3 pomysły na pyszne crostini
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuCo kryje się pod tajemniczą nazwą crostini? Otóż są to niewielkie kanapeczki pochodzące z Włoch. Przyrządzane są z białego pieczywa pszennego oraz oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Przekonaj się, z czym najlepiej podać pyszne crostini.
Ten artykuł ma 3 strony:
Crostini z łososiem
Jest to świetna propozycja dla wielbicieli ryb. Sprawdź, jak przygotować włoską kanapkę z łososiem i kremowym serkiem.
Składniki:
- 1 bagietka lub ciabatta,
- 170 g kremowego serka,
- kilka plastrów wędzonego łososia,
- natka pietruszki lub szczypiorek,
- odrobina oleju rzepakowego,
- sól i pieprz.
Pieczywo skropione olejem umieść w piekarniku i piecz na złoto. Pokrój łososia w kostkę. Na ciepłych kromkach rozsmaruj odrobinę serka, połóż na nim łososia, dopraw solą i pieprzem, a na koniec udekoruj szczypiorkiem lub pietruszką.
Jak ci smakowało?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze