Obiad nasz codzienny

... po gotowaniu to były kolejne godziny. Kiedy babcia została sama, zapraszała wnuki na obiady. Po szkole trzeba się było u niej stawić i zaliczyć zupę hojnie doprawioną śmietaną, kotleta wielkości talerza ... siorbiąc pomidorówkę. Dziś ...

dawno temu

Czy rezygnować z kaszy podczas odchudzania?

... krupniku oraz innych zup, np. pomidorowej, grzybowej; nadaje się do przygotowania kotletów, placków oraz sałatek; dobrze smakuje w połączeniu z sosami mięsnymi i grzybowymi. Kasza jaglana - smakuje ... się jako farsz do warzyw, składnik zup ...

dawno temu

Zupa brokułowa

... się z ciekawymi przystawkami z brokułów, jak na przykład brokuły w panierce albo brokuły zapiekane w sosie beszamelowym. To wielkie bogactwo przeciwutleniaczy, wielu witamin i minerałów ...

dawno temu

Paluszki krabowe

... albo usmażenie w panierce. Idealnie nadają się także do jedzenia wraz z awokado, jajkami, ziołami, a także majonezem. ...

dawno temu

Proste danie niesłychanie – 4 pomysły na potrawy z kurczaka

... i smażymy na patelni. Całość doprawiamy lekko sokiem z cytryny i łyżką oliwy. Smak wzmocni szczypta soli i pieprzu. Danie pożywne, lekkie, a jego wykonanie wręcz ekspresowe.40081 Kurczak w panierce – ja ...

dawno temu

Dowód miłości romantycznej

... romantyczną. - Wróciłam ze szkolenia, a na stole czekał wielki schabowy, ziemniaki i surówka, wszystko zrobione własnoręcznie przez męża. Ten kotlet znaczył dla mnie więcej niż wszystkie róże świata ... codziennych gestach, w kuchni, w sypialni, ...

dawno temu

2 niezawodne przepisy na kurczaka w mniej niż 30 minut

... oraz surówkami. Zobacz, jak przygotować pyszne danie z kurczaka w mniej niż 30 minut. Kurczak w sosie musztardowym Jest to unikalne połączenie kurczaka w chrupiącej panierce z jedwabistym sosem ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... usmażyć, zapiec albo ugotować na parze, wzbogacając ich smak poprzez zrobienie panierki, dodanie warzyw, owoców, makaronu albo ryżu. Jednym z prostszych, a zarazem smacznych pomysłów na dania ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... z panierką do mięs. Obtaczanie piersi z kurczaka w bułce tartej czy ryb w kukurydzianych płatkach sprawia, że posiłki te zwiększają swoją kaloryczność o ponad 100 kcal! Jeśli zatem nie można odmówić ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... . Pozostałe kawałki trzeba poszatkować i zalać wodą, aby nieco rozmiękły. Kiedy będą już gotowe należy obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie posypać panierką z bułki tartej i słodkiej papryki ...

dawno temu

Przyrządzanie ośmiornicy

... , można nawet przyrządzić ją w panierce. Dobrym pomysłem jest usmażenie jej wraz z marchewką i cebulką, a następnie podanie w sosie pomidorowym. Takie danie będzie świetnie komponować się z ryżem. Dobrym kulinarnym ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ziół i sosu śmietanowego. Poza tym, do jego jedzenia przekonasz swoje dzieci, jeśli upieczesz z filetów z dorsza chrupiące paluszki rybne w panierce. Mówiąc o jedzeniu morskich ryb, nie sposób pominąć ...

dawno temu

Właściwości cynamonu

... lodowych czy stosowanie go jako panierki do drobiowych mięs, bądź dań na bazie ryżu i jabłek. Można też z jego pomocą urozmaicić placki z otrębami. Ten rodzaj kulinarnego dodatku wzbogaci również smak ...

dawno temu

Mięta w kuchni

... . Można w tym celu wykorzystać ją w wersji suszonej i dodać do bukietu warzyw czy zastosować jako składnik mięsnej panierki. Świeże liście mięty świetnie komponują się także z czekoladą czy lodami, idealnie ...

dawno temu

Dania fast food

... , frytki, zapiekanki i ziemniaczki w panierce Wszystkie z wymienionych produktów to dania, które choć smaczne to powinny być spożywanie niezwykle rzadko. Wiele punktów oferujących tego rodzaju szybkie ...

dawno temu

Właściwości słonecznika

... słonecznika, jako panierki do mięsa czy ryby lub dodawać do ryżu czy makaronu. Można je także stosować do wypieków. Co ciekawe, jedzenie ziaren słonecznika jest także dobrym lekiem na zwalczenie ...

dawno temu

Właściwości soli

... , a mięso obtoczyć w zdrowej panierce. Obędą się bez niej także warzywa gotowane czy te, które kładziemy na kanapki. Nie warto także dodawać soli do ryb, bo ich mięso samo w sobie jest dość słone ...

dawno temu

Kuchnia chińska

... mieszamy, aby mięso pokryło się w całości panierką. Na dość dużym ogniu rozgrzewamy wok, wlewamy do niego odrobinę oleju i podgrzewamy go, aż będzie bardzo gorący. Następnie wrzucamy do niego drobno ...

dawno temu

Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... lub roślinnym, ale także na wodzie z dodatkiem żurawiny. Świetnie sprawdzą się także wsypane do koktajlów owocowych albo przy wypiekach ciastek. Przy wprowadzeniu zdrowszej diety, warto dodać płatki jaglane do panierki do mięs. ...

dawno temu

Surówka z marchwi

... tego wspaniałego warzywa. Dla odważnych natomiast ciekawą propozycją jest marchewka w panierce i chipsy marchewkowe, których jedzenie na pewno nie przysporzy nam zbędnych kilogramów. Z tego względu ...

dawno temu

Sałatka krabowa

... z sycących dodatków i przygotować sałatkę krabową z ananasem albo ogórkiem. Jednak paluszki krabowe świetnie sprawdzają się po usmażeniu w panierce, w formie koreczków, a nawet jako dodatek do kanapek ...

dawno temu

Mus owocowy

... z jajek, kilka łyżek cukru, rodzynki oraz pokruszone orzechy. Dobrym pomysłem jest wybranie jabłek czy gruszek i wcześniejsze upieczenie ich w piekarniku w cynamonowej panierce. Można jednak postawić ...

dawno temu

Płatki kukurydziane

... się na eksperymenty kulinarne z ich udziałem i przygotować na ich bazie także dania obiadowe czy pożywne desery. Płatki te świetnie spełnia swoją rolę jako panierka do mięsa. Wystarczy jedynie lekko pokruszyć je ...

dawno temu

Dietetyczne desery

... deseru nie trzeba już dosładzać, bo soki, które wytrącą się pod wpływem wysokiej temperatury, w połączeniu z posypką stworzą słodką panierkę. W piekarniku można także przyrządzić pyszne i bardzo ...

+ Pokaż więcej