Shoarma - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,7 kg karczku bez kości, przyprawa Knorr Delikat czerwony, olej, czosnek granulowany. Sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku, śmietana, sól.

Jak przyrządzić?

Mięso kroimy w cienkie paski 5-centymetrowe, zasypujemy całym opakowaniem przyprawy Delikat, 1 płaską łyżeczką czosnku granulowanego i 2 łyżkami oleju. Wszystko mieszamy i pozostawiamy w lodówce na 1 godzinę, można dłużej. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wkładamy mięso i smażymy je pod przykryciem ok. 15-20 min, aż puści wodę. Przez cały czas należy je mieszać, aby się nie przypaliło. Kiedy mięso będzie miękkie, należy zdjąć pokrywkę, aby się przyrumieniło.

Jak podawać?

Z frytkami i sosem czosnkowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje5-6
Przybliżony koszt15 zł
AutorRACZEK

Shoarma: Podobne przepisy

Shoarma: wypróbuj również

Shoarma 4 razy pyszniejsza

... Shoarma – właściwie tyle by wystarczyło, by pomyśleć o pysznym daniu. A co się stanie, jeśli dołożymy do niej dwa różne sosy i dwa rodzaje surówek? To prawdzie szaleństwo smaku. Ale to wcale ... nie koniec, dodajmy jeszcze świeżutkie frytki. ...

dawno temu

Powiązane Tematy