3 pomysły na pyszne crostini
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temuCo kryje się pod tajemniczą nazwą crostini? Otóż są to niewielkie kanapeczki pochodzące z Włoch. Przyrządzane są z białego pieczywa pszennego oraz oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Przekonaj się, z czym najlepiej podać pyszne crostini.
Ten artykuł ma 3 strony:
Crostini z twarożkiem
Nie masz pomysłu na śniadanie? Przygotuj crostini z twarożkiem. Sprawdź jak.
Składniki:
- 1 bagietka lub ciabatta,
- ½ kostki twarogu,
- świeża bazylia,
- odrobina oleju rzepakowego,
- sól i pieprz,
- granat (ewentualnie).
Pokrój pieczywo i delikatnie polej olejem. Piecz na złoto. W blenderze umieść twaróg, odrobinę oleju, sól oraz pieprz i stwórz gładką masę. Posmaruj ciepłe pieczywo gotowym twarożkiem, a następnie udekoruj bazylią i owocem granatu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze