Mydło Alep z olejem Nigelle

Kosmetyk
Mydło Alep z olejem Nigelle

W internecie wyczytałam wiele pozytywnych opinii na temat mydła Alep. Zachęcona postanowiłam wypróbować na własnej skórze dobroczynne działanie tych mydełek. Wybrałam dwa warianty. W sklepie internetowym, w którym nabyłam ten produkt napisano, że jest to mydełko o przyjemnym zapachu. Obecny w nim olej z czarnuszki zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i polynienasycone, witaminy E i A oraz sole mineralne. Podobno jest to prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym. Nigelle jest prawdziwym panaceum na wiele problemów skórnych i zdrowotnych.

Co mnie zaskoczyło, gdy odpakowałam mydełko, to to, że jest ono czarne jak węgiel. Zapach nie jest oszałamiająco przyjemny, raczej pachnie jak dawne mydła pachniały, czyli nijak, kwiatowo-mydlano. Dobrze się pieni i trzyma formę, nie rozpływa się. Kiedy myję nim ręce, woda jest czarnego koloru.

Mydełko nie podrażnia, ale jak każde normalne mydło bardzo odtłuszcza skórę, więc nie jest ona tak nawilżona, jak sugerowałyby niektóre opinie. Co za tym idzie, nie wierzę, w działanie przeciwzmarszczkowe tego mydła. Jestem w stanie uwierzyć, że olej Nigelle ma takie właściwości, ale nie w formie mydła. Myślę, że prawdą jest to, że działa dobroczynnie na podrażnienia i inne problemy skórne, bo jest to prosty i naturalny produkt bez zbędnej chemii.

Podsumowując - jest to dobre mydło, choć wolałabym, aby ładniej pachniało. Nie ma żadnych nadzwyczajnych właściwości w moim odczuciu, ale prostota ma swoje duże zalety, których nie można bagatelizować.

Polecam zwłaszcza osobom o wrażliwej skórze.

Skład: olej w oliwek (Olea europea), Olej z jagód laurie (Laurus nobilis), olej Nigelle (Nigella sativa).

Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu.
Oceń produkt Dodałeś już ocenę

Podstawowe fakty
ProducentAlepia
KategoriaPielęgnacja ciała
RodzajMydła
Przybliżona cena10.00 PLN

Powiązane produkty

Mydło Alep z olejem Nigelle: wypróbuj również

NOWOŚĆ! Mydła Tutti Frutti

... Bajeczne zapachy, owocowe olejki i kompleks witamin to… najnowsza propozycja Tutti Frutti dla czystych rąk! Mydła w płynie pomogą nam oczyścić i jednocześnie wypielęgnować naszą skórę. Dzięki ... Mydło w płynie wiśnia&porzeczka z witaminą A ...

12 miesięcy temu

Właściwości mydła

... Zostało wynalezione w starożytności i dopiero od niedawna produkuje się je ze sztucznie pozyskanych składników. Niegdyś mydło stanowiło prawdziwie uniwersalny produkt. ... konsystencji. Z czego robi się mydła naturalne? Mydła naturalne, które ...

dawno temu

Mydła naturalne

... Kosmetyki naturalne przynoszą dużo korzyści zdrowotnych i nie są zagrożeniem dla środowiska naturalnego. Mydła, jeszcze na początku XX wieku, były wyrabiane w domu. Obecnie na rynku kosmetycznym ... dostępny jest olbrzymi wybór mydeł. Jeżeli ...

dawno temu

Mydło solne

... Mydła solne są kosmetykami w pełni naturalnymi. Co wydaje się dosyć oczywiste, mają działanie silnie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. ... Mydła solne są kosmetykami w pełni naturalnymi. Co wydaje się dosyć oczywiste, mają działanie silnie ...

dawno temu

Właściwości mydła

... i nie kumulują się na nim bakterie. Czy jednak mydło powinno iść w odstawkę w kwestii pielęgnacji ciała, a jego stosowanie powinnyśmy ograniczać jedynie do mycia nim rąk? ... się na nim bakterie. Czy jednak mydło powinno iść w odstawkę w kwestii ...

dawno temu

Olej z rokitnika w pielęgnacji włosów

... Jeżeli uważasz, że twoje włosy nie są w najlepszej kondycji, to szampony i odżywki z olejem z rokitnika mogą być właśnie tym, czego potrzebujesz. Olejek rokitnikowy sprzyja odbudowie struktury zniszczonych włosów, wygładza pasma i nadaje im ...

dawno temu

Dozownik na mydło

... Chcesz, aby twoja łazienka stała się weselsza? Masz dość klasycznego piękna i pragniesz odmiany? Jeśli na dodatek masz dzieci, to dozownik mydła w postaci wielkiego nochala jest tym, czego potrzebujesz. ... Chcesz, aby twoja łazienka stała się ...

dawno temu

Wpływ oleju na organizm

... być dostarczane z zewnątrz. Moc zamknięta w kropli oleju Teoretycznie nie powinno być z tym problemu. Kwas linolowy, czyli LA obficie występuje w naszej diecie. Znajdziemy go między innymi ... w tłuszczach zwierzęcych, a także w oleju lnianym ...

4 miesiące temu

Mydło czarne

... Czarne mydło jest specyficzną odmianą kosmetyku myjącego, produkowaną z jednego z najwartościowszych produktów Środziemnomorza, a mianowicie oliwy z oliwek. ... Czarne mydło jest specyficzną odmianą kosmetyku myjącego, produkowaną z jednego z ...

dawno temu

Olej arachidowy

... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i smacznych orzeszków ziemnych. Stosuje się go przede wszystkim w kosmetyce, choć i w kuchni znajdzie swoich entuzjastów. ... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i ...

dawno temu

Mydło Różane i Oliwkowe Barwy Harmonii

... Odkryj wszystko to, co można zatopić w prostej kostce mydła. Powrót do tradycji to jeden krok do przodu… Powrót do tradycji w dwóch znaczeniach: tradycji FORMY – mydło w kostce (nie w płynie) oraz tradycji FORMUŁY – receptura sięga 1949 r. ... ...

dawno temu

Oleje kosmetyczne

... Pewnie zastanawiacie się, jak to możliwe, że substancje takie jak oleje mogą nadawać się do mycia skóry. Część z was spotkała się już na pewno z gotowymi olejkami pod prysznic lub do mycia twarzy. ... nieprzyjaznych dla naszej skóry. Zdrowiej i ...

dawno temu

Olej z baobabu. Godny następca oleju arganowego

... Olej z nasion baobabu jest cennym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu linolowego i kwasu alfa-linolenowego, zawiera witaminy A, E, F i sterole. ... jak szpinak, natomiast pędy są spożywane jak szparagi. Drzewo ma ...

dawno temu

Olej makadamia

... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. Jego cenne właściwości od lat wykorzystywane są w kosmetykach do pielęgnacji ciała i włosów. ... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. ...

dawno temu

Olej kokosowy do włosów

... Regularne stosowanie oleju kokosowego na włosy ma nie tylko zbawienny wpływ na ich wygląd, ale także działa leczniczo na skórę głowy. ... zniszczonych farbowaniem i prostowaniem. Olej kokosowy występuje często jako składnik odżywek do włosów. ...

dawno temu

Olej sezamowy

... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- lub ciemnożółtą i lekko orzechowy aromat. ... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- ...

dawno temu

Właściwości oleju lnianego

... Olej lniany powinien być tłoczony na zimno z dojrzałych nasion lnu. Olej musi mieć lekko żółty kolor, charakterystyczny zapach oraz smak przypominający orzeszki. W oleju lnianym znajdują ... się nienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwasy ...

dawno temu

Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha

... Olej kokosowy ma także zastosowanie w kosmetyce. ... i podrażnienia, natomiast regularnie spożywany może pomóc pozbyć się "brzuszka". Badania na temat właściwości oleju kokosowego nadal trwają, lecz już teraz dietetycy mówią o jego ...

dawno temu

Oleje w kosmetyce

... działania poszczególnych składników. Dużą grupę stanowią oleje stosowane w kosmetyce. Nie trać okazji i zobacz, co kryje się pod tą nazwą i w jaki sposób, korzystając z danych substancji, możesz wyglądać jeszcze atrakcyjniej. ... działania ...

dawno temu

Powiązane Tematy