Kuchnia tajska

... składników używanych w tego rodzaju kuchni jest mleko kokosowe. Dodawane jest ono zarówno do sałatek, pożywnych owocowych drinków, jak i mięsa, sosów czy zup. Do tego naczelne miejsce w menu zajmuje ... , homary, kraby). Na bazie krewetek można ...

dawno temu

Czy tłuszcz jest zdrowy?

... . Ściągawka z rodzajami olejów roślinnych słonecznikowy - do stosowania na zimno (w sałatkach);rzepakowy - dobry do smażenia, ale zawiera szkodliwy kwas erukowy, dlatego nie należy stosować go w dużych ... również oliwę z pierwszego tłoczenia; ...

dawno temu

Witaminy właśnie teraz

... . Można je spożywać czy to w postaci sałatek, czy soku. Świetnie się sprawdzą jako zdrowe przekąski w ciągu dnia. Do innych owoców, które są źródłem witaminy A, B i C, należą banany oraz awokado ... zawierające witaminę C. Soki z ciemnych owoców ...

dawno temu

Lekka kolacja

... polecane są sałatki warzywne (są to bomby witaminowe), chude mięso, serek wiejski. Podać można kawałek mięsa drobiowego lub ryby z warzywami świeżymi lub gotowanymi na parze. Dobrym rozwiązaniem ... jest też przygotowanie sałatki warzywnej z ...

dawno temu

Burza wokół nakładkowych systemów do prostowania zębów.

... , jak powinno wyglądać leczenie. Może okazać się, że leczenie będzie proste, ale to powinno być poprzedzone dobrą diagnostyką! A może okazać się, że krzywy ząb to wierzchołek góry lodowej i tak naprawdę ...

dawno temu

Odchudź swojego faceta

... . Tam gdzie się da, wprowadź warzywa. W kanapce z szynką i serem, którą zwykł jadać w pracy, wymień jeden ze składników na sałatę posypaną koperkiem. Rób sałatki, niech je polubi i przekona ... w każdym sezonie). Monika w taki sposób zaczęła ...

dawno temu

Kochanego ciałka...

... to, jednak. Chwilowo ślepi i głusi na zalecenia ascezy („listek sałaty na śniadanie, surówka z jabłka i selera na obiad, marchewka na kolację”) siadamy do stołu i nozdrza nasze drażnią cudowne zapachy ...

dawno temu

Jedz kolorowo

... odpowiednich składników, dlatego tak ważne jest, aby w odstępstwach czasowych mu je zapewnić. Warzywa i owoce należące do 5 grup kolorystycznych: zielona - szpinak, sałata, brukselka, brokuły, kiwi ...

dawno temu

Niedoceniana witamina K

... . Odpowiednią dawkę witaminy K dostarczymy sobie, gdy w naszej diecie występują produkty takie jak: warzywa o zielonej barwie i liściaste, czyli szpinak, brokuły, sałata, ogórki, kapusta;mleko ...

dawno temu

Jedzenie, które wpływa na szczęście

... warzywach np. w brokułach, sałacie, kapuście czy brukselce.     Papryczki chili   Papryczki chili dostarczają sporej dawki endorfin, czyli hormonu odpowiedzialnego za łagodzenie bólu ...

dawno temu

Otyłość - ciężki problem. 42% kobiet w Polsce ma kłopot z dodatkowymi kilogramami

... sałaty, a na obiad dwie marchewki,  to nie może się udać. Zbilansowana dieta musi dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych mu składników mineralnych oraz witamin. Głodówka być może pozwoli ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... , problemami ze skórą i włosami. Tu również może przyjść z pomocą dieta. Rozkoszujmy się czystym smakiem warzyw, jedzmy sałatę, szpinak, czosnek, chrupmy marchewkę. Nie sposób też wspomnieć o natce pietruszki ...

dawno temu

Jadłospis dla rocznego dziecka

... znajdować się w codziennym menu. Rozszerzanie diety dzieckaW 12 miesiącu życia do diety dziecka wprowadzamy: owoce: cytryny, pomarańcze, mandarynki, grejpfruty, limonki;warzywa: sałata, rzodkiewka ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

7 cech dobrego sprzedawcy. Które z nich najbardziej sobie cenią warszawscy pracodawcy?

... jest jedynie wierzchołkiem góry lodowej. Prawdziwe potrzeby, obawy i obiekcje nie są komunikowane wprost. Sprzedawca poprzez uważne słuchanie powinien potrafić wyłapywać ukryte komunikaty i odpowiadać ...

dawno temu

Nadmierna ilość gazów

... wzdymających (duże ilości mięsa, węglowodanów, nadmiar sałat liściastych i roślin strączkowych).ogranicz jedzenie słodyczy.unikaj produktów konserwowanych.jedz świeże produkty regionalne oraz głęboko ...

dawno temu

Rozszerzenie diety niemowląt - jakie witaminy i składniki mineralne powinien zawierać jadłospis dzie

... w warzywach zielonych takich jak szpinak, sałata czy brokuły. Są niezbędne dla prawidłowego działania układu nerwowego i mózgu, wpływają także na samopoczucie i wspomagają procesy krwiotwórcze. Żelazo ...

dawno temu

Beta-karoten

... pomarańczowe i żółte warzywa, morele, mango, brzoskwinie i inne pomarańczowe i żółte owoce, ponadto: groszek, szpinak, sałata, kalafior, brokuły, cykoria, jarmuż, rzepa, gorczyca, wiśnie, suszone śliwki ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... A może by tak pójść odrobinę w stronę owoców? Na zimę idealnie spiszą się skrzydełka z sokiem jabłkowym i sałatką z jabłek – Grażyna gotuje Miód można także przygotować w zestawie z żeberkami – Szaleństwo ...

dawno temu

Jak się gotuje szparagi?

... , świeżo zmielonym pieprzem i sosem vinegrette. Ten rodzaj warzywa sprawdzi się także jako składnik sałatek czy risotto. Świetnie komponują się również w zestawieniu z pomidorem, cebulką, marchewką czy nawet orzechami. ...

dawno temu

Jak gotować krewetki?

... . Można także dodać do wody sok z cytryny czy oregano, aby nabrały lepszego aromatu. Krewetki będą pasować zarówno do wiosennych sałatek, zapiekanek czy jako dodatek do pizzy. Możemy je także wkomponować ...

dawno temu

Szczypiorek: właściwości

... większość cennych właściwości odżywczych. Dlatego dodawaj szczypiorek do gotowych potraw. Posyp nim kanapki dziecka, dodaj do surówek i sałatek. Drobno posiekany wzbogaci smak jajecznicy oraz twarożku ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... – są skorupiakami o bardzo niskiej kaloryczności, bo w 100 g mamy zaledwie ok. 80 kcal. Chętnie wykorzystywane do sałatek lub jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Dobrze komponują się z owocami cytrusowymi ...

dawno temu

Brokuły - wartościowe warzywo dla dzieci

... kilka łyżek mleka. Pomocna jest również gałka muszkatołowa. Co można przyrządzić z brokułów? Same pyszności - zupę brokułową, sałatki, dipy, kanapki, farsz do mięsa etc. Brokuły należy przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. ...

+ Pokaż więcej