Organ nieużywany zanika, tak mówią

... z grilla. Zaglądam do stojących w szafie chłodniczej misek z sałatkami, talerzyków z pasztecikami, pojemników z kluskami, naleśnikami i pierogami, oglądam z rosnącą nieufnością blachy ze skwierczącymi ... pracuje na najwyższych obrotach. ...

dawno temu

Zdrowiej, naturalniej, mądrzej

... zapach warzyw i owoców, które kupujesz. Intensywny, naturalny zapach to dobry znak. W tym przypadku jeszcze ważniejsza jest ostrzegawcza funkcja węchu. Od holenderskich rzodkiewek i sałat wrażliwy nos ...

dawno temu

Dla skóry, włosów, paznokci i… oczu

... owocach i warzywach, takich jak: dynia, morele, pomarańcze. Z drugiej strony w substancję tę są bogate też warzywa zielone: szpinak, brokuły czy sałata. Odmładzające i poprawiające kondycję skóry ...

dawno temu

Dlaczego nie reagujemy na przemoc? Dlaczego ją filmujemy?

... swoje sałaty, pasty i pizze. Jedną ręką „pstrykają” płaczącego chłopca – ma bajerancki rower, ładne ciuszki i fantastyczne kręcone włosy... Pamiątka? Przerywnik w wysysaniu krewetek? To było w miarę niewinne ...

dawno temu

Jakie składniki odżywcze przyjmować podczas ciąży?

... : szpinak, brokuły, sałata oraz pomarańcze, banany, rośliny strączkowe. Niedobory tej witaminy mogą mieć bardzo poważne skutki dla dziecka. To kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój kręgosłupa ...

dawno temu

Witamina A dla dzieci

... witaminy A pochodzenia zwierzęcego: wątroba,tłuste ryby i tran,pełne mleko,masło i produkty mleczarskie.Źródła prowitaminy A: boćwina,pomidory,morele,śliwki,zielone warzywa (sałata, zielony groszek ...

dawno temu

Poznaj dietę proteinową!

... jak i gotowane. Możemy więc jeść takie niskokaloryczne przekąski, jak: zielony ogórek, czy rzodkiewka, ale także rośliny strączkowe oraz sałaty, paprykę, marchew, pomidory, szpinak, brokuły czy cukinię. Warto ...

dawno temu

Mięso też zdrowe

... z kurczaka lub indyka dodawane do chrupiących sałat i liści szpinaku. Czerwone mięso (chuda wołowina, wieprzowina, jagnięcina i cielęcina) ma dużo przyswajalnego żelaza i witaminy B12. Jedzenie ...

dawno temu

Mocne włosy

... ważną rolę spełniają tutaj również witaminy i minerały zawarte w warzywach, zwłaszcza tych posiadających ciemne zielone liście, jak na przykład sałata czy szpinak. Produkty te bogate ...

dawno temu

Pasta z kurczaka

... sprawdza się na kanapkach z sałatą i innymi świeżymi warzywami. Pastę należy przechowywać w zamkniętym opakowaniu w lodówce do około 1 tygodnia. Smacznego! ...

dawno temu

Domowe sposoby na wypadające włosy

... , niełuskanym ryżu, gruboziarnistych kaszach i makaronach razowych. Witaminy B5, B6 i E znajdują się w pestkach słonecznika, nasionach sezamu, kiełkach pszenicy i orzechach. W witaminę A bogate są: sałata, brokuły, jarmuż, pomidory, papryka, ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... ! Przygotowując farsz do placków pszennych można wykorzystać następujące składniki: kilka krewetek koktajlowych, 1 jajko na twardo, 1 pomidor, 1 ząbek czosnku, sałata rukola, natka pietruszki, 30 dag sera ...

dawno temu

Witamina A

... , takie jak: masło, mleko, jajka, wątrobę, zieloną sałatę, natkę pietruszki, koperek, szparagi czy dynię. Witaminę A znaleźć można ponadto w takich warzywach, jak: papryka, marchew, ziemniaki, szpinak ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... oraz zeaksantyny wspomaga profilaktykę zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej. Należą do niej: awokado, cukinia,zielona fasolka,groszek zielony,kiwi, kukurydza,zielona i żółta papryka,ogórki ze skórką,sałata ...

dawno temu

Ta dieta złagodzi dolegliwości menstruacyjne

... wapń jest szczególnie potrzebny. Znajdziemy go: w przetworach mlecznych, wędzonej rybie, fasoli, natce pietruszki, szpinaku, sałacie. http://wp.tv/i,jak-pms-wplywa-na-kobiete,mid,1661096,cid,5050 ...

dawno temu

W czym jest witamina A?

... ,pomidory,morele,śliwki,zielone warzywa (sałata, zielony groszek, koper, pietruszka).Zdrowa dieta powinna być urozmaicana i zbilansowana. Jeżeli sama nie potrafisz ułożyć sobie odpowiedniego jadłospisu ...

dawno temu

Beta-karoten a opalanie

... są: pomidory, marchew, papryka, dynia, morele, nektarynki, banany czy mango, ale także zielone warzywa liściaste, takie jak: szpinak, sałata, cykoria, brukselka, włoska kapusta czy brokuły. Zawiera ...

dawno temu

Piramida żywienia

... w znaczny sposób wpływa na kondycję naszego organizmu. Miejsce spaghetti i bułek zajęły więc jabłka, śliwki, kalafior, sałata, marchewka itp. Owoce i warzywa są źródłem witamin, bioaktywnych substancji ...

dawno temu

Zdrowe drugie śniadanie dla ucznia

... pieczywo, żółty ser, chudą wędlinę, pomidora, paprykę oraz sałatę. Jeżeli twoje dziecko jest niejadkiem, możesz mu umilić posiłek, przygotowując kolorowe kanapki. Dla urozmaicenia można także dodać ...

dawno temu

Naleśniki meksykańskie

... znanych potraw jest burito. Jest to placek wykonany z mąki pszennej, w środku którego umieszczany jest farsz z czerwonej fasoli, śmietany, sera, mięsa, sałaty czy ryżu. Inspirując się tą potrawą ...

dawno temu

Sól w diecie dziecka

... kroczkami. Na pierwszy ogień może pójść solenie gotującego się makaronu i kanapek. Przyrządzając sałatę z oliwą, zamiast soli lepiej dodać więcej ziół. Bardzo szybko odczujesz, że nie musisz już teraz aż tak solić potraw. Dania, które kiedyś ...

dawno temu

Rola witaminy K

... antybiotykoterapii, a na co dzień spożywaj jogurty, kefiry i maślanki. Witamina K pochodzenia roślinnego znajduje się w warzywach zielonych, takich jak: brokuły, kapusta, sałata, szpinak, rzeżucha, ogórki, cukinia ...

dawno temu

Naturalne spalacze tłuszczu

... , kaszach, ziarnach zbóż, sałacie, brokułach i zielonym groszku.Wapń. Już wiesz, dlaczego w dietach odchudzających pojawiają się białe sery i jogurty naturalne. Bogate w wapń przyspieszają spalanie ...

dawno temu

Brokuł. Dlaczego powinnaś go jeść?

... . Można podawać go z różnymi sosami np. białym, lub holenderskim, polany roztopionym masłem lub sosem winegret. Można też maczać różyczki w roztrzepanym jajku z bułką tartą i smażyć na oleju. Dobrze smakuje też w różnych sałatkach warzywnych. ...

+ Pokaż więcej