Sos carbonara

Przepis kulinarny

Składniki:

serek Kiri śmietankowy, szynka gotowana, cebula, woda, sól, pieprz, mąka

Jak przyrządzić?

Szynkę i cebulę pokroić w kosteczkę i do gara dorzucić serek. Zalać wodą, gotować, dopóki serek się nie stopi. Może trochę potrwać :/ W międzyczasie robimy zagęszczenie do sosu z mąki i sosu. Dodawać mąki i mieszać, dopóki nie będzie gęściejsze niż ciasto na naleśniki. Do sosu dodajemy sól, pieprz i zagęszczenie, dopóki sos nie uzyska gęstości podobnej do naleśnikowej :] i koniec.

Jak podawać?

Sos podaje się z makaronem spaghetti.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorMały kucharz

Sos carbonara: Podobne przepisy

Sos carbonara: wypróbuj również

Powiązane Tematy