Nauka przewijania dla początkujących mam i tatusiów!

... bioderek. Lepiej obróć maluszka na boczek i dopiero wtedy wyciągnąć pieluszkę. Zmiana pieluchy nieco tylko różni się w zależności od płci dziecka, dlatego zrobimy takie rozróżnienie, abyś była pewna ...

dawno temu

Dlaczego twoje odchudzanie nie przynosi efektów?

... . Jeśli zjesz kawałek boczku, węglowodany odłożą się w znienawidzonych wałeczkach na brzuchu i skutecznie je powiększą, jeśli przygotujesz sobie kaszę, węglowodany będą długo trawione i dadzą ci ...

dawno temu

Zadbaj o swoją wątrobę

... , natomiast błonnik usprawnia trawienie i pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Zmień sposób przygotowywania potraw. Zamiast smażyć, gotuj na parze albo piecz w folii aluminiowej czy rękawie. Zmniejsz porcje ...

dawno temu

Z cukrzycą możesz wygrać dietą

... płynów, alkoholu, smażonych i panierowanych mięs. Powinna być bogata w warzywa, gotowane mięsa, niesłodzone płyny. Diabetycy muszą przyjąć zasadę – jem częściej, ale w mniejszych ilościach. ...

dawno temu

Ziemniaki a odchudzanie

... . Smażone na głębokim tłuszczu ociekają zgubnymi kaloriami. Ziemniaki najlepiej jeść gotowane, pieczone lub grillowane – wtedy zawierają najmniej tłuszczu. Staraj się również unikać soli ...

dawno temu

Sos grzybowy ze śmietaną

... gęstą masę. Pod koniec smażenia dodajemy do całości sos pieczeniowy i po zdjęciu z ognia zagęszczamy śmietaną według uznania. Całość doprawiamy solą i pieprzem, i gotowe! Tak przyrządzony sos powinien ...

dawno temu

Jajecznica z tuńczykiem

... dodawać soli, bo przyprawa ta może zaburzyć smak tuńczyka.Tuńczyk wędzony dodaj dopiero wtedy, kiedy białko się zetnie. Pokrój go w małe kawałki i podczas smażenia jajecznicy wkomponuj ...

dawno temu

Sałatka z jajek

... wymieszać jajko, a następnie usmażyć je na patelni, tak jak jajecznicę, dodając cebulkę w końcowym etapie smażenia. Masa musi być dość zbita, żeby łatwo można było ją poszatkować nożem ...

dawno temu

Sos funghi

... z oliwek wraz z ząbkiem czosnku. Następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć kilka minut, aż składniki ładnie się zarumienią.Mieszankę lekko polewamy czerwonym winem, aby nabrała wytwornego aromatu ...

dawno temu

Przepisy z rabarbarem

... – aby przyrządzić farsz, należy umyć i obrać rabarbar, poszatkować go na kawałki, a następnie smażyć na patelni, aż będzie miękki. Dobrze będzie smakować, jeśli połączmy go z odrobiną soku z pomarańczy ...

dawno temu

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

... czerwoną paprykę, smażoną cebulkę, pomidory oraz jajko na twardo. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i łączymy z makaronem. Ten typ sałatki będzie popisowym daniem na spotkanie z przyjaciółmi ...

dawno temu

Chcesz schudnąć - zrezygnuj z wina

... swoje ograniczenia” – policzyli, że kobieta, która kilka razy w tygodniu pije wino, co miesiąc dostarcza swojemu organizmowi aż 2 000 dodatkowych kalorii. Rocznie daje to tyle kalorii ile ma …38 smażonych steków ...

dawno temu

Dania z cukinią

... z cukinii – pokrojoną w plastry cukinię maczamy w jajku, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Danie takie jest idealne dla wegetarian. 957 3012 6712 5136 1120 ...

dawno temu

Przetwory owocowo warzywne

... się ze smażeniem czy gotowaniem owoców. W wyniku długotrwałej obróbki owoce tracą cenne składniki odżywcze, w tym duże ilości witaminy C. Mimo to, nadal zachowują sole mineralne oraz błonnik. Domowe ...

dawno temu

Odmiany papryki

... do smażenia i duszenia. Jej delikatny smak sprawia, że może ona być podstawowym składnikiem dania głównego. Nadaje się także do mrożenia. Działanie papryki Leczy niestrawność i zaparcia ...

dawno temu

Kuleczki z mięsa mielonego

... tartej bułki i startą na tarce cebulę Poszatkuj szczypiorek i dodaj do co całości dokładnie mieszając Dopraw mięso sola i pieprzem Z powstałej masy uformuj kulki, każdą z nich obtocz w mące i smaż je ...

dawno temu

Spaghetti z mięsem mielonym

... ) Pomidorki pokrój w małe części i lekko sparz na patelni Mięso mielone umieść w aluminiowej misce i połącz z jajkami, a następnie przełóż na patelnię i smaż, aż osiągnie lekko białawy odcień. W tym czasie ...

dawno temu

Jedzenie surowego mięsa

... . Wysoka temperatura podczas gotowania, pieczenia czy smażenia zabija zarazki, ograniczając ryzyko zatrucia. Spożywając surowe mięso można nabawić się przede wszystkim salmonelli. Amatorzy ryb na surowo obawiać się mogą ukrytych w mięsie ...

dawno temu

Lazania ze szpinakiem

... oraz gałką i duś 5 minut. 3. Pora roztrzepać jajka i dodać do szybkiego obiadu. Smaż je tak długo, aż się zetną. 4. Teraz jest czas, by ugotować makaron do lazanii. Rób to pojedynczo, bo inaczej ...

dawno temu

Danie na walentynki - łosoś i sałatka

... na walentynki jest już prawie gotowa. Jeszcze tylko smażony łosoś. Wyjmij filety z lodówki i usmaż na oleju. Najpierw strona ze skórą. 7. Pozostało ci tylko jedno, nałożyć sałatkę i udekorować ją pysznym łososiem. Smacznego!   ...

dawno temu

Cukinia - samo zdrowie!

... , sałatki, surówki, marynaty, desery, dżemy, placki etc. Cukinię można gotować, piec, smażyć, marynować, dusić. Najsmaczniejsza jest młoda cukinia. Poznacie ją po intensywnym, zielonym kolorze skórki i ledwo ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i kurczakiem - po studencku

... . Kiedy mięso będzie się smażyło, zrób sos do zapiekanki makaronowej. Wymieszaj majonez ze śmietaną i dodaj do niego posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dużo przypraw. Jesli masz ochotę ...

dawno temu

Jakich produktów unikać w czasie karmienia piersią?

... ciężkostrawnych, wydymających, smażonych i alergizujących. Zalicza się do nich przede wszystkim: mleko krowie - warto ograniczyć jego spożywanie, gdyż często jest produktem alergizującym niemowle ...

dawno temu

Wątróbka z pieczarkami

... . Pokrój wątróbkęw małe kawałki, obtocz ją w mące i smaż na oleju. 5. Pyszna wątróbka z pieczarkami jest już coraz bliżej. Kiedy mięso zmięknie, dodaj warzywa i duś potrawę jeszcze kilkanaście minut. 6 ...

+ Pokaż więcej