktu (np. kaszy, kapusty, jabłek ...

dawno temu

Krokiety z pieczarkami

... Część z nas do grona świątecznych potraw coraz częściej zalicza krokiety z pieczarkami albo krokiety z kapustą i grzybami. To proste w przyrządzeniu danie świetnie sprawdza ...

dawno temu

Sałatka grecka - przepisy

... . Opcjonalnie można wykorzystać także oliwki. Sałatka grecka z kapustą pekińską Podobnie można przyrządzić sałatkę grecką z wykorzystaniem kapusty pekińskiej. Pozostałe składniki w tym przypadku nie zmieniają ...

dawno temu

Kuchnia brazylijska

... Znudzeni ciągłym jedzeniem na przemian kotleta schabowego z ziemniakami i kiszoną kapustą możemy mieć ochotę na poznawanie nowych kuchni świata. Duża dostępność świeżych i nieraz bardzo egzotycznych ...

dawno temu

Sałatka kebab

... nie zwlekaj i zapoznaj się z prostym przepisem na kebaba. Potrzebujesz: 2 duże filety z kurczaka,1 małą puszkę kukurydzy konserwowej,1-2 surowe cebule,4 duże ogórki konserwowe,1 główkę kapusty pekińskiej,1 ... do kebaba i pokrojenia go w ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... Pierogi - zdawałoby się, że to domena kuchni polskiej, ewentualnie litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej, zwłaszcza jeśli mowa o tych z kapustą i grzybami czy z mięsem, obowiązkowo z okrasą ...

+ Pokaż więcej